Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

shit, mijn procecor dacht ik....

13 antwoorden
 • Vandaag komt mijn moeder en zegt: de pc start niet meer op na het instalaleren van het internet (ze heeft hem ook op verkeerde wijze geinstraleerd (eerst de kabel dan de instalatie)). Ik dus die pc omhoog halen... wat doet hij en wat doet hij niet : als ik stroom op de pc zet (dus gewoon met de kabel zonder het knopje ingedrukt te hebben) blijkt hij 3 sec op te starten, daarna valt hij uit. Als ik heb dan aan druk blijkt hij op te starten (zie ik aan het rode lampje voorin) ,maar het scherm gaat echter niet aan en hij geeft een paar sec een pieptoon. Dit pieptoon dan ongeveer 10 tot 15 sec na het indruken van de knop. De pc heeft 3 ventilators - de voeding - 2 van de procecor (kleintjes 3cm geloof ik) het punt is dat 1 van de procecor ventilators een tijdje stil heeft gestaan vanwegen ouderdom of tewijnig olie ofzo... Ik dus denken, shit dat is de procecor. Toen gebeurde dat gepiep (wat hij echter voor dat ik die ventilator liet draaien niet deed) dit is "haar" pc :roll: WINDOWS 98 - AMD Athlon 600 mhz (6x100) - 384 gehuegen ram (1X 128 + 1X 256) - 8212 mb hard disk - floppy cd-rom - intyernet via USB - printer - scanner pleas reageer snel want me moeder is al weer snel de computerboer in :evil: Ik hoop dat ik duidelijk...... :wink:
 • Ik heb er nu een nieuwe fan erbij, ik denk dat het de temp niet is... Het kan gewoon een verbrande cpu zijn ofniet? (of een verbrande mobo?)
 • Druk het geheugen en de graka is goed aan, ook je ATX Stekker (stekker PSU --> mobo) Anders het geheugen bankje voor bankje testen..
 • allemaal al geprobeerd :-? :(
 • probeer een ander proccesor :lol:
 • Andere graka, als je CPU kaduuk is piept ie volgens mij niet :-?
 • fout bericht..... ik wou een topic starten, maar zette gek genoeg hier een post neer! [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=130935]hier[/url] is het topic! bradley, sorry voor het kapen, en suc6 met je pc!
 • Klok hem terug naar standaard snelheid. Met overklokken wordt je voeding namelijk ook zwaar belast.
 • Waarom kaap je dit topic kanertw? :evil: Nu moet ik op 2 dingen tegelijk antw. geven.. :-? Open zelf ff een nieuw topic en kijk een van de mods f lief aan en vraag ze of jou deel in dit topic ff moven.. Thnz :wink:
 • [quote:9933147434="jayday"]Waarom kaap je dit topic kanertw? :evil: Nu moet ik op 2 dingen tegelijk antw. geven.. :-? Open zelf ff een nieuw topic en kijk een van de mods f lief aan en vraag ze of jou deel in dit topic ff moven.. Thnz :wink:[/quote:9933147434] IDD :evil: topics openen is gratis :wink:
 • heb je misschien CPU fan protect in je BIOS zitten? als je CPU fan niet draait en deze functie staat aan, dan wil ie zeker niet booten. Enige optie is verzekeren dat de cpu-fan volledig is aangesloten (op de juiste header) en evt een CMOS clear.
 • oeps... jee... ik erger me altijd dood aan mensen die dit doen... Ik heb per ongeluk op het verkeerde knopje gedrukt :oops: ik zal ff een nieuw topic maken! sorry :(
 • Is het een constante pieptoon? Wat voor moederbord (of beter nog, welk merk BIOS)? Zoek even op wat die pieptoon betekent in de handleiding van je moederbord (of op het internet, bv [url=http://www.google.com/search?hl=en&q=bios+beep&btnG=Google+Search]hier tussen[/url]).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.