Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

geen fancontrollers meer?

19 antwoorden
 • Ik kom net terug van een pczaak, waar ze me vertelde dat ze geen fancontrollers meer verkopen omdat die niet goed funcioneren. :cry: :evil: Heeft iemand her ervaring mee? Is het echt zo dat ze niet goed werken? (dan bestel ik ze via internet :wink: )
 • Je hebt verschillende soorten fancontrollers, de 1 verlaagt de spanning van fans door de weerstand te verhogen of te verlagen (en die worden dus warm). Duurder PWM fancontrollers verlagen het voltage door af en toe geen gelijkspanning door te laten. Dus bij 6 volt heb je de helft van de tijd 12 volt en de helft van de tijd 5 volt. Hierdoor kun je het toerental tot 90% reduceren, wat niet met een simpele goedkope fancontroller kan. [size=9:b26c95c0df]hmm misschien allemaal iets te theoretisch geblaat :P Ik heb net nl. een uur zitten solderen...[/size:b26c95c0df] Maja, de meeste fancontrollers werken al heel lang en daar is niets mis mee. Bedoelde de pcboer niet een productiefout??
 • Idd er is weinig mis met de fancontrollers van vandaag. Weet je over welk merk het ging toevallig? Want met die van Coolermaster bijvoorbeeld, wat zo'n btje de bekenste is, zijn nix mis mee.
 • Welke raden julie mij aan ? Bij welke betrouwbare (europeese) online-pczaak kan ik die kopen? (0-50 € incl verzenkosten)
 • Coolermaster aerogate II Ongeveer bij elke winkel te koop, Coolermaster Musketeer, Ook bijna overal te koop Zalman ZM-MFC1 http://www.perfect-systems.nl/image/producten/41297-big.gif verder zijn ze eigenlijk allemaal wel goed hoor, iig de A-merken, dus het lit eraan wat jij mooi vindt.
 • aan die musketeer heb je niks... zit maar 1 fancontroler op, is meer een showding he ik ben altijd meer fan van simpel&goedkoop&effectief [url=http://www.perfect-systems.nl/info.asp?Info=40367][img:547836fa3e]http://www.perfect-systems.nl/image/producten/40367-big.jpg[/img:547836fa3e][/url] *clickable*
 • Ja klopt...:wink: Maar alle zijn erigenlijk wel goed hoor, jij vind mss een strakke kei gaaf, de ander 1tje met ledjes enzo
 • wat zit daar om die rand ? precies leds ;)
 • op die foto die vandread net stuurde zitten er 3 pin aansluitingen maar ik heb heel veel ventilators met 4 pin. Is het dasn niet handig op zo´n ding te kopen, of is er en mogelijkheid een 4 pin naar 3 pin om te bouwen ?
 • Ik zoek dan wel meteen een winkel die in heel europa leverdt.
 • oja, jij zat toch in Spanje?? Spaanse winkels lijken me t voordeligste (op een fancontroller van 15 euro). 3--> 4 pin is ook gewoon te koop.
 • wat zit daar om die rand ? precies leds NoepZor, Dat is waarschijnlijk een transparante vatting, iets dergelijks vindt je ook bij diverse Aldi PC`s voor de aan/uit schakelaar, daar zit een gewone gekleurde led achter, heb er pas een vervangen.
 • [quote:76f4284d80="Kaz'Duzar"]oja, jij zat toch in Spanje?? Spaanse winkels lijken me t voordeligste (op een fancontroller van 15 euro). 3--> 4 pin is ook gewoon te koop.[/quote:76f4284d80] ik woon in een dorp waar dat niet te koop is naar de dichbijzijnde stad gaan met de bus kost 5 euro en tijd. ik heb geloof ik al eem mooiie site gezien allen kost die 36.50 euro maarja dan heb ik ook wel wat. Rehobus 5.25 ZALMAN ZM-MFC1 [img:76f4284d80]http://www.mistermod.com/catalog/images/zm-mfc1-s2.jpg[/img:76f4284d80].
 • De coolermaster musketeer is inderdaad poep met een lichtje erin; onnauwkeurig met de temperatuur meting, ik had problemen met de installatie (bios zei dat de cpu fan niet aan stond terwijl die wel aan stond, zodat de pc niet bootte) en die decibelmeter is al helemaal niet van onze wereld; hij geeft 100 decibel aan terwijl de speaker uit staat en niet eens 100 desibel kan (Creative SBS :lol: )... En wat fancontrolling betreft: 1 fan is echt nergens handig voor... Je kan natuurlijk ook gewoon zelf een fancontroller bouwen, al is dat beetje lastig met de weerstandsdraden etc. Anders kan je er zo eentje van 19 euro kopen bijvoorbeeld die van Computerland, die ewrkt zeer uitstekend (!) en kan iets van 10 fans handelen dus dat moet goedkomen (fans kunnen daarmee echt helemaal uit, in tegenstelling tot de musketeer...)
 • Eej Bradley, die ga ik ook kopen, tis enige nadeel aan die zalman is, dat je elke fan maar op maximaal 7 volt kan laten wapperen, dus niet op de volle 12 volt, maar kweet niet of jij dat zo'n nadeel vind.
 • minimaal 7 votl bedoel je :-? edit: anders draaien die van mij wel heel erg hard op 7 volt 8)
 • Woeps...ik bedoelde 7 watt :P
 • De gemiddelde uber turbo fan (behalve de zwaarste delta's) trekken nog geen eens 7 watt.... en je wilt echt niet 4 keer een 80cm 7 watt delta in je kast op max hebben draaien (49db per stuk :lol: ) edit zjarl ik was eerder ;)
 • en wat heeft dat dan met 12 volt te maken :roll: een normale case-fan draaid "normaal" op 2 watt ofzo late edit: jah joost, jij was eerder :roll: :P

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.