Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

harddisk ism moederbord

7 antwoorden
  • Hallo. Ik wil binnenkort een nieuwe pc kopen. Maar de meeste nieuwe moederborden hebben voor de harddisk SATA aansluitingen. Ik heb nu nog een harddisk, 1 maand oud, met een IDE aansluiting. Kan deze ook nog op de nieuwste moederborden worden aangesloten??? Met vriendelijke groet, Patrick.
  • Vele mobo's hebben Sata mét Pata
  • maar zitten op de nieuwste moederborden ook IDE aansluitingen?
  • De meeste Optische drives zijn Pata aansluiting EDI aansluitingen zijn momenteel door de markt gewoon vereist. Sata begind standaard te worden maar pata IDE is dat nog steeds. Sata optische drives zijn nog zeldzaam Check gewoon je favo mobo firma's en check de spect van je Favo CPU platform de mobo's Dus Pata HD kan je nog wel een tijdje behouden met nieuwe mobo's. Alleen is het van belang dat je wel genoeg PAta aansluitingen over houd voor optische drives. Dus 'n mobo met Primaire en sucondiare IDE controller voor Optische drives en een HD meeste willen ook 'n DVD brander en dVD speler erop dan heb je er drie nodig. Daarnaast kan je altijd nog losse IDE controller er in stoppen Dus van belang is of er twee of vier Pata aansluitingen zijn. Afhankelijk van je eisen en upgrade plannen.
  • Met andere woorden, op nieuwe moederborden zitten niet minder IDE (of PATA of ATA, allemaal het zelfde) aansluitingen als op oude. Dus het kan gewoon.
  • Enige uitzondering zijn de Intel 9x5 chipsets - deze hebben slechts 1 PATA/IDE aansluiting in plaats van 2 zoals alle andere borden.
  • Ja, klopt. Vond het alleen niet nodig om er bij te zetten, ook omdat toch veel fabrikanten wel een 9x5 bordje hebben met een extra ide controller. Maargoed, zo is het idd vollediger.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.