Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Processor upgraden

Anoniem
honingbij
6 antwoorden
 • Ik wil een [b:0f14d26b1c]Gygbyte 6VX7 -4X mobo [/b:0f14d26b1c]met een [b:0f14d26b1c]intel Celeron 500mhz [/b:0f14d26b1c]upgraden. Het moederbord ondersteunt volgens de handleiding van het moederbord een intel Pentium 3 processor tot 1 Ghz. Nu heb ik een [b:0f14d26b1c]intel Pentium 3, 933mhz [/b:0f14d26b1c]processor , met cooler en fan op de kop getikt. Ik weet uit de beschrijving van het mobo dat ik voor een andere processor bepaalde jumpers op het moederbord anders moet zetten. Ik ben nu eigenlijk op zoek naar hoe ik de oude prcessor los kan maken en hoe de nieuwe processor moet bevestigen? Ik weet dat ik koelpasta moet gebruiken tussen processor en koeler. Is er ergens een goede handleiding te vinden hoe dit klusje te klaren. Via Google kwam ik er niet uit. Nog een vraag na het bevestigen van de nieuwe processor en je jumper setting op het mobo, moet ik ook wat en wat dan instellen in het BIOS.

  Hans
 • [quote:b354573a5f="honingbij"]
  Ik ben nu eigenlijk op zoek naar hoe ik de oude prcessor los kan maken en hoe de nieuwe processor moet bevestigen? Ik weet dat ik koelpasta moet gebruiken tussen processor en koeler. Is er ergens een goede handleiding te vinden hoe dit klusje te klaren.
  [/quote:b354573a5f]
  Gezond verstand gebruiken. Eerst dus die koeler eraf clippen, dan hendeltje van de ZIF-socket omhoog. dan is die oude processor er zo uit te lichten. Als iets met kracht moet gebeuren, dan is d'r wat mis, gebruik nooit veel kracht op die onderdelen, want ze breken zo.

  Koelpasta hoeft niet perse, maar zorg ervoor dat het oppervlak tussen CPU en cooler eerst schoon is, voordat je een druppeltje (let wel: het is alleen voor het contact, teveel koelpasta is ook niet goed!) ertussen zet.

  [quote:b354573a5f="honingbij"]
  Nog een vraag na het bevestigen van de nieuwe processor en je jumper setting op het mobo, moet ik ook wat en wat dan instellen in het BIOS.
  [/quote:b354573a5f]
  Jumpersettings goed zetten is voldoende. Wel ff een CMOS clear doen (BIOS naar default waarden zetten).
  http://europe.giga-byte.com/MotherBoard/FileList/Manual/manual_6vx7_4x_3201_e.pdf
 • En hier vindt je videotjes voor hoe je hem er weer op gaat zetten (ze zijn van AMD maar dat komt op hetzelfde neer):

  http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_182_869_4348%5E6678,00.html

  Er zit ook een videotje tussen die uitlegd hoe je de heatsink eraf kan halen

  succes
 • Om de CMOS te clearen, lees ik dat ik de juper in de clear stand moet zetten en daarna weer terugzetten. Moet tijdens deze procedure de computer nog een keer worden opgestart om de CMOS te clearen of kan je dat in een keer in de uitstand doen

  Hans
 • Als het goed is kan dat in een keer terwijl hij uit staat. Kan het niet gewoon via de mobo batterij (eruit/erin)?
 • kan ook wel met de batterij eruit halen, maar zo'n jumpertje is wat makkelijker. de meeste moederborden die ik onderhanden heb gehad, hadden de batterij niet echt op een gemakkelijke plaats zitten om die eruit te wippen. die jumpers vaak ook niet, maar daar kun je met een pincet of smal tangetje altijd wel bij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.