Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Raar gedrag MSI 694D Pro (6321) Moederbord

9 antwoorden
  • Ik heb een probleem met dit moederbord. Systeemspecificaties: Voeding 300 Watt MSI 694D Pro (6321) 2x Intel Pentium III 1000 Mhz CPU 256MB RAM Het gaat om het volgende: De machine draait Windows Server 2003. Deze machine dient in mijn netwerk als webserver en internetrouter, maar als ik hem opstart krijg ik binnen no time een blauw scherm. Met daarin een rare code (0x000000d1 (0x0000006, 0x000000000, 0x000000000) Als fout Geeft de server DRIVER_IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL. Windows adviseert mij alle caching opties in het bios uit te zetten, maar ook dat helpt niet. Ook heb ik er diverse hardware uitgehaald om te kijken of het wel aan de hardware ligt. Maar ook dat helpt niet. Als ik in het bios overigens de external cache van de cpu's uitzet duurt het langer voordat de bovenstaande melding en het blauwe scherm verschijnen, maar ondanks alles blijft het voorkomen. Als ik de server een lange tijd uit laat staan en daarna weer aanzet komt er een raar tikkend geluid vanaf het moederbord en duurt de opkomst van het Award bios logo erg lang. Ook de cd-rom drive en HD's beginnen veelvuldig te knipperen. Maar hij start daarna wel weer op. Ik heb zelfs het bios geflashed naar de laatste 3.7 versie maar ook dat mocht niet baten. Als ik alle caching opties aanzet krijg ik bovenstaande foutcode en als ze uitstaan krijg ik een plotselinge restart en dan vraagt het besturingssysteem mij "Why did the computer shut down unexpectedly?" Windows geeft ook geen hardwarefouten aan, bij elk apparaat is de status "this device is working properly." In het bios staat elk apparaat automatisch ingesteld via het ESCD. Dus ik weet niet waar het verder aan ligt. De machine vervult een belangrijke rol in mijn netwerk en het is niet fijn als hij om de haverklap opnieuw opstart. Aan het ramgeheugen ligt het ook niet. weet iemand hier raad mee?????? Mijn dank is groot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hikmet Terzioglu
  • Controleer even de ronde tonnetjes rond je processor, de condensatoren. Als die bol staan of bruin spul lekken heb je de oorzaak. Vooral msi heeft een tijdje last gehad van slechte condensatoren.
  • Bedankt!!! Wil dat zeggen dat het moederbord eigenlijk ten dode is opgeschreven? of is hier nog iets aan te doen?
  • Je kan de condensatoren vervangen door nieuwe met dezelfde waarden. Echter liep ik laatst hierbij tegen het probleem aan dat er soms condensatoren op zitten met zeldzame waarden, en die zijn dus erg moeilijk tot niet te vinden. Maar je weet zeker dat ze kapot zijn? Anders post ff een foto, kunnen we ff meekijken :wink:
  • Mijn broertje had ernaar gekeken en hij zei ook dat het misschien aan de condensatoren kon liggen. Hij zei dat ze wiebelen.[/img]
  • Hmm, wiebelen, daar kan ik me niks bij voorstellen :wink: [img:08c531ca2a]http://www.tweakers.net/ext/i.dsp/1052734328.jpg[/img:08c531ca2a] En [img:08c531ca2a]http://members1.chello.nl/~ejf.heeres/max/4_small.jpg[/img:08c531ca2a] Dit zijn enkele voorbeelden van kapotte elco's. Zie ook: [url]http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/772761[/url]
  • [img:70268ea614]http://hikmet.tomaatnet.nl/foto%20msi%20694dpro.jpg[/img:70268ea614] Dit is een foto, volgens mij zijn er wel enkele kapot!!! Sorry voor de groot uitgevallen foto!
  • Het kan aan mij liggen, maar het zou toch fijn zijn als de camera op de PC staat gefocussed... Nou zie ik alsnog niks... :roll:
  • Oke dan maak ik op lichte dag wel nieuwe, alvast bedankt voor de hulp!!!!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.