Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

HELLUP heeft iemand tijd/zin om mij te helpen

pcguy
31 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Ik snap er helemaal niets meer van. Mijn computer loopt steeds vast. Of sommige programma's draaien gedeeltelijk in zwart / wit (meestal messenger) ! Mijn computer is ook heeeeeel erg traag geworden. Wie kan mij helpen????

  Als iemand uitleg heeft, hou er dan aub rekening mee dat ik niet zo veel van computers snap.

  Alvast bedankt

  Janneke :(

  PS ik weet niet of ik op het juiste forumonderwerp zit
 • Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals een defecte monitor, defecte videokaart (de chip die voor het beeld zorgt), driver probleem of misschien een virus…

  Heb je misschien een andere monitor ter beschikking zodat je die even op je pc kan aansluiten en uit kan testen of je het bij een andere monitor niet hebt.
 • Maak de volgende keer een fatsoenlijke(waar iets uit te halen valt)topic titel.
  Scan eens op virussen en spyware met spybot of zo.
 • het wordt voor ons dan wel erg moeilijk om te kijken wat er fout is :wink:
  ik denk dat je beter hulp kan vragen aan iemand die verstand heeft van pc's, komt hij/zij er niet uit kan die natuurlijk altijd hier terecht :wink:
 • Ik sluit me aan bij de rest. Het lijkt me idd. handiger dat iemand ter plekke die PC onderzoekt om te kijken wat ermee aan de hand is.

  Als je niemand weet: Misschien woont er wel een vriendelijk forumlid in de buurt die er een blik op wil werpen? :lol:
 • Met andere woorden, waar woon je? :wink:
 • [quote:221db2437d="Comp-Freak"]
  Met andere woorden, waar woon je? :wink:
  [/quote:221db2437d]
  Comp-Freak maakt wel ff tijd voor je vrij … :P
 • Kom nou, alleen als het dichtbij is, dan vind ik het best. :P Ik bedoel, tis haar schuld niet dat microsoft zo'n kut systeem heeft gemaakt. (ja, ik draai het ook. Reden? PB me maar)

  Maar dit is wel genoeg offtopic dacht ik?
 • sorry ik ben misschien een beetje onduidelijk, maar ik heb hier gewoon geen verstand van en wordt helemaal gek van mijn computer

  Ik heb een laptop en heb geen beschikking over een ander scherm. Ik maak gebruik van ad aware spyware stormer en norton

  wanneer een aantal programma's zoals internet word en excel tergelijk open staan loopt de computer vast
  heb de laatste tijd niet enorm veel gedownload en heb ook nog ruimte op mijn 2 schijven. Omdat het zo plotseling gebeurt is ben ik bang dat het een virus is

  misschien is dit duidelijker


  Nogmaals mijn excusus

  Groetjes Janneke
  ]
 • [quote:637a97e670="Comp-Freak"]
  Maar dit is wel genoeg offtopic dacht ik?
  [/quote:637a97e670]
  Mwoa, ik vond m'n opmerking nou juist heel on-topic. :wink:
 • [quote:bbc53a452a="*Janneke*"]
  misschien is dit duidelijker
  [/quote:bbc53a452a]
  Nee nog niet echt, sorry.

  Maarre, herinstallatie van WinXP, is dat geen optie? Meestal zit er bij zo'n laptop wel een restore-CD of zo. Wel eerst alle bestanden die je wilt bewaren backuppen naar een CDRW-tje of zo.
 • Het probleem is dat jou probleem veel oorzaken kan hebben. Aangezien we je niet kunnen lastig vallen met allerlei termen werkt dat wat lastig zo, vandaar onze tip om er iemand ter plekke naar te laten kijken. Kijk iig eens in de faq van het beveiliging en privacy subforum hier. Daat staan een aantal stappen. De hijack this log kan je dan hier posten. Maar hiermee kijken we alleen nog maar naar spyware, niet naar driver problemen enzo.
 • Als je de win xp cd gebruikt kun je ook een update doen. Dan worden alle bestanden van mijn documenten en programma's ongemoeid gelaten, maar wordt windows weer helemaal op standaard gezet.

  Voor je dit gaat doen is het misschien toch verstandig om een backup te maken van je bestanden die je niet kwijt wilt. (voor de zekerheid :wink: )
 • Het is een kwestie van mogelijke oorzaken isoleren en 1 voor 1 controleren en elimineren. De HijackThis tip van Comp-Freak is een goed begin.
  In de FAQ van dit subforum vindt je ook enkele manieren om de hardware van je systeem te controleren, op geheugenfouten en CPU koeling.
 • [quote:1beb81631a="egslim"]Het is een kwestie van mogelijke oorzaken isoleren en 1 voor 1 controleren en elimineren. De HijackThis tip van Comp-Freak is een goed begin.
  In de FAQ van dit subforum vindt je ook enkele manieren om de hardware van je systeem te controleren, op geheugenfouten en CPU koeling.[/quote:1beb81631a]Haha ben je soms een militair?! :lol: …isoleren en daarna elimineren!!! Maarja dit is inderdaad een goede strategie! :)
 • [quote:acc41b8755="HardTrance"][quote:acc41b8755="egslim"]Het is een kwestie van mogelijke oorzaken isoleren en 1 voor 1 controleren en elimineren. De HijackThis tip van Comp-Freak is een goed begin.
  In de FAQ van dit subforum vindt je ook enkele manieren om de hardware van je systeem te controleren, op geheugenfouten en CPU koeling.[/quote:acc41b8755]Haha ben je soms een militair?! :lol: …isoleren en daarna elimineren!!! Maarja dit is inderdaad een goede strategie! :)[/quote:acc41b8755]

  militairen gaan dus ook systematisch te werk om fouten grotendeels uit te sluiten en het probleem of doel steeds nauwkeuriger vast te stellen. :lol: :wink:
 • ik stel voor eerst een hijackthis 1.98.3 logje te plaatsen.. en daarna verder te werken.. :roll:
 • Ik ben meer van de 'Bush-methode': Evacueren (backups maken), bombarderen (formatteren) en heropbouwen (herinstallatie WinXP). :wink:
 • L:lol:L
 • [quote:b3c7932224="ThaOdie"]ik stel voor eerst een hijackthis 1.98.3 logje te plaatsen.. en daarna verder te werken.. :roll:[/quote:b3c7932224]

  Ik zie haar nog geen hijackthis-logje maken. Gewoon even met F8 proberen of je windows uberhaupt kunt opstarten, niet in VGA-mode. Als ie dat gewoon doet, weet je dat je videokaart niet lekker zit vaak. De driver wordt nl. in in safe-mode niet geladen.

  Dan kan je nog een scandisk doen. Hij checkt je harddisk of je fouten erop hebt. scandisk via rechtermuisknop op je C-driver en dan proporties / eigenschappen en dan tools / gereedschappen. Ook kan je de schijf 's een keer defragmenteren.

  Dan zou ik allle overbodige spullen vooraf, voordat je scandisk draait 's een keer weggooien. c:\windows\temp kan bijv. helemaal leeg. Ook via gereedschappen kan je je schijfruimte vrijmaken. Ook zou ik de cache van internetexplorer 's legen. Rechtermuisknop en eigenschappen bij inet-explorer en tabblad "algemeen" / general, en dan in 't midden. Delete offline-content, offline files enz.. Wil je dat geautomatiseerd doen dan is daar een programmaatje voor, gratis te downloaden die dat allemaal voor je doet. verder doet Norton Internet Security en Norton system works dat ook. Het programmaatje heet Cleandisk 2003 (http://www.aesoftware.com/cdisk2003_register.htm)


  Dan kan het nog aan je geheugen liggen, die brak is maar dan krijg je tijdens het booten (-=opstarten) blauwe schermen.

  Dan kan je met een programmaatje CWshredder en hijackthis je systeem scannen op spyware en deze verwijderen maar idd. eerst een logfile bekijken en als je rare porno-namen enzo.. ziet als plugins en dingetjes in je browser kan je die aanvinken en misschien laten verwijderen. Als je CoolWWsearch op je computer heb zitten en dan die laatste lastige variant zit er niets anders op om je systeem te herinstalleren.

  Verder als het iets hardwarematigs is, dus geen software, dan is een notebookreparatie toch best wel a/d hoge kant, omdat dat vaak door specialiseerde bedrijven wordt gedaan. Met een noteook kan je niet zomaar dingen eruit halen en de oorzaken 1 v 1 elimineren. Je krijg het namelijk als je er geen verstand van hebt, nooit meer inelkaar.

  zoiets…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.