Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

voeding kabels alles op een lijn?

Hans.Vosman
12 antwoorden
 • ik heb een Antec NeoPower 480 daar zijn alle kabels los te maken. normaal doe ik alle molex conectors verdelen over zoveel mogelijk stroomlijnen. nu heb ik een kast voor een vriend van me met een window dus die stroomkabels moeten keurig worden wegewerkt. kan dit met een stroomlijn of gaat het dan niet goed?

  en ik heb een sata aansluiting met 5 pinnen wat is het nut van deze vijfde pin?
 • Zou je wat duidelijker willen zijn/typen (met hoofdletters en punten). Kijk eerst hier maar eens: http://www.moddershq.net/guides.asp?guideid=12&pagenumber=1
 • Oké, ik zie dat ze daar alles op een stroomkabel hebben. Ik wil dit ook maar gaat het vermogen niet omlaag als ik alles op dezelfde stroomkabel aansluit? Zoals het bekende 12 volt lijn die naar beneden gaat. Ik weet niet of hij ooit gaat overklocken maar ik wil geen risico nemen.

  [size=7:3cebf5a40e]Spelling en tekstopmaak nu wel goed?[/size:3cebf5a40e]
 • Je CPU trekt veel van de P4 stekker en je vga van 1 molex. De rest kun je wel met verlengkabels/splitters op 1 connector aansluiten. Als je dan later je VGA wilt overklokken (en deze een molex aansluiting heeft) zou ik die op een aparte connector doen.
 • Voor zover ik weet zit er in een voeding maar 1 12 volt lijn, netzo als er maar 1 5 en 1 3,3 volt lijn is. Wat ik hiermee wil zeggen is dat het opzich niks uitmaakt of je het allemaal van 1 kabel haalt.
 • [quote:0fe64a15a4="Comp-Freak"]Voor zover ik weet zit er in een voeding maar 1 12 volt lijn, netzo als er maar 1 5 en 1 3,3 volt lijn is. Wat ik hiermee wil zeggen is dat het opzich niks uitmaakt of je het allemaal van 1 kabel haalt.[/quote:0fe64a15a4]

  het is wel no nettjes als alles op een lijn loopt, ik denk niet dat het veel uit maakt
 • oké bedank voor de reacties. :D
 • op een antec neopower 480 zijn er 2 rails van 12volt :wink:
 • Wanneer alle 12Volt apparaten over 1 lijn en dan lees ik over 1 draad zou lopen, dan kan dat best wat uitmaken. 10A door een draad kan te dun zijn als deze draad bijvoorbeeld warm lijkt te worden. Een draad is sowieso te dun als die heel warm zou worden. Bedenk ook dat er wel eens een gedeeltelijke draadbreuk optreedt (meestal bestaat de draad uit isolatiemateriaal met daarin in elkaar gevlochten zeer dunne koperdraadjes) en nog wel contact maakt zodat de draad okay lijkt te zijn. Bij normaal gebruik niet echt een probleem, bij hoge stromen betekent dat dat ergens in de draad nabij de "breuk" de draad (te) warm kan worden. Ik gebruik bewust de term warmte. Ik had ook kunnen zeggen dat er meetbaar spanningsverlies op zou kunnen treden. In dat geval zou dat best nadelig kunnen werken. Verder is het zo dat sommige apparaten storing toevoegen aan de voedingslijnen. DOor de voedingslijnen gescheiden te houden, wordt een (kleine) blokkade opgeworden waardoor die storingssignalen niet zonder meer de apparaten op de andere kabels kunnen bereiken.
 • Mijn voorgaande verhaal geldt natuurlijk voor andere spanningen dan 12V.
 • nu snap ik het niet. :-?
  Is het nu wel of niet verstandig om alles op een stroomkabel te hangen? Misschien handig als ik de systeemconfiguratie geef:
  [code:1:0f091e0a7c]AMD 3500+ (op 2.6)
  MSI Neo2 K8T
  Seagate Sata schijf van 200GB
  WinTV 350 PVR (250 PVR)
  ATI 9800Pro (op XT speeds)
  DVD Brander
  CD Brander[/code:1:0f091e0a7c]
  Ik wil ook gaan modden :D dus heb ik mijn configuratie tussen haakjes gezet dan weet ik meteen of het ook kan op mijn computer.
 • Mijn antwoord zou zijn: nee. Die nee kan nog wel iets verzacht worden alleen weet ik niet wat de weerstand is van de normale stroomdraden en eventuele connectors. Meestal valt dat wel mee, maar ja 0,1 Ohm en 10A is nog altijd 1V. Zo'n spanningsverschil is misschien voor 12V lijn geen probleem, voor 5V en 3,3V is dat te groot. Vermoedelijk is de weerstand van een draad met connector wat lager, dus is de spanningsval ook lager en dat is altijd gunstiger. Hoe laag dat dan is weet ik helaas niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.