Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Vraagje over hoge PC voltages...

3 antwoorden
  • Hoeveel kunnen moderne onderdelen; CPU, Ram, chipset, GPU etc. hebben, mits goed gekoelt, voordat er echt een hoog risiko op doorbranders onstaat? Om maar iets te noemen, De AMD64 serie gebruikt een Vcore van 1,5. Moet die, mits goed gekoelt, ook 2,0 kunnen overleven? En tot slot, kunnen deze onderdelen ook al worden ze goed gekoelt, toch doorbranden bij te hoge voltages? Ik heb namelijk "nog" luchtkoeling, en ben eik benieuwd hoeveel ik er doorheen kan jagen zonder echt iets op te blazen...
  • hou als max 1.7 2FAST zei dat 1.75 gevaarlijk wordt bij A64, in hoeverre dit waar is kan ik niet bevestigen, maar gooi er in de eerste instantie niet teveel door :wink:
  • [quote:e2706b38b8]En tot slot, kunnen deze onderdelen ook al worden ze goed gekoelt, toch doorbranden bij te hoge voltages?[/quote:e2706b38b8] Zeker - warmte is slechts 1 van de nadelige gevolgen van hogere voltages. Ik zou uitgaan van een veiligheidsmarge van 10% ten opzichte van het hoogste voltage dat de fabrikant over een vergelijkbare core durft te zetten. 130nm A64's krijgen bijvoorbeeld 1,5V, maar de eerste exemplaren kregen 1,55V. Dus 110% maal 1,55V zou ik aanhouden als max. Voor kortere perioden (een middagje overklokken voor een hogere benchmarkscore bijvoorbeeld) kun je wel hogere voltages gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.