Vraag & Antwoord

Anoniem
DenMore
20 antwoorden
  • Hoi ik heb een Asus K8N bord tesamen met een Ahtlon64 ingebouwd. Alles lijkt ok, starten en de fans gaan draaien. Maar wat ik ook doe, ik krijg geen beeld. Ook als ik wil kijken of ik power op de DVD drive heb gebeurt er niks. Ook de fan op de AGP draait. Wat nu????
  • weet je zeker dat je alles hebt aangesloten / in stopcontact zit?
  • Ja, tenminste….. ik heb 2 powerconnectors aangesloten dus dat is volgens mij genoeg.
    Bij het aanzetten gaat het scherm wel van standby af maar daarna is het over.
  • Heeft de videokaart toevallig ook nog een extra aansluiting voor voeding?
  • [quote:db88fa7ed3="Obi-wan-kenobi"]Heeft de videokaart toevallig ook nog een extra aansluiting voor voeding?[/quote:db88fa7ed3]anders gezegd… wat voor videokaart heb je?
  • Ja heeft ie, maar ik heb hem op ander bordje geprobeerd en dan geeft ie de melding dat dat niet aangesloten is. Geprobeerd: Radeon 9800SE AIW
    en 9600XT
  • [quote:fbd3f7b356="DenMore"]Ja, tenminste….. ik heb 2 powerconnectors aangesloten dus dat is volgens mij genoeg.
    [/quote:fbd3f7b356]
    Waar heb je die powerconnectors precies aangesloten? Zat daar een 4-pins connector bij voor op je moederbord?

    Wat voor een voeding heb je? Athlon64's slurpen ook aardig wat stroom.
  • Ja alle connectors zitten goed. Er zit een 350W in maar heb ook een 400 geprobeerd. De 4 pins zit vlakbij de processor. Als je die niet aansluit gaat ie gelijk weer uit. Op de 9600XT zit een lamp en die blijft ook gewoon aan. Het lijkt meer op niet doorstarten.
  • wat voor hardware zit er in? cpu cooler goed gemonteerd? had nl. op mn dfi infinity dat ik mn waterblok te strak draaide en toen werden die smd weerstandjes op de achterkant van 't plankje beschadigt en zodoende had ik precies dezelfde verschijnselen als jou.
  • Zat een gewone koeler in voor een 64 bits Ahtlon. Die moet je op een of ander frame zetten en dan eerst met de normale beugels en daarna nog een plastic handel. Dat gaat vrij strak maar aangezien dat frame er tussen zit dacht ik dat die de krachten wel opving. Er zit tenslotte een behoorlijke ijzeren beugel onder het moederbord
  • dit is een bekend probleem bij vele ASUS mobos zowel AMD als Pentium. als je oplet krijg je de POST melding system failed due to CPU overclocking te horen of iets dergelijks reden is dat de BIOS niet up to date is (en je waarschijnlijk cas2 geheugen hebt aangeschaft en dat vinden de Asus mobos niet echt lekker.)

    Mogelijke oplossing is download de laatste bios versie unzip dit en hernoem het bestand naar K8NE.rom en zet dit op een floppy floppy in de floppy drive. start systeem op en houdt <Alt>+<F2> ingedrukt (is ook te lezen in de manual paragraaf 4-1-4)
    De bios wordt dan ge-update en je zou dan in de bios kunnen gaan en de instellingen aanpassen.

    Als het geheugen idd CAS2 is is het misschien handig om een cas 3 module te plaatsen als je de bios update actie doet.
  • Ok ga ik proberen, resultaat volgt zo snel mogelijk
  • :cry: Begon goed, lampje op diskdrive begon te branden en diskette draait rond. En dat blijft ie doen. Verder niks. Geen respons op toetsenbord. Hoe kan ik trouwens merken wat voor een fout ik heb gemaakt? Ik heb een kast zonder speaker.
  • dit geeft veel hoop voor mijn aankomende pc met asus k8n en 2800+ en 9600xt :lol: .

    Zal zeker geen bios update doen aangezien mn vorige pc daardoor kapot is gegaan :P

    Heb de pc nog niet, maar alvast om wat kennis op te doen mocht het verkeerd zijn:
    Wat is precies CAS2 geheugen?
    (in mijn pc komt 512mb pc3200 400mhz)
  • en dan bestel je natuurlijk bij asus een nieuw chipje(kost bij abit en dfi niks) en die doe je in je bios socket en dan werkt je pc weer :wink:
  • Ok Ok maar ik weet het ff niet meer. Is er nog redding mogelijk? :-?
  • ik zou je bios eerst maar eens gaan flashen, simpel en het doet een hoop wonderen :wink:
  • en als dat niet lukt moet je gewoon terug naar de winkel gaan…..
  • Dat heb ik geprobeerd maar alleen mijn A drive blijft draaien. Daar staat de file op zoals hierboven beschreven
  • zou hem gewoon even een kwartiertje laten pruttelen, kijken of het dan werkt (als je geen beeld hebt, kan je ook niet zien of ie bezig is, toch?)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord