Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geluidsprobleem met CPUfan

11 antwoorden
 • Ik heb een paar problemen met de nieuwe AldiPC (zie gegevens onderschrift) Wanneer de PC gewoon aanstaat is hij fantastisch stil. Temp PCAlert : CPU 61, systeem 45, GPU 55, Fan CPU 1050 toeren. Wanneer ik het spel C&C Zero Hour speel of de ingebouwde TVkaart aan staat begint de CPUfan enorm te blazen en blijft blazen. Direct na C&C, 3Dmark2005 gedraaid. Maakt alleen herrie in 2e deel test bij CPU belasting. In het 1e deel belast hij de grafische PU en dat levert nauwelijks geluid op. Direct daarna: Temp CPU 59; systeem 44; GPU 58; Fan CPU 4560 toeren. 1 minuut later CPU 63; systeem 50 Ook een goede temp meter heb ik niet, daarom PCalert (CPU- en systeemtemp en fansnelheid) gedownload. Is er een betere meter te downloaden? Deze verschilt van de temp die de grafische kaart (GPU- en systeemtemp) aangeeft. De systeemtemp scheelt 2 a 5 graden. Conclusie: de fan blaast hard en kan de temp zelfs verlagen. Direct na stoppen spel weer doodstil en loopt de temp op en zakt daarna geleidelijk. De lucht wordt in de kast gezogen door de CPUfan via een soort pijp die aansluit op het rooster van de zijkant van de kast. Via de ventilator in de voeding wordt de lucht weer naar buiten gezogen. De CPUfan is verbonden met het moederboard. Alleen is dit moederboard een onbekend fenomeen. Het is van MSI MS-7091. Geen documentatie bij gekregen. Bij MSI op de site onbekend (evenals de Gerforce 6610 XL die ook van MSI is). Mijn probleem is het geluid van de CPU fan. Ik kan nergens zien waardoor de fansnelheid geregeld wordt. Hoe kan ik mijn geluidsprobleem oplossen? De CPUtemp in rust vind ik ook wat hoog met 61. Is de GPUtemp van 55 a 59 hoog? Bij Eigenschappen van de grafische kaart bij de sectie temp staat “Vertragingsdrempel bij 127 graden” (is in te stellen). Is dat niet absurd hoog? Op www.avc.com.tw kan ik ook het koelblok en fan niet terugvinden. In een rapport wat ik met Everest heb gemaakt staat: Enhanced Power Management: Frequency ID Control Niet ondersteund Software Thermal Control Niet ondersteund Temperature Sensing Diode Niet ondersteund Thermal Monitoring Niet ondersteund Thermal Trip Niet ondersteund Voltage ID Control Niet ondersteund Is dit dan niet aanwezig of is dit uitgezet in het Bios? Gaarne hulp hoe ik dit moet aanpakken.
 • er zit een soort thermometer op het mobo, als de cpu warmer wordt dan zet ie de fan sneller, dat maakt meer lawaai, ik heb daar echter bijna nooit last van dat hij harder gaat draaien, cpu is een 3.0ghz P4 northwood met 800mhz fsb en al die blabla
 • [quote:03bf0d12bd]cpu is een 3.0ghz P4 northwood met 800mhz fsb en al die blabla [/quote:03bf0d12bd] Dat heb ik ook, maar .... hoe kan ik dit aanpassen?
 • Er zijn problemen met deze versie. Verhalen over de helpdesk geven je twee kansen: of er komt een monteur kijken om de fan aan te drukken (of wellicht zelfs de koeler goed te monteren) of ze zeggen dat ze niks kunnen doen. Er zijn kopers die het ding om deze reden hebben geretourneerd.
 • hoi dat probleem heb ik ook ooit gehad met een p4 3,06 ghz deze begon na een tijdje draaien een ongeloofelijk lawaai te maken. dit heb ik opgelost door er een extra fan bij te plaatsen zodat hij de warme lucht beter uit de kast kan weg blazen. dit werkt bij mijn nog steeds. je moet hier natuurlijk wel een stille fan voor nemen.
 • dit probleem heb ik ook gehad :( , maar dit lag niet aan mijn CPU fan, maar aan mijn vga koeler fan :-? , heb je die al gechecked? een extra fan bijplaatsen heeft bij mij iig goed geholpen, hij maakt alleen bij het opstarten nog een lawaai daarna is hij doodstil, ook in zware games.
 • beste manier is fans plaatsen in de kast of anders een betere voor je cpu om de temp naar beneden te krijgen
 • ...Of anders isolatiematten kopen (of gewoon eierschuim :)), bijv. van Akasa, bij [url=www.eynstein.nl]mr. Eynstein[/url] en daarmee het interieur van de kast behangen. Of je kan natuurlijk, als je echt een die-hard bent (ik denk dat dit dus niet voor jou van toepassing zal zijn, met alle respect :D ) waterkoeling (dduuurr) of een ander cpufannetje erop monteren. [b:1c172c033b]En dat ben je je garantie ook kwijt[/b:1c172c033b]... Succes
 • Probleem is inmiddels algemeen bekend. Zie ook [url]http://nl01.pcextreme.nl/~supermarktpc.net/www/[/url] [url]http://nl01.pcextreme.nl/~supermarktpc.net/www/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=70[/url] [url]http://www.hardware.info/nieuws.php?id=3939[/url] Daarnaast zijn er nog meer problemen zoals oa met de tvkaart. Deze is niet in staat alle zenders te vinden. Ook geen finetuning. Ben banger dat het fangeluid misschien wel te regelen is, maar dat aan de kern niets gedaan wordt n.l. dat de CPU zo heet wordt. Tenzij .... hij verkeerd gelezen wordt! Omdat niet iedereen het geluidsprobleem heeft is het mogelijk ook een dumppartij CPU's. Alhoewel een collega van mij ook deze PC heeft gekocht heeft maat die draait alleen Office en dan is er niets aan de hand. Denk dat ik hem terug ga brengen. Hier nog een plaatje van het interieur en één waar je kunt zien dat de Fan niet recht op het koelblok zit. [img:196a8a97be]http://members.chello.nl/hbos4/IMG_1584.jpg[/img:196a8a97be] [img:196a8a97be]http://members.chello.nl/hbos4/IMG_1569.jpg[/img:196a8a97be]
 • dat maakt opzich niet uit het probleem is dat de heatsink geen goed contact heeft met de CPU, waardoor die zijn warmte slecht kwijt kan en de fan dan harder gaat draaien omdat de temperatuur stijgt
 • hij zit er wel heel raar op, heb nog nooit een fan gezien die scheef op het koelblok zit. Zuigt hij nu op sommige plekken lucht aan van naast de cpu? of valt hij helemaal over het koelblok?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.