Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

sensor tussen koeling en procecor?

Anoniem
None
21 antwoorden
 • 2 vraagjes
  - of het mogelijk is om een sensor (van de kast) tussen de koeling en de procecor te stoppen, om de temp af te lezen. Want de sensor hangt nu gewoon ergens in men kast niets te doen…
  - :oops: hoe krijg ik dat ding (koeler) uit men moederbord ?
 • Ik weet niet hoe dik die sensor is maar ik denk dat het moeilijk word.. Maar misschien zijn er andere oplossingen voor :wink:
  Je koelpasta zit dan ook in de weg want als je daar die sensor doet kan je je cpu zijn warmte niet meer kwijt via de koelpasta naar het koelblok..!

  Die koeler zit waarschijnlijk met een klem vast.. die klem moet je iets naar beneden duwen en onder het "potje" vandaan klikken..

  Veel succes..!
 • Die sensor is dunner dan 1mm,

  Die klem had ik ook gezien, maar wat bedoel je met ´´onder het "potje" vandaan klikken.. ´´
 • [quote:9e77cf9955="bradley"]Die sensor is dunner dan 1mm,

  Die klem had ik ook gezien, maar wat bedoel je met ´´onder het "potje" vandaan klikken.. ´´[/quote:9e77cf9955]Haakje van je socket.
 • Is dat soms een sensor van een fancontroller? Als je de handleinding leest staat er dat je zon sensor nooit tussen je CPU en koeler mag doen, geloof dat het zelfs in de FAQ staat :wink: Enne, bij vraag 2: Je CPU Cooler? Dan moet je de beugel naar beneden wippen en dan m over het lipje heen wippen.. :wink:
 • het is niet van een fancontroller, maar het zal wel het zelfde werken… .
  Als ik hem daar niet tussen kan proppen waar dan wel ?
 • Waarschijnlijk bedoeld bradly die van de CM Musketeer, die had ik ook, is een ramp van een ding: geeft totaal verkeerde temps weer en geluid in db gaf hij bij mij 50 db terwijl ik het geluid uit had staan :-? Maarja, die heeft idd zon pinnetje, die kan je ook gewoon (dicht -[b:070af69acf]niet te[/b:070af69acf])bij de core doen, zo heb ik het ook gedaan.
 • [quote:263813272c="carlobernardini"]Waarschijnlijk bedoeld bradly die van de CM Musketeer, die had ik ook, is een ramp van een ding: geeft totaal verkeerde temps weer en geluid in db gaf hij bij mij 50 db terwijl ik het geluid uit had staan :-? Maarja, die heeft idd zon pinnetje, die kan je ook gewoon (dicht -[b:263813272c]niet te[/b:263813272c])bij de core doen, zo heb ik het ook gedaan.[/quote:263813272c]

  die had ik wel besteldt ja, maar ik werdt gemailt dat ze niet verzenden naar spanje :lol:

  Het gaat om een simpele ingebouwde sensor
  [img:263813272c]http://www.xcase.co.uk/acatalog/ATX-G8015C-Black.jpg[/img:263813272c].

  edit: dit is mijn kast :P
 • Bij een athlon doe ik hem tussen de cpu en de koeler, maar dan niet op de core maar er gewoon los naast. Bij mijn p4 heb ik hem tussen de vinnen van de zalman koeler gedrukt, vlakbij de onderkant.
 • [quote:47217f41fd="Comp-Freak"]Bij een athlon doe ik hem tussen de cpu en de koeler, maar dan niet op de core maar er gewoon los naast. Bij mijn p4 heb ik hem tussen de vinnen van de zalman koeler gedrukt, vlakbij de onderkant.[/quote:47217f41fd]

  die vinne was een goed idee, ik heb hem nu tussen me vinnen en geeft 35 graden aan… Zal ongeveer wel kloppen toch ?
 • [quote:f0f00c1d5c="bradley"][quote:f0f00c1d5c="Comp-Freak"]Bij een athlon doe ik hem tussen de cpu en de koeler, maar dan niet op de core maar er gewoon los naast. Bij mijn p4 heb ik hem tussen de vinnen van de zalman koeler gedrukt, vlakbij de onderkant.[/quote:f0f00c1d5c]

  die vinne was een goed idee, ik heb hem nu tussen me vinnen en geeft 35 graden aan… Zal ongeveer wel kloppen toch ?[/quote:f0f00c1d5c]

  nee :) kijk niet verbaasd als het 10 graden scheelt met de temp in je bios? :)
 • ja 13 graden, maar die sensor is geloof ik brak.
 • Misschien wel, maar ik garandeer je dat een sensor tussen de vinnen een te lage temperatuur aangeeft. Denk eraan dat de warmte zich moet verplaatsen van de core, via bevestigingsmateriaal naar de heatspreader, vervolgens via de koelpasta en dán pas bij het koelblok aankomt.

  Warmteverplaatsing neemt toe naarmate het temperatuurverschil stijgt.
 • [quote:adb9229204="egslim"]Misschien wel, maar ik garandeer je dat een sensor tussen de vinnen een te lage temperatuur aangeeft. Denk eraan dat de warmte zich moet verplaatsen van de core, via bevestigingsmateriaal naar de heatspreader, vervolgens via de koelpasta en dán pas bij het koelblok aankomt.

  Warmteverplaatsing neemt toe naarmate het temperatuurverschil stijgt.[/quote:adb9229204]

  heb jij een beter idee dan ? Ik wil die sensor niet ergens in de lucht laten hangen. Ik wil er de CPU temp mee meten.
 • Dat is het probleem, een betrouwbare meting van de CPU temp met een externe sensor is praktisch onmogelijk. De temp in je BIOS is (in dit geval) nauwkeuriger.
 • [quote:2528bfaa35="egslim"]Dat is het probleem, een betrouwbare meting van de CPU temp met een externe sensor is praktisch onmogelijk. De temp in je BIOS is (in dit geval) nauwkeuriger.[/quote:2528bfaa35]dus ik moet hem gewoon maar tussen die vinnen laten zitten
 • Ligt eraan, kun je dat ding ook als haarspeld gebruiken? :P Iets anders eraan hebben doe je toch niet…
 • Tussen de vinnen geeft idd een lagere temp. Tel je er (in mijn geval) 10-13 graden bij op dan heb je de echte temp. Beter kan je het niet krijgen.
 • Dat verschil is afhankelijk van:
  Koelblokmateriaal, type koelblok (koper of aluminium)
  Type koelpasta
  Eventuele aanwezigheid van een heatspreader
  Kwaliteit van de koelblok installatie - teveel/te weinig koelasta.
  Je kunt niet zomaar stellen dat het verschil ongeveer 10 graden is bij iedereen. Vooral niet als de bevestiging slecht is.
 • Daarom had ik er ook tussen haakjes bijstaan "in mijn geval"

  Ik ben mij hiervan wel bewust en iedereen moet dus zelf kijken wat ongeveer het verschil is. Ook moet je er rekening mee houden dat het blok trager opwarmt dan de cpu zelf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.