Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geheugen laptop

6 antwoorden
  • Hoi, ben zojuist in het bezit gekomen van een Dell Latitude CP met 32 mb RAM,nou zou ik dus een (kleine) upgrade willen doen van het geheugen, alleen weet ik de ballen van laptop/geheugen. Kunnen jullie me vertellen welk geheugen erin moet ? het is dus een oude p1 , ik heb me verrot gegoogled maar niks gevonden.. Bvd, Alexander
  • Kijk eerst eens of je het kan upgraden... Maar je kan denk ik wel met aida32/everest zien wat erin moet, in ieder geval iets met SODIMM, maar geen DDR SODIMM, dus waarschijnlijk SDRAM SODIMM. Moet je wel hopen dat je dat ergens kan vinden.
  • Zeer waarschijnlijk een SO-DIMM met PC100 SDRAM. ALs je merk en type even meldt, is er waarschijnlijk meer over te zeggen. Hou trouwens rekening met bios beperkingen qua formaat. Hou ook rekening met relatief hoge prijzen.
  • @Gerben wat voor prijzen zijn dat ongeveer? Het zit namelijk zo , ik wil de laptop op ons netwerk zetten , als printerserver of wat dan ook , met windows xp proffesional. nou heb ik dus gehoord dat xp ook op een 486 te krijgen is,dus dacht ik dat het op de laptop ook kon , als je alle toeters en bellen weghaalt. Ik meen dat hiervoor ook een programma was,windows xp lite als ik het goed heb ?
  • Ga er niet vanuit dat WindowsXP soepel gaat draaien op zo'n machine. Windows laat zich in het algemeen wel op van alles en nogwat installeren, maar dat wil niet zeggen dat het ook werkt. Ik denk dat je met win95/98 beter af bent. voorbeeldje, Windows2000 draait erg stroef op een PII / 333MHz. Voor je geheugen kun je denk ik beter op zaken als [url]www.marktplaats.nl[/url] gaan zoeken als je weet wat je hebben wilt. Nieuw SoDimm in de oude uitvoering is vrijwel niet te vinden denk ik.
  • Heeft Dell die dingen dan niet meer liggen?? Nooit geschoten is altijd mis,alhoewel ik bang ben dat de prijs bij die jongens nou niet echt prettig laag zal zijn. Maar mss kunnen ze je daar een vervangend merk noemen suc6

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.