Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anoniem
egslim
34 antwoorden
 • Ik ben begonnen met het sparen voor een nieuwe game pc. Deze zal dan over ongeveer 2 jaar komen te draaien.
  Nou heb ik geen idee welke processoren ik dan kan verwachten, weet iemand toevallig wat de vooruitzichten hiervoor zijn.(32,64,128 bit)
 • [quote:d2f7ed8c9b="Orcer"]Ik ben begonnen met het sparen voor een nieuwe game pc. Deze zal dan over ongeveer 2 jaar komen te draaien.
  Nou heb ik geen idee welke processoren ik dan kan verwachten, weet iemand toevallig wat de vooruitzichten hiervoor zijn.(32,64,128 bit)[/quote:d2f7ed8c9b]Het heeft weinig zin nu al te gaan kijken wat voor processor je over 2 jaar gaat kopen, of wel soms?

  Maar ik denk zeker 64 bits processors.

  Daarbij: wat heeft dat met een videokaart of monitor te maken?
 • Sorry in het verkeerde forum gezet misschien dat iemand het kan verplaatsen.
  Maar ik vind het gewoon interessant om te weten, zodat ik me niet vergis en nu al in de verleiding kom om een eigenlijk te min systeem aante schaffen, dat niet minimaal 5 jaar mee kan.
 • Tja misschien wel leuk om te speculeren , maar tegen die tijd is er wel weer iets nieuws op komst, de techniek zal over 2 jaar niet ineens stil gaan staan.

  En als je zo redeneert koop je nooit iets nieuws :roll:

  maar dat is mijn mening :wink:
 • de roadmaps van intel en amd opzoeken ;)
 • Ach, daar kan je toch niet op vertrouwen, zeker niet voor zo'n lange termijn. Er kunnen zoveel nieuwe technieken ontstaan. Denk aan nieuwe mogelijkheden zoals nanotubes ofzo. Zou zomaar kunnen dat tegen die tijd het al zo ver is dat dat goed bruikbaar is. (btw weet ik amper wat het is, maarjah:wink:)

  Er kan zoveel veranderen dat je er nu gewoon nog geen zicht op hebt en het dus echt zinloos is om hierover in discussie te gaan, net zoiets als de vraag of we ooit met de snelheid van licht kunnen reizen 8)
 • >> Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling
 • wet van Moore dus.. :lol:
 • Ik heb een aantal ComputerTotaalbladen van begin 2002! Als daar
  kijkt wat op dat moment aan de orde was. Men besprak een p4 1.7.
  Daarom is het zinloos er nu over te denken wat je al aanschaffen
  in 2006/2007. joopat
 • Eigenlijk denk ik dat januari/februari de beste tijd wordt om een nieuwe pc aan te schaffen. Vooral om twee redenen:
  1) PCI-Express voor Athlon64 is dan waarschijnlijk goed verkrijgbaar, handig voor een toekomstige videokaart upgrade.
  2) Volgend jaar verwacht ik weinig nieuwe desktop CPU introducties, niet van Intel omdat ze min of meer vastzitten en niet van AMD omdat ze hun huidige investeringen maximaal willen terugverdienen. Elke nieuwe CPU raakt snel verouderd, maar sommige perioden zijn gunstiger dan andere.

  Maar het verschil bedraagt waarschijnlijk ongeveer een half jaar - geen enkele machine is 5 jaar lang bij de tijd.
 • Ik denk alleen dat het niet lang meer zal duren voordat Intel met een 64 bit processor zal komen. Zeker wanneer er straks windows XP 64 bit is, dan kan ook Intel niet meer achterblijven.
 • ze hebben toch ook al een 64 bit Xeon processor aangekondigt? vraag me niet waar ik het vandaan heb, werkelijk geen idee!
 • Klopt, maar een 64 bits P4 blijft een P4 en dan is A64 voor de meeste mensen toch een betere keus.
 • Ik zou tegen de tijd dat je geld hebt eens kijken wat de mogelijkheden zijn, het is erg lastig te zeggen wat er over 2 jaar te koop is.

  Op dit moment is de Athlon64 de beste keuze, die is sneller dan de P4 en alvast voorbereidt op de aankomende 64 bits software.
 • Als je echt voorberied wil zijn op 64Bit dan kan je het beste een cpu nemen met een cache van 1Mb of meer. Met 64Bit worden de data blokken bijna 2x zo groot dus dan is die extra cache wel makkelijk.
 • [quote:3856b6f21f="laurensbot333"]Als je echt voorberied wil zijn op 64Bit dan kan je het beste een cpu nemen met een cache van 1Mb of meer. Met 64Bit worden de data blokken bijna 2x zo groot dus dan is die extra cache wel makkelijk.[/quote:3856b6f21f]
  Niet waar. AMD64 gebruikt zelfs in 64 bit LONG modus standaard 32 bits data. Dat doen overigens bijna alle 64 bits instructiesets, om precies de reden die je aangeeeft. Het enige verschil is dat de geheugenpointers in AMD64 64 bits zijn. Daar staat tegenover dat door de extra registers minder loads en store instructies nodig zijn. Alles bij elkaar heeft AMD64 ongeveer 5 á 10% meer ruimte/bandbreedte nodig.
 • [quote:b712f312fe="NoepZor"]
  Op dit moment is de Athlon64 de beste keuze, die is sneller dan de P4 en alvast voorbereidt op de aankomende 64 bits software.[/quote:b712f312fe]

  kan je op een procecor die niet 64 bits is, geen 64 bits software draaien ?
 • [quote:c130197d10="bradley"]kan je op een procecor die niet 64 bits is, geen 64 bits software draaien ?[/quote:c130197d10]Nee
 • [quote:6157df4da8="ArneLH"][quote:6157df4da8="bradley"]kan je op een procecor die niet 64 bits is, geen 64 bits software draaien ?[/quote:6157df4da8]Nee[/quote:6157df4da8]

  okeey, waneer komt die 64 bits versie van windows uit ¿?

  (edit) Misschien een stomme vraag maar is elke, AMD 64 van 64 bits ?
 • AMD 64 bedoelen we de amd athlon 64 mee en die zijn idd 64bit. Dat geld zowel voor socket 754 als voor socket 939. Socket 940 is ook 64bit maar die borden vind je eigenlijk nooit terug in desktops.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.