Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC gaat niet aan.

Ikk
17 antwoorden
  • Ik heb sinds een jaar een nieuwe pc en heb er steeds problemen mee, ik heb al een aantal onderdelen vervangen, maar de klachten blijven.

    Zal eerst even een systeemoverzicht geven is wel zo makkelijk:
    Levicom 420 Watt voeding
    Asus P4C800 Deluxe
    2x256 Mb DDR 3200
    Intel P4 3 Ghz. Proc. 478 socket
    Radeon 9550 videokaart
    Hitachi 160gb hardeschijf
    Dvd speler / dvd writer
    pinnacle tv kaart

    Het complete verhaal:
    Eerst kreeg ik tijdens het opstarten vaak foutmelding dat ik een bios recovery cd moest invoeren want bios was niet goed.
    Maar bios was wel goed, want als ik op de reset knop drukte starte hij wel door. en soms een foutmelding overclocking failed, terwijl ik niets overclock.

    Volgens de leverancier was de voeding te ligt, dus heb de voeding vervangen door een 420W levicom voeding.

    Problemen bleven, moederbord (Asus P4C800 Deluxe) is toen omgeruild.
    Problemen waren over, tot ze na een tijdje weer terug kwamen.

    Heb er nog een maandje zo mee gewerkt, maar nu gaat af en toe de hele pc niet aan. Kan drukken op de aan/uit knop wat ik wil maar hij gaat niet aan. (lampje op moederbord brand wel gewoon)
    Dan moet ik de stroom er voor 15 sec. vanaf halen, en dan kan ik het systeem gewoon inschakelen. En werkt het systeem gewoon zoals het hoort.

    Heb nu op advies van een collega nog een andere videokaart geprobeerd (Radeon 9550) maar gaf ook niet.

    Wie kan mij van dit probleem afhelpen??

    Alvast Bedankt
  • Reset de BIOS eens (Met het CMOS jumpertje - Zie handleiding - of het batterijtje even op zn kop erin doen) Stel dan de Clocksnelheid eens goed in in de BIOS.. :wink: Dan moet dat "Overclocking failed" in ieder geval verdwenen zijn.. :wink:
  • [quote:fbcb9051f9="jayday"]of het batterijtje even op zn kop erin doen[/quote:fbcb9051f9]Zeer slecht voor het cmos chipje!!!!!!! Gewoon ff een paar minuten eruit laten werkt beter.
  • [quote:1ce25d453f="ArneLH"][quote:1ce25d453f="jayday"]of het batterijtje even op zn kop erin doen[/quote:1ce25d453f]Zeer slecht voor het cmos chipje!!!!!!! Gewoon ff een paar minuten eruit laten werkt beter.[/quote:1ce25d453f]Nee hoor. Waar baseer je dat op? Door de batterij opkop erin te doen werkt hij als een brug tussen de plus en min pool van het houdertje. Hierbij maakt namelijk alleen de plus zijde van de batterij contact. Let wel op dat je niet zo'n houdertje hebt met een klemmetje er overheen, dan werkt het niet, maar of het slecht is?

    Vaak is er een jumper om te resetten. Zoniet, dan kan je resetten door de batt er een tijd uit te laten. Om dit te verkorten doe je de batt er ff opkop in. Dat is het zelfde als de plus en min van het houdertje verbinden. Hierdoor ontlaad de bios sneller en kan het af met 15 sec.
  • Wat voor een geheugen is dat? Welke bios versie zit erop?
  • @Comp-Freak: Ik ging ervan uit dat dan beide polen van het batterijtje contact maken. Dus + met normaal - en andersom, vandaar mijn bezorgdheid :wink: .
  • [quote:28acc9d171="Comp-Freak"][quote:28acc9d171="ArneLH"][quote:28acc9d171="jayday"]of het batterijtje even op zn kop erin doen[/quote:28acc9d171]Zeer slecht voor het cmos chipje!!!!!!! Gewoon ff een paar minuten eruit laten werkt beter.[/quote:28acc9d171]Nee hoor. Waar baseer je dat op? Door de batterij opkop erin te doen werkt hij als een brug tussen de plus en min pool van het houdertje. Hierbij maakt namelijk alleen de plus zijde van de batterij contact. Let wel op dat je niet zo'n houdertje hebt met een klemmetje er overheen, dan werkt het niet, maar of het slecht is?

    Vaak is er een jumper om te resetten. Zoniet, dan kan je resetten door de batt er een tijd uit te laten. Om dit te verkorten doe je de batt er ff opkop in. Dat is het zelfde als de plus en min van het houdertje verbinden. Hierdoor ontlaad de bios sneller en kan het af met 15 sec.[/quote:28acc9d171]

    Daar heeft ArneLH niet helemaal ongelijk in hoor, sommige chips kunnen er niet tegen als hun spanningsbron verkeerd om is aangesloten, en dat doe je eigenlijk. Wat wel waar is, is dat het bios dan sneller reset, maar het is niet echt geweldig. Je kan beter de plus en min aansluitingen waar dat batterijtje op gaat met elkaar verbinden met iets met haast geen weerstand. Dan reset bios ook sneller en beschadig je het ook niet.
  • Gewoon braaf dat batterijtje eruit halen en een kop koffie/flesje bier/whatever gaan drinken. Daarna stop je hem er weer in en klaar….

    Nu wel genoeg gezever over hoe je dat batterijtje er wel of niet in moet stoppen. :-?
  • heb je wel gelijk in, is eigenlijk beetje offtopic, gaat om de pc niet om batterijtje wel of niet andersom erin doen om bios te resetten.

    @ ikk, dat die voeding het probleem zou veroorzaken lijkt mij niet, stroomvretende onderdelen heb je niet echt. Weet niet wat voor voeding j er eerst in had, maar met 300Watt heb je al voldoende.

    Dat een videokaart het probleem zou oplossen lijkt mij ook niet waar.

    zou in ieder geval je bios er opnieuw opzetten nadat je hem hebt gereset
  • [quote:60d5fca03a="kid jansen"]zou in ieder geval je bios er opnieuw opzetten nadat je hem hebt gereset[/quote:60d5fca03a] Kan later nog, als die pc echt zo kut doet zou ik dat niet doen, voordat je het weet valt ie onder het flashen uit en mag je heel fijn gaan hotflashen of dat chippie opsturen.
  • Bios update en reset met jumper en batterij eruit had ik al eens gedaan.

    Ik heb de bios even gechecked, en ik had versie 1018 en zag op de asus site dat er versie 1019 als was en 1020 beta.

    Heb nu 1020 erop gezet, vervolgens de stroom eraf, batterij eruit, cmos jumpertje omgezet, uurtje daarna weer alles terug gezet.

    En wat betreft het geheugen, het volgende staat op het stickertje:
    PQI PMI DDR400 512 MB T285A-03B3 MD4412UPV

    Zegt mij helemaal nix, volgens de rekening moet er Samsung geheugen in zitten maar op de sticker staat geen Samsung
  • Dat is PQI geheugen met samsung chips, zou me niks verbazen als het tccd is.

    Draai eens memtest: www.memtest.org

    (Ik vroeg in eerste instantie naar het geheugen om te kijken of het misschien geheugen was wat een conflict had kunnen geven)
  • Ik het memtest een middagje laten draaien, en alle test passed, geen errors.

    Iemand nog suggesties?
  • Wissel je videokaart eens om met een andere pc en kijk of hij dan nog moeilijk doet.
  • Ik had eerst in deze pc een gf4 kaart zitten, er zit dus nu een nieuwe radeon 9550 in.

    Heb nu alle pci kaarten eruit, alle usb apparaten niet aangesloten.

    En toch ging het systeem gisteravond weer niet aan.

    Ga nu twijfelen tussen voeding en moederbord.

    Dus ga eens een andere voeding proberen.
    Heb hier nog een 300W voeding liggen, hopen dat ik hem niet opblaas.
  • Kan het je al vertellen, is de voeding, zelfde probleem heb ik ook gehad, je denkt in vredesnaam wat is dat toch, ik doe niks vreemds, maar dat was het bij mij ook en ik had dezelfde symptomen.
  • We zullen zien, er zit nu een 300 watt voeding in.
    Ik heb hem vandaag al twee keer opgestart en de computer ging wel aan, maar 1 keer kreeg ik de melding overclocking failed, terwijl mijn systeem niet is overgeklocked. F1 en hij starte verder goed op.
    Ik laat deze voeding er nog even inzitten en zal de evalutatie na een paar dagen op dit forum vermelden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.