Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

cpu-temp. 54 graden

Kaz'Duzar
5 antwoorden
  • Volgens de metingen in de BIOS is op mijn server de CPU temperatuur 54 graden. Dit nadat ik een fanless PSU van Thermaltake heb geïnstalleerd (ik weet niet hoeveel graden het eerst was, want die heb ik niet gemeten). Ik overweeg om een passieve cpu-koeler te installeren, maar ik weet niet hoe warm de processor dan zal worden. Ik heb een keer gelezen dat fanless koeling zorgen voor meer warmte.
    Als ik een fanless cpu-koeler aanbreng, wordt alles passief gekoeld in mijn kast. Is dit goed? Of wordt de temperatuur dan te hoog? Is de 54 graden niet aan de hoge kant? Op een andere computer zag ik een temp. van 40 graden namelijk.
  • 54 graden is aan de hoge kant ja. Voelt de case warmer aan als eerst? Waarschijnlijk is de cpu temparatuur toegenomen door die passieve voeding, die passieve voeding geeft namelijk de hitte af aan de lucht in en buiten de kast.
  • Is er voldoende ventilatie in de kast? Vaak is het verstandig nog wel 1 of meer case fans toe te voegen.
  • Is het een kleine kast of een vrij volle kast?
  • De kast is een miditower met een cd-rom, diskette en een harde schijf die in een Silent HDD Silence zit (passieve koeling). Ik wil zoveel mogelijk passieve koeling gebruiken, omdat ik de pc in de slaapkamer heb staan. Dus zo weinig mogelijk fans is de bedoeling.

    Wat kan ik het beste doen? Wanneer ik de zijkant van de kast eraf laat, heb ik een cpu van 54 graden. Als ik de zijkant erop zet, ben ik bang dattie warmer zal worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.