Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

multimedia pc is dat wat????

8 antwoorden
  • ik zag laatst in een krantje een advertentie van een multimedia pc. je kunt zon pc koppelen aan tv's je krijgt er een afstandbediening bij etc. zo kun je b.v opnemen wat op tv komt, vanuit je luie stoel tv kijken en even later meteen vanaf die zelfde tv muziek zoeken op internet en 1 minuut later draai je het gewenste nummer. allemaal bediend met die afstand bediening die je er bij krijgt. wat ik er van begrijp: 1 je zet die pc weg met monitor om er gewoon mee te werken. 2 aantesluiten op meerdere gewone tv's en via de afstandbediening gericht op pc kun je over het web. 3 een soort video want wat op tv komt kun je ook opnemen op je harde schijf. als er dan ook nog goede dolby surround op zit dan lijkt het mij een heel leuk systeem, omdat het meteen een stereo vervangt en je via je tv het internet opgaat. mijn schoonbroer had zon systeem gezien bij iemand anders. hij was voetbal aan het kijken en 1 minuut later draaide hij top 40 muziek via die zelfde tv. wie kan mij uit eigen ervaring vertellen hoe het werkt en of men het ook nog koppeld aan stereo of hoe en wat. alle info gewenst, alvast bedankt
  • je kan het nog koppelen aan stereo. check dit: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=134312
  • Tja weet je, multimedia is een merketing uitdrukking. Het zijn gewone pc met gewone hardware. Je kunt je eigen pc natuurlijk heel makkelijk in een multimedia pc veranderen. Koop een tv tuner zoals de leadtek winfast 2000, een draadloos toestenbord en muis, en met een afstandsbediening ben je compleet. Via de tv out van je vga beeldscherm cloonen naar je tv en je bent klaar. Meestal zijn die multimedia pc wel disign kastjes met windows media centre.
  • maar wat koppel je naar wat? dus in het normale nl 1stel ik heb zon pc. 2en ik heb ook een hele goeie surround set(harman/kardon) 3en een leuke lcd tv aan de muur. 2 en 3 heb ik tv gaat via scart naar stereo, en dan. dus eigenlijk is het meer een draadloos toetsen bord en geen afstandbediening?
  • [quote:18918f67ac="r.marijnissen"] dus eigenlijk is het meer een draadloos toetsen bord en geen afstandbediening?[/quote:18918f67ac] het kan alletwee, alleen kan je met een toetsebord meer dan met een afstandbedining. met die afstandsbeding kun je niet lekker gaan MSNen ofzo :lol:
  • aangezien ik een audio freek ben koop of maak ik een media pc van de volgende pc
  • Ik weet niet wat die audio set is waarvan je spreekt, maar ik neem aan dat dat normale speakers zijn voor de stereo. Dan moet je de out van je geluidskaart koppelen aan de in van je versterker. Dan krijg je al het geluid van je pc te horen over de stereo, ook dat van de tv kaart. Een afstandsbediening is wel handig als je vanuit de bank een mp3tje wil starten. Die dingen zijn helemaal niet duur. Google maar een op pc remote control.
  • [quote:f61661dbc0="xiliduur"] Tja weet je, multimedia is een merketing uitdrukking. Het zijn gewone pc met gewone hardware. Je kunt je eigen pc natuurlijk heel makkelijk in een multimedia pc veranderen. Koop een tv tuner zoals de leadtek winfast 2000, een draadloos toestenbord en muis, en met een afstandsbediening ben je compleet. Via de tv out van je vga beeldscherm cloonen naar je tv en je bent klaar. Meestal zijn die multimedia pc wel disign kastjes met windows media centre. [/quote:f61661dbc0] Klopt, daarom heten ze ook Media Center PC's. Ze hebben een toetsenbord en afstandsbediening. Extra voordeel van zo'n ding is dat je ze ook als harddiskrecorder kunt gebruiken voor TV-uitzendingen. Je kunt trouwens ook je bestaande PC met DVD-brander ombouwen wanneer je zo'n Media Center kit van M$ koopt: In zo'n kit zitten een daarvoor geschikte TV-kaart, het besturingssysteem en de afstandsbediening. Wie dat echter teveel werk vindt en meteen zo'n mooi kastje wil hebben, koopt 'm kant en klaar bij de betere PC winkel. Voorbeeldje: [url=http://www.completer.nl/systemen/asus_spresso.html]Asus S-Presso[/url]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.