Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Pentium Mobile: stroombesparing is mooi MAAR!

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Goedenavond,

  Ik heb net een nieuwe laptop en hierin zit een Pentium V Mobile processor. Het is hardstikke mooi dat deze zichzelf in rekenkracht bijsteld om zo het stroomverbruikte minimaliseren. Mijn 2,8 Ghz werkt momenteel op 912 Mhz alleen zit iknu met 1 klein vraagje:

  Hoe kan ik nu ineens weer mijn rekenkracht laten toenemen naar 2,8 Ghz? Ik ben namelijk een film aan het converteren en als ik bij de eigenschappen van 'deze computer' kijk dan zie ik dat de processor nog steeds op 912 Mhz draait.
 • Lijkt me te zitten bij Configuratiescherm > Energiebeheer
 • Ik heb het energieschema al op thuis/kantoor gezet en nog enige andere maar dat helpt allemaal niks
 • Staat er niks in de handleiding vermeld over deze vorm van stroombesparing?
 • Als je processor maar 912 Mhz draait heeft hij niet meer nodig, simpel :lol:
 • Dit is de standaard speedstep techniek van alle Mobile processors (volgens mij)… de Acer guide is niet echt uitgebreid in dit soort dingen
 • De Speedstep versie van Pentium 4 M is volgens mij nog vrij primitief. De kloksnelheid wordt bepaald bij het opstarten, is dat vanaf netstroom dan werkt de CPU op volle kracht, vanaf de batterij op lagere snelheid. Plug je de laptop later in dan heeft dat geen effect op de kloksnelheid totdat je de laptop opnieuw opstart.
  Die instellingen kun je wijzigen in de BIOS, denk ik.
 • [quote:53dc6d7e98="PCMASTER086"]Als je processor maar 912 Mhz draait heeft hij niet meer nodig, simpel :lol:[/quote:53dc6d7e98]
  Voor video conversie?

  En mijn processor is wel voor de volle 100% belast… continu dus je zou zeggen dat de kloksnelheid dan ook weer omhoog gaat
 • [quote:a969d37188]Die instellingen kun je wijzigen in de BIOS, denk ik.[/quote:a969d37188]
  Jammergenoeg is de BIOS van Acers net zo uitgebreid als hun handleiding :S niet veel soeps dus… ik zal toch nog es graven iig bedankt.

  Is er ook niet een tooltje dat die kloksnelheid weer omhoog kan setten?
 • Niet vanuit Windows, denk ik. De kloksnelheid kan immers alleen aangepast worden tijdens het opstarten. Mijn Dell laptop heeft ook een magere BIOS, maar daar staat de instelling wel.
 • Ik heb even gekeken in de bios maar er is compleet niks te vinden over de instellingen van speedstep of wat dan ook mbt de processor.

  Ik ben nu opnieuw opgestart met stroomaansluiting en nu begint de processor op 1,6 Ghz en alsie wat te doen krijgt (diezelfde video conversie) springtie naar 2,8 Ghz.

  Gekke constructie dat er niet onder windows zelf gewisseld kan worden tussen alle standen en rangen :x
 • Pentium M en alle AMD CPU's sinds de K6 kunnen het wel, maar het is technisch vrij ingewikkeld te ontwerpen…
 • Maar waarom bakken ze die functionaliteit niet in bij die P4 mobile's. Ze weten hoe het moet van de Pentium M ( mijn Banias schakeld met de regelmaat van de spreekwoordelijke klok tussen multipliers van 6x tot 14 x)
 • Tja dan maar Cool and Quiet van de AMD64
 • [quote:573af1ee6a="harmtido"]Maar waarom bakken ze die functionaliteit niet in bij die P4 mobile's. Ze weten hoe het moet van de Pentium M ( mijn Banias schakeld met de regelmaat van de spreekwoordelijke klok tussen multipliers van 6x tot 14 x)[/quote:573af1ee6a]
  Omdat ze daarvoor kleine aanpassingen door het hele ontwerp heen moeten maken, de layout helemaal opnieuw moeten doen en daarna hopen dat ze per ongeluk geen foutjes en dergelijke hebben geïntroduceerd. Daar komt bij dat Pentium 4 toch niet voor de laptop bedoeld is en dat tijdens het ontwerpen van Prescott (laat staan daarvoor) geen enkele dynamisch klokkende CPU op de desktop bestond.
 • Mobile als in Pentium V Mobile staat toch wel ergens voor?
 • Het betekent dat ze chips maken volgens het desktop ontwerp, maar met iets tragere/zuiniger transistors. Gevolg is dat de CPU's minder energie verbruiken, voldoende hebben aan een iets lager voltage en minder hoge kloksnelheden halen.
  En dat ze dus Speedstep (Intel) of PowerNow! (AMD) activeren. Bij desktop P4 CPU's is Speedstep uitgeschakeld, Athlon64 heeft een vereenvoudigde PowerNow! voor de desktop - Cool 'n Quiet.

  Oh, en een veel hogere prijs vragen, natuurlijk. ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.