Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

AMD64 3500 snelheidsprobleem.

None
43 antwoorden
 • Hoi,
  Ik heb van het weekend een AMD64 3500 gekocht, dacht laat ik eens een AMD proberen. Ik ben altijd een Intel-fan geweest.
  Ik heb de boel in elkaar gezet, maar ik moet zeggen dat ik het retetraag vind. Als ik bvb mediaplayer alleen hebt open staan en iets simpels daarnaast wil dien zie ik bvb de pictogrammen op het bureaublad verdwijnen en weer terugkomen. Sleep ik een scherm dan laat ik een spoor achter.
  Mijn mobo is niet overgeclockt en mijn videokaart ook niet. Laatste firmware van kaart erop en laatste bios erop. Wat kan ik nog meer doen om dit te verhelpen?

  [size=8:1e7576ad1b]/Me begint bijna spijt te krijgen… :([/size:1e7576ad1b]
 • Heb je ook alle nieuwe en juiste drivers erop gezet?
  Als je de standaard drivers van XP gebruikt voor je videokaart bv. krijg je ook vaak zulke problemen…
 • Wat voor moederbord en videokaart heb je? Het lijkt me dat daar het probleem zit. En controleer of je schijven/CD-ROMs wel op DMA werken. Vanzelfsprekend de goede drivers installeren.

  edit: Ok, domme vraag. :)
  De videodrivers kun je in Windows instellen op AGP 4x/8x en fastwrites aan/uitzetten. Let erop dat die instellingen overeenkomen met die in de BIOS. Ik heb daarmee weleens vergelijkbare problemen gehad. Verander ze anders even en zet ze daarna weer terug.
 • Ik heb ook een AMD3500+ en het is naar mijn mening niet traag.
  kijk eens in je Bios of het volgende goed is ingesteld:
  de fastwrite van je videokaard, AGP, htt en je geheugen
 • [quote:ac6bdf6c8d="Dracoplasm"]Heb je ook alle nieuwe en juiste drivers erop gezet?
  Als je de standaard drivers van XP gebruikt voor je videokaart bv. krijg je ook vaak zulke problemen…[/quote:ac6bdf6c8d]

  Ja, heb ik gedaan. Zelfs e update opgehaald van Nvidea.
 • [quote:852263e0b9="laurensbot333"]Ik heb ook een AMD3500+ en het is naar mijn mening niet traag.
  kijk eens in je Bios of het volgende goed is ingesteld:
  de fastwrite van je videokaard, AGP, htt en je geheugen[/quote:852263e0b9]

  Zal ik even doen. Zal de gegevens even opschrijven hier.
  Kan je vergelijken.
 • Heb je ook de chipsetdrivers geïnstalleerd?
 • [quote:6e10f4f531="egslim"]Heb je ook de chipsetdrivers geïnstalleerd?[/quote:6e10f4f531]

  Jup. Alles geinstaleerd wat van belang is. Zal nog even kunnen kijken of er een update voor is.
 • [quote:d000e06818="laurensbot333"]Ik heb ook een AMD3500+ en het is naar mijn mening niet traag.
  kijk eens in je Bios of het volgende goed is ingesteld:
  de fastwrite van je videokaard, AGP, htt en je geheugen[/quote:d000e06818]

  Ok heb even in het bios gekeken.
  Geheugen staat goed, dual challel. HT staat op 1000, alleen stond bij VGA de Graphics Apture Size op 64MB, heb ik naar 128 gezet. heb tenslotte een 128MB kaart :)
  Verders stond alles zo'n beetje goed bij AGP.
  Agp 3.0 Calibration Cycle op disabled zo ook DBI Output for AGP op disabled.
  Klopt dit zo'n beetje met jouw instellingen?
  Zou je anders die van jouw hier kunnen neerzetten of via PM willen geven?
 • Heb je wel schone windowsinstal gedaan nadat je j mobo+pro erin hebt gezet?
 • [quote:6f11e43d25="Chris_Ko"]Heb je wel schone windowsinstal gedaan nadat je j mobo+pro erin hebt gezet?[/quote:6f11e43d25]

  Zo schoon als een babybilletje. :wink:
 • Heb je toch geen vreemde meldingen in je Event Log. Staat DMA voor je HD('s) wel ingeschakeld? Draait de CPU toch wel op de juiste snelheid?
 • AMD Cool 'n' Quiet staat dat aan? dat kan ook vertragend werken.
  die raptor staat daar wel ultra dma 6 of hoger aan?
 • [quote:4bd032c37b="Captain_Kansloos"]Heb je toch geen vreemde meldingen in je Event Log. Staat DMA voor je HD('s) wel ingeschakeld? Draait de CPU toch wel op de juiste snelheid?[/quote:4bd032c37b]

  kijk hier maar, alle gegevens volgens CPU-Z.

  http://sponzert.no-ip.com/cpuz.htm

  AGP Aperture Size 64 MBytes is al aangepast naar 128MB omdat ik een 128MB kaart heb.
 • [quote:bc8a5d8808="laurensbot333"]AMD Cool 'n' Quiet staat dat aan? dat kan ook vertragend werken.[/quote:bc8a5d8808]
  Nee heb ik geprobeerd en inderdaad dat vertraagd en heb ik alweer uit gezet.
 • [quote:ba215a3e7b="ItsJustMe"]kijk hier maar, alle gegevens volgens CPU-Z.[/quote:ba215a3e7b]Dat ziet er iig goed uit. Maar dat zegt niks over je Event Log of DMA voor je HD's…
 • [quote:30415ccc13="Captain_Kansloos"][quote:30415ccc13="ItsJustMe"]kijk hier maar, alle gegevens volgens CPU-Z.[/quote:30415ccc13]Dat ziet er iig goed uit. Maar dat zegt niks over je Event Log of DMA voor je HD's…[/quote:30415ccc13]

  Hoe kom ik aan die logs? (n00Bmodus :lol: )
 • Ik had ook dat na installatie van mijn videokaart drivers de computer enorm traag werkte. Dit duurde bij mij 2 minuten, daarna versprong het scherm (soort degauss) en ik denk dat toen de refreshrate versprong.

  In de tijd dat het traag werkte, was het ook echt traag. Als je op start drukte, duurde het 2 seconden en dan kwam er in de verte langzaam het menu eraan.

  Als je de videodrivers helemaal weghaalt (drivercleaner, uninstal hele reut) en je daarna opnieuw opstart, (zodat je met giga pictogrammen zit enzo) is het dan nog steeds zo langzaam?
  Anders ligt het denk ik aan je drivers en niet aan iets in je bios, proc of moederbord. Dat verschil zou dan een stuk minder zijn. Ook met cool 'n quiet aan zou et niet zo langzaam moeten gaan.
 • Control panel>administrative tools>Event Viewer…
 • [quote:fa81234cdc="Chris_Ko"]Ik had ook dat na installatie van mijn videokaart drivers de computer enorm traag werkte. Dit duurde bij mij 2 minuten, daarna versprong het scherm (soort degauss) en ik denk dat toen de refreshrate versprong.

  In de tijd dat het traag werkte, was het ook echt traag. Als je op start drukte, duurde het 2 seconden en dan kwam er in de verte langzaam het menu eraan.

  Als je de videodrivers helemaal weghaalt (drivercleaner, uninstal hele reut) en je daarna opnieuw opstart, (zodat je met giga pictogrammen zit enzo) is het dan nog steeds zo langzaam?
  Anders ligt het denk ik aan je drivers en niet aan iets in je bios, proc of moederbord. Dat verschil zou dan een stuk minder zijn. Ook met cool 'n quiet aan zou et niet zo langzaam moeten gaan.[/quote:fa81234cdc]

  Ja, toen ik Xp er net opgezet had (megapics) toen was het helemaal traag.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.