Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

processor te heet, oplossingen?

14 antwoorden
 • voor een computer waarvan de processor te heet wordt ben ik aan het kijken naar oplossingen. het ding is niet overgeclocked en bevat niet veel bijzonders (geen 10 hdds ofzo). de computercase staat in een kastje maar er is redelijk wat ruimte aan alle kanten en opzich is voornamelijk de processor veel te warm. de koeler is al eens los gehaald en met een beetje koelpasta weer opnieuw geplaatst. dit hielp eigenlijk niks. opzich zit ik nu naar een nieuwe koeler te kijken, maar ik vroeg me af of ik misschien andere oplossingen over het hoofd zie. oh en voor een goede koeler, liefst niet te lawaaierig, niet schreeuwend duur en ook geen waterkoeling ofzo, welk merk / type heeft de voorkeur?
 • Casefans? Zijn daar nog plaatsen voor, kijk eens naar een papst fannetje.. :wink:
 • [quote:82ef8473d1="jayday"]Casefans? Zijn daar nog plaatsen voor, kijk eens naar een papst fannetje.. :wink:[/quote:82ef8473d1] Delta fan is leuker. :lol: maar goed hoe hoog is de casetemp?
 • vermeld dan ook maar gelijk je processor temp en je type processor. en waaruit basseer je dat hij te heet wordt? vind je dat gewoon :wink: of heb je last van instabiliteit/vastlopers?
 • temp basseer ik op verschillende tools en het feit dat ik een BSOD IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (of zoiets) krijg als ik de processor een tijdje zwaar belast. temp is een beetje onduidelijk, verschillende tools gevenen verschillende waarden. cpu fanspeed: rond de 55 cpu mdm5: rond de 60 cpu bios: rond 70 cpu gigabyte mobo tool: rond de 70 case temp allemaal rond de 40 het is een AMD Athlon 2000+ geloof ik valt er qua cpu koeler merken nog iets slechts te kiezen? op het moment twijfel ik wat tussen "cooler master" en "spire"?
 • kijk...dat is duidelijk taal!! ik gok dat je een Palomino heb, deze staan bekend om hun hitte probleem. ik zou zelf voor een spire gaan, zijn vaak wat groter en stiller. ik vind ze zelf wat beter, maar dat is mijn mening. ik zou ook (als je die nog niet had) 1 of 2 case-fans erin zetten
 • Spire Whisperrock 4, is stil en koelt prima.. [Gok dat je die wilde kiezen.. :wink: ] Enne, de prijs valt vaak ook erg mee.. :)
 • ik weet nie... maar hoe heet wordt ie nu precies? die tooltjes vindt ik vaak maar waardeloos. beste remedi is voor mij nog altijd ff de hand er in zodra ik me hand niet verbrand en geen last heb van vastlopers of andere problemen vindt ik het wel prima :) ik heb ook al eens gehad bij een systeem dattie vanalles zei te heet en knipperende warnings etc. etc. allemaal bladiebladiebla... het betreft een systeem van een amd 1800 xp da's 2,5 jaar geleden en het systeem draait nog steeds! meestal convert ik er films mee van avi naar rmvb bestanden. dat eist veel van de processor. staat altijd op 100% maar ik ben van mening dat ik alleen maar het maximale eruit haal wat er in zit blijkbaar. zolang me kernel niet over de 20% komt zo af en toe, maak ik me geen zorgen. :wink:
 • Klopt, zolang er geen vastlopers e.d. zijn is het prima, alleen 70C proc temp vind ik wel hoog.. :wink: Daar moet dus wel wat aan gedaan worden wil je een beetje langer plezier van je hardware hebben.. :wink:
 • het is redelijk hoog je.. zeke wanneer je leest dat een processor op z'n best presteerd met -40c :lol:
 • opzich kan ik (en de echte gebruiker) wel met de (misschien) 70 graden leven. maar als ik tijdens het installeren van een spel de temp omhoog zie gaan tot dat de computer vast loopt dan lijkt mij dat reden genoeg om een oplossing te gaan zoeken.
 • [quote:c2219e33b3="boneyard"] dan lijkt mij dat reden genoeg om een oplossing te gaan zoeken.[/quote:c2219e33b3] ik geloof dat de medeforumlede je al hebben aangeraden om er casefans in te zetten, zet er dan meteen 2 of 3 in en ga de proccor fan schoonmaken of als je lui bent koop je een niewe pak de stofzuiger zuig de kast een beetje leeg (je kan ook de stofzuiger tegen een van je fans aan houden daar wordt hij ook wat schoner van) -zet je pc aan -feesje vieren je temp is naar beneden gegaan...
 • jeesh, ik had al aangegeven dat ik een nieuwe cpu fan ging proberen, wilde alleen nog wat input over welke. die laatste reactie was als reactie op de reacties in de richting van: als ie niks raars doet waarom er dan wat aan proberen te doen. stof is het probleem niet, dat is al lang gedaan.
 • ik snap je niet... te hoge temps, dan wat fans te hoge temps, dan de ouwe cpu fan eruit en er een betere in wat is een goeie cpufan? http://www1.alternate.nl/prodpic/450x450/h/hhlz07.jpg deze Zalman CNPS 7700-Cu koelt redelijk geheel van koper enzovoort enzovoor...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.