Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Sempron 2200+ niet compatible met Radeon 9200se?

17 antwoorden
  • Een neefje van mij heeft een andere PC gekocht met een Sempron 2200+ en ATI Radeon 9200se. de pc is erg instabiel en volgens hem komt dat omdat de Sempron 2200+ niet (goed) compatible met de Radeon 9200se is.. Zou dit kunnen? ik denk zelf dat het wat anders is, maar ik heb ook nog niet naar de pc gekeken, en heb verder (nog) geen ervaring met Sempron's. overige hardware: mobo: Asrock K7VT4A+ geheugen: 512MB PC3200 merkloos voeding: 300W ATX (ook merkloos geloof ik) //Edit: als dit beter past in "Videokaarten & Monitoren" moet een mod em maar ff verplaatsen. :wink:
  • Zijn de temperaturen/voltages wel in orde?? Drivers van VGA en moederbord geinstalleerd?? BIj mijn kt400 bordje staat in de handleiding dat hij niet elk ddr400 latje accepteert en het was zelfs zo dat bij mijn vaders Asus A7v8x-x hij erg instabiel werd (elk uur blauw scherm) van ddr400, wat opgelost werd na het ruilen van het geheugen voor ddr333. Staat hier niet iets meer over in de handleiding. En wat gebeurd er: zwart scherm, BSOD --> welke melding??
  • Een videokaart kan niet incompattible zijn met een CPU. Het kan vanalles zijn, maar dat iig niet. Wel origineel bedacht trouwens. :P
  • [quote:766d5ee0bc="egslim"]Een videokaart kan niet incompattible zijn met een CPU. Het kan vanalles zijn, maar dat iig niet. Wel origineel bedacht trouwens. :P[/quote:766d5ee0bc] dat vond ik dus ook zo raar. :P @Kaz: zal ff navragen voor het geheugen. ik geloof iig dat het PC3200 is. bedankt! :) wat voor melding die geeft weet ik niet, hij vroeg me nl net op MSN of ik wist waar het aan lag. ik geloof dat ie spontaan reset, maar weet dit niet zeker..
  • Wordt de CPU ook wel als Sempron 2200+ herkend, en loopt ie netjes op 1.5GHz? Anders ff BIOS flashen naar de laatste versie (V1.3) als die er nog niet op staat en BIOS resetten naar defaultwaarden. http://www.asrock.com/support/Download/dl_k7vt4a%2B.htm#bios
  • [quote:cf5d98a87b="Obi-wan-kenobi"]Wordt de CPU ook wel als Sempron 2200+ herkend, en loopt ie netjes op 1.5GHz? Anders ff BIOS flashen naar de laatste versie (V1.3) als die er nog niet op staat en BIOS resetten naar defaultwaarden. http://www.asrock.com/support/Download/dl_k7vt4a%2B.htm#bios[/quote:cf5d98a87b] jep, dat klopt allemaal, want ik heb de pc zelf inmekaar gezet en alle bios instellingen goedgezet. daarna heeft hij em mee naar huis genomen en er een OS op gezet. het enige wat ik ermee gedaan heb is dus het bouwen, voor de rest kan ik dus niets nalopen of het wel klopt :wink:
  • Videokaart idd niet, ik zou eerst kijken of alles goed in elkaar zit (aandrukken etc) daarna fff bij het gehuegen kijken, probeer eens ander gehuegen misschien helpt dat, en draai fff memtest misschien is dat gehuegen niet goed en heb je nog garantie....
  • met het geheugen zit het wel goed (behalve dan dat wss het mobo dus niet compatible is met het PC3200 geheugen) alles is goed aangedrukt, anders zou de pc niet eens beeld geven. :wink: ik zeg wel ff tegen hem dat ie ander geheugen proberen moet.
  • Test is met ander mem of graka?.. :wink:
  • een cpu en videokaart kunnen wel "ruzie" krijgen, dat heb ik ook gehad. ook met een radeon 9200se, van gygabite, op een ander systeem werkte hij wel goed, maar op de mijne heb ik hem nooit aan de praat gekregen :-?
  • [quote:9d9f357981="xbeanx"]een cpu en videokaart kunnen wel "ruzie" krijgen, dat heb ik ook gehad. ook met een radeon 9200se, van gygabite, op een ander systeem werkte hij wel goed, maar op de mijne heb ik hem nooit aan de praat gekregen :-?[/quote:9d9f357981] Dat kan net zo goed aan een driverkwestie of iets dergelijks liggen, ik heb hier nog nooit van gehoord :-?
  • of dat het mobo het niet leuk vind speel eens met de agp settings :D
  • [quote:dfd7ce3d8a="xbeanx"]een cpu en videokaart kunnen wel "ruzie" krijgen, dat heb ik ook gehad. ook met een radeon 9200se, van gygabite, op een ander systeem werkte hij wel goed, maar op de mijne heb ik hem nooit aan de praat gekregen :-?[/quote:dfd7ce3d8a] Heb je de CPU vervangen waarna alles wel goed werkte? "Een ander systeem" zegt natuurlijk helemaal niets over de oorzaak van het probleem, daar zijn nog veel meer verschillen mee. Puur en simpel: videokaart en CPU hebben niets met elkaar te maken. Alle communicatie gaat met standaard protocollen via het moederbord.
  • Hmm, probeer toch eens een andere voeding als dat kan. Goedkoop bordje + goedkope voeding kan toch wel problemen geven met voltage van de cpu.
  • Heb een tijdje geleden een Asrock K7VT4A+ mobo verkocht aan iemand die ook een 9200se had. Deze heb ik terug gekregen omdat de videokaart problemen gaf Samen met het mobo. Weet bijna wel zeker dat het je mobo is.
  • Het zou idd ook aan de combinatie kunnen liggen. Ik meen dat radeon 9600 icm. NF2 ook wel eens problemen wilde geven.
  • hmm ok, bedankt allemaal! :) zal eerst ff pc2700 geheugen proberen, en als dat ook niet helpt een ander graka.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.