Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

IDE apparaten werken niet als IDE kabel is aangesloten

4 antwoorden
  • Ik zit met het volgende probleem. Ik heb een nieuw mobo - de Gigabyte MB K8VT800 voor de AMD64 - en daarbij werken de IDE apparaten niet als de IDE kabel aangesloten is op het mobo. Geprobeerd met een andere voeding, hetzelfde resultaat. Ik krijg ook geen beeld op de monitor, de fans van de voeding, CPU en grafischekaart - een Gigabyte FX 5500 - draaien wel. Ook geeft de speaker geen error piepjes. Ook een reset van het BIOS gaf geen soelaas. Ik ga er morgen mee terug naar de winkel maar ik vroeg mij af of als er mensen waren die dit ooit ook hebben meegemaakt?!
  • Heb je wel de jumpertjes van de IDE apparaten goed staan: master/slave/cable select. Probeer er eens eentje. Probeer ze anders eens aan een andere IDE poort te hangen, primary, secundary. Heb je al eens andere kabels geprobeerd?
  • Ja, de jumpers staan goed. De harddisk zit alleen op de primary IDE poort als master, cable select ook geprobeerd, had geen effect. Ook andere kabels gebruikt, geen effect.
  • heb je de jumper voor het resetten van de bios wel op de goede pinnen zittten soms zit deze bij nieuwe borden op de blokkeerstand groet win2k

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.