Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

overklokken celeron 1200, zin????

Anoniem
chef2
8 antwoorden
 • Ik heb mijn celeron 1200 overgeklokt naar 1490 Mhz.
  Dat is leuk ware het niet dat de snelheid van het geheugen nu ook op 124 Mhz. loopt!
  En ik ben 133 gewend!
  Met andere woorden weegt de snelheids winst van de processor (bijna 300 Mhz.) op tegen de 9 Mhz verlies van snelheid van het geheugen?
 • Weet je heel zeker dat je geheugen voorheen op 133MHz liep?

  Mijn vermoeden is dat het op 100 MHz liep . als je multiplier gelocked is op 12, zou dat precies uitkomen. Je had dan 12x100MHz=1200, en nu 12x124=1488Mhz
 • Klinkt logisch wat je zegt.
  Maar de fsb stond inderdaad op 100Mhz. en het geheugen op 133Mhz.
  Wanneer ik de fsb weer terug zet op 100Mhz ,dan loopt het geheugen ook weer op 133Mhz.
  Kijk dat snap ik dus niet.
  Dit alles gecheckt met sisoft 2005.
 • Met een FSB van 100 en geheugen op 133, loopt de boel asynchroon. Veelal is dat erg inefficient, en levert dat amper snelheidswinst op tov. 100/100 synchroon. Ik denk dus dat je overgeklokt sneller bent. Maar je kunt eens benchen met prime95, of 3Dmark2001.
 • Is allemaal waar!
  Ik heb gebencht en de snelheids winst ligt vrij hoog, alleen de write performance van het geheugen is iets minder maar over het geheel genomen een behoorlijke verbetering!
  Ik laat hem ook zo staan, temperatuur idle en stressed slechts 1 graad hoger!
  Bedankt voor jullie reacties :D
 • Ik denk idd dat hij met synchrone mem/fsb snelheid iets sneller is, maar als het verschil groter zou zijn dan 9MHz had ik toch gekozen voor de hogere mem speeds omdat een celeron erg weinig cache heeft.
 • Deze valt wel mee hoor, is nog een gouwe ouwe met 256 Kb :D
 • goeie ouwe ? de celeron D, die laatst uit is gekomen is de snelste celeron dr af, de rest is allemaal erg traag.. vooral de eerste zonder cache was een regelrechte ramp

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.