Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Moederbord doorgebrand???????????????

Anoniem
Nemesi$
16 antwoorden
 • Ik heb een MSI K7Turbo Pro2 moederbord met een Athlon 1200 met 640 MB SDRAM en Win XP Pro. Vorige week brandde de voeding door en heb ik een andere (350W) gekocht. De computer startte echter niet meer op! Ik heb er een andere videokaart, geheugen en processor in het moederbord gedaan, maar dat hielp niet. Het lampje op de netwerkkaart flikkert een fractie van een seconde op en gaat dan uit, verder gebeurt er helemaal niets. De voeding heb ik op een andere PC uitgeprobeerd en daar werkte hij wel op. Dus….., is mijn moederbord nu kapot en zo ja enig idee hoe dat komt of heb ik wat over het hoofd gezien?
 • dan denk ik dat je moederbord helaas is doorgebrand.
 • Als een voeding doorbrandt, dan geeft hij toch niet zoiets als een piek-spanning waardoor het moederbord defect kan raken?
 • MSI K7Turbo Pro2 moederbord .
  deze bordjes hebben rond de socket slechte condensators.
  dat zal het wel zijn
 • Zijn dan mijn geheugen en processor en eventuele andere onderdelen ook doorgebrand of blijft het beperkt tot het moederbord?
 • bekende mobo zoals plextor aangeeft.
  ALs alle 4 lamples (als je kast open hebt) op rood staan dan is zeker je mobo kapot. De rest zal je denk in in een andere pc meoten testen.

  Duim voor je dat het alleen het mobo is.
 • De lampjes doen helemaal niets, ze zijn zo dood als een pier!
 • hoe zien de condensatoren eruit in de omgeving van je cpu socket?
 • Bij een zit er wat zwart op het moederbord.
 • kan je een foto plaatsen?

  Als de bovenkanten bol staan, en eventueel bruin spul lekken zit er iets niet goed.
 • Idd, graag een foto. Blijft de voeding btw wel actief, dus dat de fan blijft draaien? Anders kan het ook nog dat de voeding niet goed samenwerkt met het moederbord.
 • [quote:916c1cb079="Comp-Freak"]Anders kan het ook nog dat de voeding niet goed samenwerkt met het moederbord.[/quote:916c1cb079] dit lijkt me niet per direct het probleem, ik heb 5 verschillende moederborden gehad en die deden het allemaal met mijn cwt 430 watt, ook met mn oude enermax deed ie het prima.
 • Maar het is altijd mogelijk. Ook is het raar dat de status leds niet branden en het lampje van de netwerkkaart ff knipperd. Het zou dus kunnen. Gewoon ff afwachten wat te ts zegt.
 • met je vinger deze chip aanraken of met een tempsensor chip 0027 deze regelt de moederbordspanning, zit in de buurt van de voedingsplug als hij heet wordt dan is hij defect (te heet voor je vinger)
  gr, win2k
 • Als je de schakelaar indrukt, gaat alleen het netwerkledje even branden, verder gebeurd er helemaal niets. De processorfan gaat niet draaien, de HD start niet op, kortom er gebeurd verder helemaal niets, alles is zo dood als een pier! En nogmaals, de voeding doet het op een andere PC prima! Voordat de oude voeding defect raakte deed alles het prima!
 • Dit moet het moederboord zijn, ik hoop niet dat ik dezelfde problemen met de condersators zult ondervinden. Ik heb ook een msi mobo, een kt4ulra bsr.

  Mijn pc draait na een reeks van software en hardware matige tweaks in de 7e versnelling.

  Mijn pc draait opmerkelijk stabiel en wat ik ook opstart, het programma is direct tot mijn beschikking.

  MSI maakt wel degelijk goede moederboorden, anders zou mijn pc nu niet zo erg lekker lopen.

  Met een soldeer station (a €50) kun je de condensators vervangen en dan doet de pc het weer. Nieuwe condensators zijn onder meer te koop bij www.conrad.nl
  Zeer belangrijk is dat je de juiste waarden over neemt van de condensator, er moet immers een onderdeel worden terug geplaatst met presies dezelfde eigenschappen. Het is mij gelukt op een 486 cyrix pc tot leven te wekken met wat soldeerwerk. Zeer opmerkelijk is dat de machine zeer snel was met de software die er altijd op gestaan heeft.

  Hmmmm, als je zeer goed kunt solderen, dan kun je ook je moederboord goed doorsolderen zodat alles werkelijk met elkaar verbonden is en je een zero tolerance moederboord heb, ofwel een moederboord zonder fouten.

  He he he, af en toe wat doorvloeien en een pc kan wel meer dan 100 jaar oud worden :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.