Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

None
39 antwoorden
 • Ik heb een pinnacle tv kaart opnieuw geinstalleerd. Ik krijg nu echter de melding dat er geen IRQ is toegewezen of dat die door een ander apparaat wordt gebruikt. Hoe los ik dit op?
 • zet de kaart op een ander irq
 • Hoe doe je dat?
 • IRQ's kun je door de computer zelf laten toekennen door in het BIOS naar PnP/PcI te gaan en daar de IRQ's automatisch laten toewijzen.

  Je kunt ook handmatig de IRQ's toewijzen door te kiezen voor Manual. Je pakt een ongebruikte resource en je bent geholpen….

  Peiky
 • Ik heb mijn dell computer via f2 in een menu gekregen waar ik vanalles kon veranderen. Oa tijd, en een 12 tal andere zaken. Er stond niets bij wat leek op PnP/PcI. Kan iemand wat specifiekere info geven hoe te handelen?
 • Ook niets in de trant van ESCD - Enabled/Disabled ?
 • Ik heb alle twaalf regels nu maar even opengeklikt, er staat nergens iets bij wat er ook maar op lijkt.
 • Ik heb het idee dat er een disabling ergens van toepassing is..
  Als je nl. een apparaat (device) hebt die geen IRQ toegewezen krijgt, kan het zijn dat het BIOS niet automatisch de IRQ toekent aan een nieuw apparaat (device).

  Ook dit niet? "Resources Controlled By"

  Peiky.
 • het enigste wat op disabeled staat is auto power off. Ik heb alles nog eens opengeklikt, er staat echt nergens iets bij wat op resources of zoiets lijkt
 • zet dan de kaart in een ander pci slot
 • is gebeurd. Apparaat is herkend door computer, software opnieuw geinstalleerd. werkt weer niet vanwege geen IRQ of IRQ al in gebruik. Waar kan ik iets over die IRQ's zien?
 • [quote:f0f7de66fa="jbiggie"]is gebeurd. Apparaat is herkend door computer, software opnieuw geinstalleerd. werkt weer niet vanwege geen IRQ of IRQ al in gebruik. Waar kan ik iets over die IRQ's zien?[/quote:f0f7de66fa]

  Hier een link met veel informatie omtrent IRQ.

  Peiky
 • ga naar deze computer>configuratiescherm>systeem>hardware>apparaatbeheer>.
  ga op het vraagteken staan van die kaart>rechtermuis klik > bronnen.
 • [quote:f8ac1e67b6="plextor"]ga naar deze computer>configuratiescherm>systeem>hardware>apparaatbeheer>.
  ga op het vraagteken staan van die kaart>rechtermuis klik > bronnen.[/quote:f8ac1e67b6]

  Dat is het monitoren van je gebruiktte IRQ, maar veranderen daar?

  Peiky
 • hij geeft aan irq 17 en geen problemen
 • [quote:a7b087bb92="jbiggie"]Ik heb een pinnacle tv kaart opnieuw geinstalleerd. Ik krijg nu echter de melding dat er geen IRQ is toegewezen of dat die door een ander apparaat wordt gebruikt. [/quote:a7b087bb92] Om mee te beginnen, voor welke Windows versie is deze vraag? Indien Windows XP/2000 met welk Service Pack? En welke programma en versie probeer je te installeren? Zo is er bijvoorbeeld voor PCTV Stereo een patch voor Windows XP Service Pack 2.
  [quote:a7b087bb92="jbiggie"]is gebeurd. Apparaat is herkend door computer, software opnieuw geinstalleerd. werkt weer niet vanwege geen IRQ of IRQ al in gebruik. Waar kan ik iets over die IRQ's zien?[/quote:a7b087bb92] Start > Alle programma's > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo. Hardwarebronnen > IRQ's. Indien besturingssysteem Windows XP/2000: staat bij status wel overal OK? En is er info bij Onderdelen > Probleemapparatuur?
  [quote:a7b087bb92="jbiggie"]hij geeft aan irq 17 en geen problemen[/quote:a7b087bb92] Het is me niet helemaal duidelijk waar die info vandaan komt. Heb je al gecontroleerd welke IRQ de tv-kaart krijgt toegewezen in de BIOS? Bij de IBM compatible (zonder merk) die ik heb wordt er tijdens het opstarten een PCI device listing getoond, die ook info toont welke IRQ de pci kaarten gebruiken. Of een Dell de mogelijkheid heeft om deze PCI device listing te tonen, weet ik niet. Deze info zou ook kunnen worden getoond met PCISniffer. Als het mogelijk is, zou je de tv-kaart in een slot kunnen plaatsen, waarin deze een eigen IRQ krijgt toegewezen.
 • Het betreft xp met servicepack 2. Ik kreeg dus steeds die IRQ melding. Nu heb ik gisteravond, schijfopruiming en defragmenteren gebruikt. Ik heb de PCTV software verwijderd en opnieuw geinstalleerd. Het betreft PCTV stereo 5,7. De IRQ melding is nu verdwenen, ook het testen via PCTV assistent verloopt nu goed. Nu krijg ik bij het opstarten van PCTV de melding van Windows: In pctv is een fout ………, rapport verzenden of niet verzenden. Ik heb zojuist de kaart van slot veranderd, daardoor gaat hij van IRQ 17 naar IRQ 19. Ik heb ook de aangegeven patches geinstalleerd. De foutmelding blijft echter.
 • [quote:aec4f87dc3=" PCTV Stereo hardware driver for Windows XP Service Pack 2 "]Ik heb de PCTV software verwijderd en opnieuw geinstalleerd. Het betreft PCTV stereo 5,7. De IRQ melding is nu verdwenen, ook het testen via PCTV assistent verloopt nu goed. (..) Ik heb ook de aangegeven patches geinstalleerd. De foutmelding blijft echter.[/quote:aec4f87dc3] Dus je hebt zowel PCTV Stereo 5.8 update en PCTV Stereo hardware driver for Windows XP Service Pack 2 geïnstalleerd? Nu de PCTV assistent goed verloopt, zou de foutmelding niet meer aan de drivers en software van pctv moeten liggen. Indien je Nero 6 hebt, zou je ook nog deze discussie kunnen lezen. Of als je Easy CD Creator gebruikt lees deze discussie. Ik zelf heb overigens dezelfde tv-kaart, maar dan met een cd met PCTV stereo 5,9.
 • Ik heb zowat alles geprobeerd wat er op de diverse sites en forums wordt aanbevolen. Ik blijf echter de windows foutmelding houden. Wie heeft er nog nuttige tips?
 • Ik heb nu even PCTVwebtext geprobeerd, daar krijg ik de melding dat de hardware niet kon worden geinitialiseerd. Wellicht kan een van jullie wat met die melding

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.