Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Fan van de voeding vervangen

laurensbot333
14 antwoorden
 • Fan van de voeding vervangen

  Ik heb een paar voedingen die flink wat geluid weten te maken :evil: Ik weet dat je de fans kan vervangen door stillere exemplaren. Hoe kan ik dit het beste doen en hoe groot is het risico dat ik ze naar de hemel stuur?
 • Als je geen twee linkerhanden hebt, stelt het niet zoveel voor. Gewoon de fan aan de achterkant van de kast losschroeven, voeding uit de kast halen, paneel losschroeven, fan losschroeven en vervangen. Soms moet je de snoertjes van de fan solderen, soms heb je ook een stekkertje.
 • Nou, het is niet zo vreselijk moeilijk hoor, maar je moet wel weten hoe je een soldeerbout vast moet houden. Eerst moet je de voeding uitbouwen uit de kast, dat zal duidelijk zijn. Een ATX voeding zit meestal met een stuk of 5 schroefjes vastgeschroefd, trek alle stekkers naar het moederbord en alle apparaten eruit en demonteer de voeding.

  Als je de losse voeding voor je hebt liggen schroef je het kapje eraf (zit met meestal 4 kleine schroefjes vast) en dan kijk je naar de fans die erin zitten (meestal 2) De fans zitten zelf weer met 4 schroeven vast in de behuizing, en vanaf de fans lopen 2 draadjes naar de printplaat onderin de voeding.

  Knip nu de draadjes doormidden op ruime afstand van de printplaat, zodat je zoveel mogelijk ruimte overhoudt om de nieuwe draden aan de oude vast te solderen. Je hoeft ze trouwens niet te solderen, een verbinding met een paar
 • So what :)

  Je hebt een goed verhaal geschreven hoor, moet duidelijk genoeg zijn voor iemand met weinig verstand van voedingen/electronica.

  verder zit de voeding volgens mij met 4 schroefjes vast aan de achterkant ;)
 • [quote:80014fb042="NoepZor"]Verder zit de voeding volgens mij met 4 schroefjes vast aan de achterkant ;)[/quote:80014fb042]
  Zou zomaar kunnen, het is wat lang geleden dat ik voor het laatst 'n voeding uit elkaar heb gehaald :wink: :wink:
 • Als de bedrading niet al te strak zit, kun je de voeding meestal ook wel openen, zonder alle stekkers los te halen.

  De draairichting is simpel, hij blaast altijd naar de kant met de draadjes, die dus aan de achterkant van de voeding moet zitten. Plus en min omdraaien is geen oplossing aangezien een verkeerd om aangesloten fan gewoon niet draait.
 • [quote:e7dcf6de17]fan gewoon niet draait.[/quote:e7dcf6de17]
  Daar wordt hij pas echt stil van ;-)

  En ik las ergens een bericht dat er meestal 2 fans in zitten, volgens mij is dat voornamelijk met de nieuwe voedingen het geval. Een normale voeding heeft gewoon 1 fan.
 • En er zit ook een schroef onder het label . :wink: DDAAaggg Garantie :evil:
 • Okè het zal me met deze uitleg zeker moeten lukken.
  Het zijn inderdaad 4 paar schroefjes.
  De garantie maakt me niet echt uit want ik zit nu met 17 voedingen die meer dan 40db geven :evil:
 • 17 voedings d.w.z 17 PC :o soo wat doe je daarmee.
 • [quote:d0f8a12a74="turk2003"]17 voedings d.w.z 17 PC :o soo wat doe je daarmee.[/quote:d0f8a12a74]

  Hoeft toch niet te betekenen dat hij 17 PC's heeft :roll: Voedingen zijn ook lost te koop :wink:
 • [quote:e9d17cb8b9="Dracoplasm"][quote:e9d17cb8b9]fan gewoon niet draait.[/quote:e9d17cb8b9]
  Daar wordt hij pas echt stil van ;-)

  En ik las ergens een bericht dat er meestal 2 fans in zitten, volgens mij is dat voornamelijk met de nieuwe voedingen het geval. Een normale voeding heeft gewoon 1 fan.[/quote:e9d17cb8b9]

  IK heb hier 2 fan's in mijn voeding.
  1 aan de onderkant, dus in de kast die zuigt de lucht aan en 1 die het verder naar buiten blaast..
 • [quote:90087b4ca1="bajnok"][quote:90087b4ca1="Dracoplasm"][quote:90087b4ca1]fan gewoon niet draait.[/quote:90087b4ca1]
  Daar wordt hij pas echt stil van ;-)

  En ik las ergens een bericht dat er meestal 2 fans in zitten, volgens mij is dat voornamelijk met de nieuwe voedingen het geval. Een normale voeding heeft gewoon 1 fan.[/quote:90087b4ca1]

  IK heb hier 2 fan's in mijn voeding.
  1 aan de onderkant, dus in de kast die zuigt de lucht aan en 1 die het verder naar buiten blaast..[/quote:90087b4ca1]Leuk en wat heeft de TS daar aan :roll:
 • [quote:e4f78e86e1="Tolgay"].Leuk en wat heeft de TS daar aan :roll:[/quote:e4f78e86e1]

  Misschien niks maar Dracoplasm wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.