Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

CPU temperatuur

5 antwoorden
  • Ik heb een Tecra 8000 machine met PentiumII gekocht (tweedehands). Nu heb ik het idee dat het apparaat (te) warm wordt. Desondanks gaat de ingebouwde ventilator niet aan de slag. Ik zou willen uitzoeken of dit betekent dat de machine niet (geheel) goed werkt. Volgende vragen/verzoeken: 1. met welk programma zou ik de temperatuur van de CPU kunnen monitoren? 2. wat is de maximaal toelaatbare CPU temperatuur voor het 'mis' gaat? 3. wat kan de reden zijn dat de ventilator niet opstart? (ventilator zelf lijkt in orde want bij opstarten van de computer werkt de ventilator even) 4. is er een programma dat de ventilator doet starten wanneer de temperatuur te hoog oploopt?
  • [quote:7056cd995d="ldej24"]Ik heb een Tecra 8000 machine met PentiumII gekocht (tweedehands). Nu heb ik het idee dat het apparaat (te) warm wordt. Desondanks gaat de ingebouwde ventilator niet aan de slag. Ik zou willen uitzoeken of dit betekent dat de machine niet (geheel) goed werkt. Volgende vragen/verzoeken: 1. met welk programma zou ik de temperatuur van de CPU kunnen monitoren? 2. wat is de maximaal toelaatbare CPU temperatuur voor het 'mis' gaat? 3. wat kan de reden zijn dat de ventilator niet opstart? (ventilator zelf lijkt in orde want bij opstarten van de computer werkt de ventilator even) 4. is er een programma dat de ventilator doet starten wanneer de temperatuur te hoog oploopt?[/quote:7056cd995d] 1. Speedfan: http://www.almico.com/speedfan.php 2. 90 Graden was het volgens mij bij Intel 3. Geen id 4. Volgens mij ook Speedfan: http://www.almico.com/speedfan.php
  • [quote:076c6a4949="ldej24"] 3. wat kan de reden zijn dat de ventilator niet opstart? (ventilator zelf lijkt in orde want bij opstarten van de computer werkt de ventilator even) [/quote:076c6a4949] een kapotte temperatuur meter? (thermometer klinkt niet echt computer-taal heh)
  • [quote:b493bd5cfa="tafelpoot"][quote:b493bd5cfa="ldej24"] 3. wat kan de reden zijn dat de ventilator niet opstart? (ventilator zelf lijkt in orde want bij opstarten van de computer werkt de ventilator even) [/quote:b493bd5cfa] een kapotte temperatuur meter? (thermometer klinkt niet echt computer-taal heh)[/quote:b493bd5cfa] Hoe kan ik dit meten/nagaan? Ik kan dit niet vinden onder SiS Sandra.
  • [quote:6f772d5f7e="ldej24"]2. wat is de maximaal toelaatbare CPU temperatuur voor het 'mis' gaat?[/quote:6f772d5f7e]Verschilt per core sommige max 65 graden anderen max 75 graden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.