Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Klok van PC blijft achterlopen

5 antwoorden
  • Ik zit het met volgende (gare...) probleem: De klok van mijn pc gaat steeds achterlopen. Dit begon ongeveer twee jaar geleden. Goed, nieuw batterijtje op het moederbord, en het was over. Hierna kwam het probleem steeds sneller terug. Eergisteren een nieuw batterijtje erin gedaan, en gister liep de klok alweer 20 minuten achter :-?. Bij de PC-boer weten ze het ook niet, en ze zeggen "Je moet je pc ook niet met een stekkerbalk 'helemaal' uitzetten". Maar ik gebruik zo'n overspannings-beveiligingsblok die altijd gewoon aanstaat, dus die PC-boer is ook echt een boer :). Maar zou het kunnen zijn dat er kortsluiting in het mobo zit ofzo? Want een levensduur van 1 dag van een batterijtje is wat kort :lol:
  • Ik heb me ooit eens laten vertellen dat dit mogelijk een oorzaak zou kunnen zijn van een niet geaarde wandcontactdoos? Of dit waar is.... Je weet het niet
  • Kijk anders even in de BIOS en zet hem daar gelijk.. (Bios inkomen: Door op DELETE te drukken, in het begin.)
  • Heb dit ook gehad en het irriteerde mij zeer. Heb nu het programmatje Atomic Clock Synck geinstalleerd. Dat zet bij elk kontakt met Internet je klok gelijk met een door jezelf gekozen timeserver. Op de achtergrond. http://www.worldtimeserver.com/atomic-clock/ Het is geen antwoord op je vraag, maar wel een werkbare oplossing.
  • Hier idem, op geen enkele manier kunnen oplossen, behalve door zoals Kees hierboven schrijft de klok automatisch op tijd te laten zetten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.