Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

478 of 939

14 antwoorden
 • Ik heb een vraag ik ken iemand met een netwerk van 25 pc's en daar moet een nieuwe server komen maar nu heb ik keuze uit 2 processoren de p4 (478) en de AMD 939 maar welke zou beter zijn voor een server en waarom?? graag zou ik hier meer info over krijgen en geef aub. ook een reden of links waar staat welke processor beter zou zijn. alvast bedankt,
 • Wat doet de server?
 • Nou de AMD is sneller, produceert minder warmte en heeft cool & quiet, hierdoor kan onder lage belasting de CPU terugklokken en het voltage verlagen. Dit zorgt voor minder warmte, waardoor de koeler minder hard hoeft te draaien. Ook bespaart het iets stroom :)
 • Ik weet niet hoeveel je te besteden hebt, maar anders zou ik gewoon een dual opteron op een tyan moederbord nemen. Flink wat geheugen en schijfruimte erbij, en je kunt weer een aardige tijd vooruit.
 • ik zou ook een dual opteron nemen (of een dual celeron), ik ben een tijdje nieuwsgierig geweest naar die prijzen en ik heb toen (op tweakersnet) eens rondgekeken, voor minder als 1500euro heb je een dual opteron systeempje.
 • Hoe kun je nou beoordelen wat het beste is, als je niet weet wat de server moet doen? Als het bijv. voor een basisschool is waar max 4 computers tegelijk aanstaan is het een hele dikke overkill.
 • [quote:de01178755="Ruudfeen"]Hoe kun je nou beoordelen wat het beste is, als je niet weet wat de server moet doen? Als het bijv. voor een basisschool is waar max 4 computers tegelijk aanstaan is het een hele dikke overkill.[/quote:de01178755] als je had gelezen in startpost, dan had je gelezen dat het een pc betreft waar 25 pc's aan hangen... :wink: MVG,
 • ja, maar staan die tegelijk aan?!
 • Wordt er veel DATA over de lijn gepompt?
 • 25pc's moet volgens mij lukken met een pentium II (of een pentium III) daar hem je geen AMD 939 voor nodig! (gooi er dan wel linux op heh)
 • [quote:d19e783b17="bmwmaster"][quote:d19e783b17="Ruudfeen"]Hoe kun je nou beoordelen wat het beste is, als je niet weet wat de server moet doen? Als het bijv. voor een basisschool is waar max 4 computers tegelijk aanstaan is het een hele dikke overkill.[/quote:d19e783b17] als je had gelezen in startpost, dan had je gelezen dat het een pc betreft waar 25 pc's aan hangen... :wink: MVG,[/quote:d19e783b17] Ja dat las ik ook, maar dat zegt niks over de eisen van de server. Die basisschool in m'n voorbeeld heeft ook 25 pc's staan.
 • De server is hoofdzakelijk als data server bedoeld (clients werken via het netwerk met bestanden op de server) maar mijn vraag is nu eigenlijk welke van de 2 is beter/stabieler. Ook nog erg bedankt voor de reacties, Kean
 • Stabiliteit wordt meer bepaald door het besturingssysteem dan door de processoren. Zowel AMD als Intel zijn stabiel, AMD is voor de meeste toepassingen iets sneller, dat is alles. Maar laat vooral iets meer details weten over de opzet van het netwerk ( 10 / 100 / 1000 Mbps, hoeveel clients werken tegelijk, worden bestanden alleen opgeslagen op de server, of bewerken ze de bestanden op de server? hoe groot zijn bestanden , dus zijn het .txt of .doc bestanden, of hebben we het over bestanden van tientallen MB's) Maar in de meeste gevallen heb je denk ik wel genoeg aan een PIII systeem met heel veel werkgeheugen en snelle hardeschijven.
 • Als stabiliteit echt belangrijk is ben je misschien het beste af met een S940 bordje en een Opteron, icm Registered ECC geheugen. Daar betaal je wat meer voor, maar het beschermt tegen geheugenfouten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.