Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

error finding VFLOPPY.SYS

p.feij
5 antwoorden
 • heb op een nog ouderwetse 650 compaq 98 SE een image met powerquest terug gezet met als gevolg, ik denk tenminste daardoor, want ervoor had ik dat probleem niet, nu komt bij iedere opstart eerst de naam compaq en dan de mededeling:

  err5: error finding VFLOPPY-SYS
  err8: fake floppy driver not found
  press any key to boot active partition…

  even een toets in
  en dan gaat alles wel weer goed.
  Wat is er aan de hand, wat is er weg, wat ziet hij/zij niet en hoe op te lossen? wie oh wie? heeft dit wel eens meegemaakt of weet toevallig snel op te lossen? :cry:
 • geef beter aan wat je allemaal heb gedaan: oude compaq, dan staat BIOS in een aparte partitie op de schijf. Heb je die overschreven ?

  Image, van dezelfde compaq of van een andere pc ?
 • het betreft een pressario van dec 2002;met ouderwets bedoelde ik eigenlijk W98SE. van deze is een image gemaakt met powerquest, van de 2 partities c en d, waarvan alleen c is teruggezet zonder partitie te veranderen, alles op oorspronkelijk locatie. Heb dit al vaker gedaan na diverse problemen. heb zonealarm en mcafee on line met automatische updates, spybot en ad-aware. gaf nooit problemen.
  op de d staan vermoedelijk de reserve bestanden van het besturingssysteem, veel getallendirectories tenminste en laat zich niet zomaar verwijderen. geen verstand van.
  wat moet je nog meer weten?
  ik hoor het wel.
 • misschien moet je ff van een andere pc dat bestand overzetten en in de windows/system map zetten.

  En doet de floppy 't? En zie je gewoon A:, C: en D: staan in verkenner, verder niets? (of eventueel cd-rom oid, maar ik bedoel: zie je niets staan dat er niet hoort?)
 • alles is te zien alles doet het ook, heb er verder geen last van maar het opstarten gaat nu in 2 stappen, kan dus niet weglopen, moet even aansturen en dat is irritant.
  ik heb al die gezochte file gevonden in een powerquestdir en gekopieerd naar win en sys en win32, maar helpt niet.
  zou het iets met geheugen te maken kunnen hebben tijdens opstart?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.