Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

koeler + mem

16 antwoorden
 • Hallo, Mijn processor, een AMD 64 3200+, wordt stressed zo'n 53 graden. Dat vind ik erg warm, en aangezien hij lang mee moet gaan, wil ik m iets kouder hebben. Ik zit al een beetje te denken in de richting van waterkoeling, maar ik heb hier totaal geen ervaring mee. Niet zo'n goed idee misschien dus? Heeft iemand misschien een ander idee. In de kast wordt het zowiezo al behoorlijk warm, 45 graden. Er zit tevens nog een 6600GT in en in totaal 4 koelers: Voeding cpu gpu extra vanetje alvast bedankt
 • 53 graden is op zich nog wel te doen hoor. maar waterkoeling is wel heel overdreven. Ik denk dat je beter kunt gaan kijken naar een betere cpu-koeler ( zalman, coolermaster, thermaltake...) en een extra casefan. Je kunt dan het beste 1 casefan hebben die aan de voorkant van de kast koele lucht naar binnen blaast, en 1 die aan de achterkant de warme lucht naar buiten blaast.
 • Hoe lang moet ie mee gaan? 15 jaar? red je makkelijk op 53 graden...
 • 53 graden makkelijk te doen
 • Vergeet de Cool & Quit software trouwens niet te installeren ;)
 • Als je je cpu beter wilt koelen kijk dan eens naar een zalman cpu koeler. Wat voor kast heb je?
 • je zegt dat je 4 koelers heb, maar dat zijn zeker de voeding, cpu, gpu en eventuele northbridge koelers? oftewel je hebt geen casefans? Dan zou ik minimaal toch wel een casefan bijzetten hoor. Of heb ik het mis? :P
 • [quote:30813960af="Aljosja"] Voeding cpu gpu [b:30813960af]extra vanetje[/b:30813960af] alvast bedankt[/quote:30813960af] :wink:
 • Ik heb inderdaad een extra casefan, op 1800rpm die uitzuigt, dus ik zal er een aanschaffen die inblaast. Verder heb ik een nforce3 250gb chipset (zonder fan) dus een zalman zal er wel oppassen (de case is groot genoeg).
 • Misschien een raar ideetje. Als je het volledige vermogen van de processor misschien niet eens nodig hebt zou je hem eventueel kunnen underclocken naar een 3000+ spec. Dan zal die in ieder geval koeler gaan lopen.... :wink: Waterkoeling is met name bedoeld voor "die-hard" overclockers. Als je dit toch niet van plan ben is dit weggegooid geld. Controleer ook even of de koelpasta tussen je CPU en heatsink goed is aangebracht. Het wil zelfs wel eens gebeuren dat dit slecht of niet eens gedaan is. Met goed aangebrachte koelpasta kan je al een paar graden winnen. Die van een extra intake fan is in ieder geval een goed idee. Je zou dan ook je outtake fan kunnen verwisselen voor een kwalitatief beter presterende en stillere fan zoals een Nexus of een Papst. Als je een dure Zalman plaatst zal die warme lucht toch in je kast terecht komen, dan is een goede circulatie en afvoer een pré.... Verwissel eventuele flat (zo'n grijze brede) IDE kabels voor een rounded versie. Dit bevorderd ook de luchtcirculatie in je systeemkast.
 • Ik heb m 4 weken geleden gebouwd, dus de pasta zit echt goed, (heb toch nog ff gecheckt). verder heb ik roundcables, maar ik zal ff achter een ander fannetje en eventuele heatspreaders op t geheugen gaan. dat underclocken zal ik zeker niet doen :wink: .
 • Een ander CPU Fannetje is een oplossing, alleen zou ik als ik jou was geen sinks/spreaders op mn mem plakken, dit isoleert alleen maar en heeft dus geen enkel nut.. :wink:
 • Oke. Ik zat te denken aan een ASUS Star Ice, of is dat wel heel overdreven. Als ie erg koud is wil ik m wel overclocken. Echter ook wil ik niet dat hij niet te veel lawaai maakt. Jullie weten er waarschijnlijk meer van, dus adviseer mij welke cooler ik moet nemen...
 • Ey Ali :) Sjah, die asus heb ik je idd laten zien, maar dat lijkt me echt iets te veel van het goeie... Dat is echt een knots van een ding. Dan kan je het beter gewoon bij een zalman houden :wink: Suc6 jonge
 • thx carlo :wink:
 • Die starice koelt zwaar belabberd, geen aanrader dus

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.