Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geen HDD te vinden in bios en XP?!

7 antwoorden
  • Members,, Een goeie vriend van mij zit met een probleem. Allereerst hier de spec's van zijn pc: * P4 3.06 GHz S478 * Asus P4P800SE * Kingston 1024MB PC3200/400 * WD Raptor 74.3GB 10K * Asus ATi 9800XT * Plextor PX708-A * Windows XP incl. SP2 Hij heeft nog een 80Gb IDE schijf van Maxtor liggen. Zijn mobo is voorzien van 2 S-ATA en 2 gewone ATA aansluitingen. De Raptor is aangesloten op de S-ATA. Wil hij ook de Maxtor ATA schijf aansluiten dan ziet het bios en Windows XP alleen maar de Raptor schijf maar geen Maxtor schijf :roll: Sluit hij er een DVD-ROM op de ATA poort aan dan is er niks aan de hand :lol:
  • Staan de jumpers van de Maxtor goed? Zo ja, probeer de harde schijf dan eens in een ander systeem.
  • Zet de jumper op cable select. Klaar (gok ik ;))
  • De HDD doet het wel, we hebben hem in een andere pc geprobeerd.. :wink: Jumper op Cable Select nog niet uitgeprobeerd :)
  • hmmm probeer gewoon van alles te varieren, stekkertjes porten etc Anders is het nogal een apart probleem. Reset de bios eens.
  • kheb een keer hetzelfde probleem gehad.. ij mij bleek toen de ide kabel niet meer helemaal lekker te zijn...
  • [quote:69790f3144="royzwiers"]kheb een keer hetzelfde probleem gehad.. ij mij bleek toen de ide kabel niet meer helemaal lekker te zijn...[/quote:69790f3144] Lijkt me stug.. de DVD-ROM werkt wel op die kabel :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.