Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Vcore lager ingesteld. Heeft dit nut? Kan het kwaad?

Mac
4 antwoorden
  • In een poging mijn processor temperatuur onder controle te houden, lees laag te houden, heb ik de vcore lager ingesteld. Kan dit problemen opleveren, zo ja welke? Heeft het uberhaupt nut om de vcore lager in te stellen?
  • Door de Vcore lager in te stellen verbruikt je processor minder stroom en wordt dus minder warm. Maar jij wilt hem waarschijnlijk kouder hebben om het meer stabiel te maken. Maar door de Vcore omlaag te halen word ie veel onstabieler. Dus als je pc vastloopt, weet je waar het aan ligt.
  • De Vcore lager instellen, dan deze die wordt aanbevolen door de fabrikant, zou ik zeker afraden.
    Het grootste gevaar schuilt in de data-integriteit.
    Immers door het verlagen van de spanning, beinvloedt je ook de vorm (flanksteilheid) van het uitgangssignaal van de processor, waardoor communicatie tussen cpu/geheugen/chipset kan mislopen, met dataverlies en vastlopende pc tot gevolg.
    Wil je de processor koeler krijgen, dan bied een beter cooler de oplossing.
  • Een lagere Vcore instellen is in feite omgekeerd overklokken, het risico is hetzelfde.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.