Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Geheugen timings... Welke?

Safihre
15 antwoorden
 • Ik heb MDT 512MB PC3200, ik ben de laatste tijd een beetje aan het experimenteren om een zo stabiel mogelijke OC te vinden die ik dan als standaardwarden kan instellen.
  Nu heb ik de CAS van mijn geheugen van 2.5 naar 2 gezet.
  Maar ik zag in de bios nog veel meer dinge aan timings die je kan veranderen, alleen heb ik daar totaal geen verstand van. Daarom dit plaatje zodat de OC experts mij kunne vertelle of ik het zo moet laten staan of wat aan moet passen:
  [img:7b4f646337]http://www.safihre.com/images/cpuz.JPG[/img:7b4f646337]

  Dank u :wink:
 • ras to cas op 3, of nog beter 2
  idem voor ras precharge
  cycle time op 10, was dacht ik beste voor Nforce3, anders 5, of zo dicht mogelijk bij de 5 (6 of 7)

  de rest weet ik niet zoveel van, als je alles ideaal hebt hierboven heb je 2-2-2-5 of 2-2-2-10 dan
 • Hmmm 2-2-2-10 wilde hij niet, hij wilde niet opstarten om 10 sec later met de backu-up bios te booten.
  Kep nu dit:
  [img:4027c8377b]http://www.safihre.com/images/cpuz2.JPG[/img:4027c8377b]

  Ik ga nog even proberen of ik die CAS > RAS lager krijg :wink:

  EDIT:
  Met deze instellingen al van bijna 1 sec in pifast opgeschoten :D
  Van 54.55 naar 53.65, kweet dat dat geen record waardes zijn maar het werkt dus iig wel :P :wink:

  EDIT2:
  Hmmm hij wil het toch echt niet op 2-2-2-10 :(
  Iemand anders wat ik nog kan verlagen? In de Bios zie ik btw meer waardes die ik kan aanpaassen staan dan in CPU-Z…
 • Het beste is om A64 Tweaker te downloaden, dit is een programma waarmee je in Windows alle mogelijke timings kunt aanpassen. Op het DFI bord dat ik heb kan dit ook in de bios, maar heb nog geen ander bord gezien dat zoveel opties heeft voor het geheugen.

  Als je het gedownload hebt moet je maar is gaan expirimenteren, met mijn OCZ VX draai ik op 265Mhz 2-2-2-5-7-15-2-2-2-2, ook de bypass latency en bypass max enz. zijn van belang. Dit is echter moeilijk uit te leggen als je er geen verstand van hebt. Het beste is dus zelf wat proberen.

  A64 Tweaker V0.31
 • Als ik wat aanpas loopt hij dus gewoon meteen vast als hij het niet aankan?
  Als hij dan opnieuw is opgestart is het net als met Clockgen weer goed ingesteld?
 • Ja, dat klopt, de settings zijn actief zolang je in windows bent, na een reboot staat alles weer zoals het in de bios staat.

  Met het geheugen krijg je niet zo snel vastlopers, eerder foutmeldingen in Pifast bijvoorbeeld. Als je het te gek maakt met de timings kan hij wel vastlopen, of je krijgt een blauw scherm gevolgd door reboot :wink:
 • Zeg ik heb vandaag al 4x gehad dat mijn PC gewoon voor 10 sec "vast zat" gewoon in windows, om daarna weer verder te gaan. Komt dat door dat geheug instellingen?
 • Kan, als je met timings speelt, draai dan altijd memtest een tijd om te kijken of het wel probleemloos werkt.
 • Zelfs als memtest geen fouten geeft kan het mis zijn. Toen m'n timings te strak stonden crashte de pc een hele middag zo ongeveer elk uur tijdens een spelletje Warcraft III, terwijl memtest geen enkele fout gaf.
 • [quote:19625b9d85="egslim"]Zelfs als memtest geen fouten geeft kan het mis zijn. Toen m'n timings te strak stonden crashte de pc een hele middag zo ongeveer elk uur tijdens een spelletje Warcraft III, terwijl memtest geen enkele fout gaf.[/quote:19625b9d85]

  Dat ligt meer aan het spel egslim :wink: Spellen als Warcraft III en WoW (welke maker is dat? :oops: ) staan er om bekend heel slecht te draaien op overgeklokte computers, ook al draaien andere dingen stabiel.

  Ik weet bijna zeker dat je geen problemen hebt gehad met andere spellen. :roll:
 • Hmmm ik had niet goed opgelet… Dat "bevriezen" gebeurde alleen als ik bij MSN, met beide de webcam aan, het typ venstertje wilde vergroten (dus zo omhoog trekke)
  Zal dus wel niks met de timings te maken hebben, ik ga voor de zekerheid drek nog wel ff memtets draaien :wink:
 • [quote:477fef2939="CV"]Dat ligt meer aan het spel egslim :wink: Spellen als Warcraft III en WoW (welke maker is dat? :oops: ) staan er om bekend heel slecht te draaien op overgeklokte computers, ook al draaien andere dingen stabiel.

  Ik weet bijna zeker dat je geen problemen hebt gehad met andere spellen. :roll:[/quote:477fef2939]
  Ehm, nee. Het ligt eraan dat het geheugen niet stabiel werkte met die timings, zonder dat memtest86 de fouten kon vinden.
  Op een stabiele machine crasht Warcraft III niet, heel simpel. Als Blizzard spellen wel crashen op een overgeklokte machine dan is die dus niet stabiel. En dat ligt aan de hardware (en de overklokker), niet aan het spel.
 • [quote:8f4fa9b0bc="egslim"][quote:8f4fa9b0bc="CV"]Dat ligt meer aan het spel egslim :wink: Spellen als Warcraft III en WoW (welke maker is dat? :oops: ) staan er om bekend heel slecht te draaien op overgeklokte computers, ook al draaien andere dingen stabiel.

  Ik weet bijna zeker dat je geen problemen hebt gehad met andere spellen. :roll:[/quote:8f4fa9b0bc]
  Ehm, nee. Het ligt eraan dat het geheugen niet stabiel werkte met die timings, zonder dat memtest86 de fouten kon vinden.
  Op een stabiele machine crasht Warcraft III niet, heel simpel. Als Blizzard spellen wel crashen op een overgeklokte machine dan is die dus niet stabiel. En dat ligt aan de hardware (en de overklokker), niet aan het spel.[/quote:8f4fa9b0bc]

  Blizzard was het ja :wink:

  Ik heb weinig ervaring met deze spellen, weet alleen dat mensen die een volgens verschillende programma's 100% stabiele pc hadden, problemen hadden in WoW en andere Blizzard games. Als Prime95 een dag blijft draaien en WoW doet het niet dan heeft het volgens mij eerder met het spel dan met de overklok te maken :roll:

  Maar dit is een beetje off-topic…
 • [quote:0a17b049e8]Als Prime95 een dag blijft draaien en WoW doet het niet[/quote:0a17b049e8]
  […]terwijl ze beide zonder overklokken wel stabiel werken dan is de overklok niet 100% stabiel en is WoW in sommige opzichten een betere stabiliteitstest dan Prime95.

  En dit is niet off-topic: Overklokken, ook al gaat het over niet meer dan aanpassen van de geheugentimings kan voor onstabiliteit zorgen die je met testprogramma's als Prime95 en memtest86 niet altijd kunt opsporen.
 • Is eigenlijk ook logisch omdat je veel meer belast bij het spelen van een spel. Niet alleen de processor en het geheugen, maar ook meer de hardeschijf, videokaart… Logisch dat er dus verschillen zijn in stabiliteit zijn, ook al is die laatste neit overklokt…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.