Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

blauwe schermen

Winbug
13 antwoorden
 • Hallo ik heb hier een Targa Visionary Pc ooit gekocht bij de Lidl staan, waar men tot nu toe altijd goed mee heeft kunnen werken, maar heeft nu last van het volgende.
  Bij het opstarten krijg ik soms blauwe schermen met steeds een andere foutmelding, als ie wel doorstart kan het tijdens het gebruik ook blauwe schermen met wisselende foutmeldingen geven.
  Ik heb het hele systeem kaal opgestart gaat goed, dan langzaam aan weer opbouwen tot ie weer in zijn oorspronkelijke staat is.
  Blijft het goed doen, ga hem bij de mensen installeren van wie hij is wat denk je een en al blauwe schermen :evil:
  Weer mee naar huis daar het programma Hot CPU tester pro laten draaien voor 5 uur, wat denk je geen een blauw scherm :-?
  Wat zou dit kunnen zijn denk zelf aan het moederbord maar suggesties zijn altijd welkom.Heb de HD gewisseld videokaart ook maar gaf het zelfde probleem, o ja had ook nog een reepje 256 pc2100 geheugen liggen ook geprobeerd maar nada.
  Specificaties :
  MB Asus A7V8X
  Mem naamloos 512MB PC2700
  Video Asus V8420/64m Geforce Ti4200
  HD Maxtor 4G120J6 (wat een sloom ding)
  Proc XP2200+ Thourougbred-A
 • Da's toch dat data overzenden van videokaart naar controller?! De verbinding valt dan dood. Heb het probleem ook gehad :-?
 • [quote:8de59f2438]Da's toch dat data overzenden van videokaart naar controller?! De verbinding valt dan dood. Heb het probleem ook gehad [/quote:8de59f2438]

  Wat bedoel je hiermee???? :o
 • Een mobo verzend toch data naar een videokaart en de 3d-kaart stuurt toch ook wat terug? (Dacht ik)… Maar het kan zijn dat het mobo data verzendt en de 3d-kaart hierop niet reageert. De buffer loopt dan vol… Gevolg: blauw scherm. :roll:
 • zou dus toch een moederbord probleem zijn?? omdat als ik de videokaart wissel het probleem blijft bestaan.
 • Voor welke kaart wissel je hem dan om?! Nieuwste drivers al geprobeerd?
 • ik wissel hem om voor een Radeon 8500 deze werkt prima in mijn eigen test systeem. Heb uiteraard de nieuwste drivers al geiinstaleerd.
 • En als je nou je bios eens flasht?!
 • :wink: ook al geprobeerd uiteraard, en helpt ook niks :cry:
 • En ander RAM?! :)
 • Ik denk dat je toch eens wat van die stop codes moet noteren. Daar kun je meestal wel wat uit halen. Dus de bovenste regel met bijvoorbeeld "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" en onderaan die rij nummers.

  http://www.sanx.org/stopdb.asp
 • Dit zijn de foutcodes die ik krijg wisselt elke keer

  IRQL_NOT_GREATER_OR_EQUAL
  IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
  BAD_POOL_HEADER
  PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
  en dan bij het opstarten nog NO APIC Bios
  en als ik kijk zijn er nogal wat mogelijkheden RAM, BIOS, Video maar ik heb dat al geprobeerd behalve een ander MB. :-?
 • Hmmz….. kun je eens proberen de IRQ's te wijzigen van je pc-onderdelen?! :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.