Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Pc boot tot aanmeldingsscherm windows XP,

Anoniem
bmwmaster
15 antwoorden
 • Zoals de titel al aangeeft. start me pc niet verder dan het windows XP aanmeldingsscherm. Dan gaat plots de harddisk uit, en gaat de hele pc opnieuw aan!

  Specificaties PC:
  - Aopen 350 watt ATX 2.03 Silent
  - Asus a8n sli deluxe
  - AMD64 3200+ s939
  - Corsair valueselect 512 MB
  - Western digital SATA 200GB, wd2000jd Sata.
  - Sony DVD+/- RW 16X
  - Asus N6600

  Hopelijk kunnen jullie met deze info wat.! Als jullie meer info willen, moet jullie het ff zeggen/vragen.
 • treed dit probleem vanaf het begin al op, of is het ooit wel goed gegaan?

  En heb je bij de installatie de SATA drivers gebruikt?

  Mijn eerste idee is overigens om windows nog een keer te installeren, kijken of het probleem blijft…
 • @harmtido: ik heb de sata drivers niet geinstalleerd, maar de harddisk heeft wel vanaf het begin goed gedraaid.

  tenminste, de harddisk heeft tot zoverre cerrect vanaf het begin gewerkt: Na de aankoop van de componenten van de PC, is de harddisk vervangen door de western-digital sata. (omdat de maxtor die ik hiervoor had kapot was, na zes dagen)

  overigens zou ik het liefste windows het liefste niet opnieuw installeren. want er staan een aantal dingen van school op die ik dringend nodig heb.. :(

  Alvast bedankt!
 • Is het ook mogelijk om een sata schijf ernaast te hangen? bij pata kan dat, dat weet ik zeker, maar ik ben nog niet zo into sata.. :-? Misschien zou je dat kunnen proberen.
 • [quote:a78afa308a="jayday"]Is het ook mogelijk om een sata schijf ernaast te hangen? bij pata kan dat, dat weet ik zeker, maar ik ben nog niet zo into sata.. :-? Misschien zou je dat kunnen proberen.[/quote:a78afa308a]

  hoe bedoel je dat ernaast hangen?? Op één ingang op het mobo?? als je dat bedoel kan het niet! want sata kan maar 1 apparaat aansturen per aansluiting.

  Als je gewoon op het mobo een 2e sata harddisk bedoelt dat kan gewoon ja! kan er namelijk nog 7 kwijt :lol: .

  Alleen heb ik maar 1 sata harddisk, en dat is deze die ik nu gebruik.!
 • Maar heb je ook nog een pata (IDE) want anders kan je toch van die IDE booten en dan daar je gegevens op overzetten?
 • Tis heel simpel. Je hebt automatisch herstarten aan staan. Zodra windows opstart maakt ie een fout, krijg je een blauw scherm, maar dat zie je niet omdat ie al weer opnieuw opstart.

  Je kan proberen op te starten in veilige modus en of via de herstelconsole op de xp cd een schijfcontrole te doen. Hierdoor heb je een hele kleine kans dat ie nog weer opstart. Kom je in veilige modus, zet dan automatisch herstarten uit, dan kan je zien om welk bestand het gaat. Dit bestand kan je dan handmatig vervangen.

  Maar ik geef je een kleine kans van slagen. Herinstallatie is dus nodig. Om de bestanden die je nodig hebt te redden, moet je de hardeschijf in een andere, werkende pc hangen, of je installeerd een herstelinstallatie, dan blijven de bestanden er op staan.
 • Maar hoe kan het dan dat die harddisk gewoon echt HELEMAAL uit gaat als het probleem zelf in windows gaat.! want je hoort dat de harddisk EERST uit gaat en DAARNA pas de pc zelf…. :-?

  dus leek het mij een probleem met de harddisk of eventueel met de voeding.

  Ik zal beide sugesties morgen even proberen.

  EDIT: in veilige modus komt ie ook nie verder.
 • Wat harmtido ook zei; ik zou ook eerst even windows opnieuw installeren, gewoon eerst even in dos een extra partitie maken, en dan installeren maar!

  Om nou te zeggen dat je voeding het is, lijkt mij een beetje raar, omdat je zei dat hij het eerst wel goed deed. Dan kan het dus niet aan je voeding liggen.
 • Config. Scherm > Systeem > Geavaceerd > auto reboot uitvinken.. :wink:
 • Om nou te zeggen dat je voeding het is, lijkt mij een beetje raar, omdat je zei dat hij het eerst wel goed deed. Dan kan het dus niet aan je voeding liggen.

  KIJK! dat leek mij nou ook! thankz voor de bevestiging
 • Stop eens een andere molex in je hdd? Toch twijfel ik wel aan de voeding. Maar dit kan ook alleen de voeding naar de HDD zijn. Vandaar die molex.. :wink:
 • [quote:20a639542f="bmwmaster"]Om nou te zeggen dat je voeding het is, lijkt mij een beetje raar, omdat je zei dat hij het eerst wel goed deed. Dan kan het dus niet aan je voeding liggen.[/quote:20a639542f]

  KIJK! dat leek mij nou ook! thankz voor de bevestiging
 • nou iedereen hartstikke bedankt voor de tips! Alles geprbeert. ga nu porberen windows XP opneiuw te installeren. Gewoon op een apparte partitie. (en dan alle dingen weer over zetten.)

  Jullie horen hoe het is afgelopen!
 • Het uitschakelen van de hdd is heel normaal voordat ie reboot als je een blauw scherm krijgt. Het gaat zo:

  fout > blauw scherm > geheugendump > hdd uit na geheugendump > reboot.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.