Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Moederbord of processor defect?

Anoniem
None
26 antwoorden
 • Ik kwam zojuist thuis en het alarm van mijn P4 stond aan. De CPU temperatuur op mijn Hardcano 12 gaf 50,5 graad aan en ik had mijn alarm ingesteld op 50.

  Mijn PC was uit zichzelf ge-reboot en op het scherm stond de mededeling dat er iets met het overklokken was misgegaan en of dus de default BIOS instellingen wou installeren. Dit terwijl mijn systeem gewoon op de standaar 3.0 GHz draaid.

  Ik kon dus gewoon in het BIOS opstartscherm komen en heb de standaardwaarden ingestelt. Toen de PC daarna opstarte was ie zo dood als een pier. De ventialtoren lopen, maar hij komt niet verder dan dat. De lichtjes op mijn keyboard blijven uit en de PC gaat niet verder.

  Geen piepjes zijn hoorbaar. Is mijn P4 processor defect of moet ik het in mijn moederbord zoeken?
 • probeer eens een BIOS reset te doen. Dat gaat door een jumpertje te verplaatsen, een tijdje te laten staan, en vervolgens weer terugzetten. Welk jumpertje dat is, staat in de handleiding van je moederbord.
 • Kan een temperatuur probleem zijn alleen lijkt me 50 graden geen echt probleem. Ik zou dat wat hoger instellen. Verder nagaan of de koeling verbeterd kan worden. Heb je een casefan in de PC kast?
 • Controleer ook eens of de CPU fan en andere fans nog werken.
 • Ik weet intussen dat het niet de processor is, aangezien een andere ook niet werkt.
  Alle ventilatoren draaien en een BIOS reset heeft ook niets opgeleverd.
  Ik kan horen dat de harde schijven in actie komen maar voor de rest zo dood als een pier. Geen opstartpiepjes en geen BIOS die opstart.

  Zou eventueel ook de 12V voeding op het MB kunnen zijn?
 • Misschien is het je grafische kaart? probeer die eens te verwijderen en opnieuw te monteren. Probeer anders een ( oude) andere grafische kaart.
 • Ik heb een ASUS P4P800 DeLuxe MB. Die zou toch moeten piepen als de grafische kaart defect is?
 • heb je de PC-speaker wel ( goed ) aangesloten?

  probeer het eens zou ik zeggen, het kost je niets extra, en wie weet
 • Zoals ik aan het begin al aangeef gaat het hierbij om een bestaand systeem wat plotseling uitgevallen is. De PC speaker zit dus gewoon aangesloten.
 • maar heb je nu geprobeerd de videokaart eruit en er weer in te stoppen? dat was de hoofdzaak, die pcspeaker was bijzaak
 • Probleem ondekt. Zojuist de 12V lijnen van de voeding willen testen en op het moment dat ik de pc aanzet vloeg ie meteen in de fik.
  AGP poort en X800 beiden afgeschreven!

  Blijkt mijn waterkoeling op de APG poort gelekt te hebben. Nou, ik ben meteen genezen wat waterkoeling betreft! Een schadepost van ruim 500 Euro…. :cry:
 • Schoonmaken die hap en voor RMA proberen..
 • [quote:ebadc59ca3="Gerard Timmers"]Probleem ondekt. Zojuist de 12V lijnen van de voeding willen testen en op het moment dat ik de pc aanzet vloeg ie meteen in de fik.
  AGP poort en X800 beiden afgeschreven!

  Blijkt mijn waterkoeling op de APG poort gelekt te hebben. Nou, ik ben meteen genezen wat waterkoeling betreft! Een schadepost van ruim 500 Euro…. :cry:[/quote:ebadc59ca3]

  Ligt niet aan de waterkoeling maar aan de onoplettendheid en de ogen van de gebruiker. :wink:
 • Ik wist wel dat jij met je hoofd de hele dag in PC hangt, want anders kwam je niet met zo'n achterlijke opmerking.

  Ik neem aan dat je thuis ook de hele dag je waterleiding loopt te controleren. En als ie bij iemand stuk gaat zeg je waarschijnlijk ook: Ja, moet je ook maar niet douchen!

  Als je geen constructieve bijdrage kunt leveren hou die flauwekul dan voor jezelf.
 • [quote:5759f3bc82="Gerard Timmers"]Ik wist wel dat jij met je hoofd de hele dag in PC hangt, want anders kwam je niet met zo'n achterlijke opmerking.

  Ik neem aan dat je thuis ook de hele dag je waterleiding loopt te controleren. En als ie bij iemand stuk gaat zeg je waarschijnlijk ook: Ja, moet je ook maar niet douchen!

  Als je geen constructieve bijdrage kunt leveren hou die flauwekul dan voor jezelf.[/quote:5759f3bc82]

  Die waterkoeling moet je gewoon mee oppassen als je aan slangen trekt of er aan aan het sleutelen bent. Als je de verantwoordelijkheid niet hebt om daar op te letten is waterkoeling niks voor jou.

  Ik heb lekkage's gehad tijdens het sleutelen maar ik kijk altijd voor ik de hardware weer inbouw of het niet ergens gelekt heeft, en daarna voor het opstarten nog een keer. Daardoor is al mijn hardware nog heel.

  Dit is dus niet de schuld van de waterkoeling. Maar van degene die ermee bezig is geweest.
 • heb geen watercooling en ik ben al genezen. :lol:

  [quote:cd06d663ad]Blijkt mijn waterkoeling op de APG poort gelekt te hebben. Nou, ik ben meteen genezen wat waterkoeling betreft![/quote:cd06d663ad]
 • Geweldig pcguy. En de gedachte dat er ook lekkage kan optreden zonder dat je hebt lopen sleutelen is zeker niet bij je opgekomen. :wink:
 • Het is heel simpel: Waterkoeling brengt grotere risico's met zich mee dan luchtkoeling.
  Dat verschil kun je verkleinen met betere kwaliteit materiaal en door zorgvuldiger te werken. Maar het is onmogelijk weg te werken.
 • [quote:ec317dab24="Gerard Timmers"]Geweldig pcguy. En de gedachte dat er ook lekkage kan optreden zonder dat je hebt lopen sleutelen is zeker niet bij je opgekomen. :wink:[/quote:ec317dab24]

  Het is niet de bedoeling om te lopen flamen enzo, maar ik neem toch aan dat je de extra risico's van waterkoeling wist toen je het installeerde? Anders zou je wel heel dom bezig geweest zijn.

  En Waterkoeling gaat niet spontaan lekken. Echt niet. ER zijn 3 mogelijkheden voor lekkage:

  - een mechanische belasting op de onderdelen
  - slijtage van de onderdelen ( door leeftijd of erosie/corrosie)
  - een verhoogde druk vanuit de pomp.

  Die laatste is niet erg waarschijnlijk, erosie van je slangen etc is ook niet aannemelijk.

  hou je over dat ofwel aansluitingen zijn gaan lekken door corrosie of dat het systeem een mechanische belasting heeft gehad ( of je hebt zelf aan onderdelen getrokken, of de pc heeft schokken te verduren gehad van verplaatsen/verhuizen etc. )
  Corrosie zou normaalgespoken bij een kit in iedergeval niet voor moeten komen. als dit het geval is zou ik de fabrikant aanspreken.
  bij het geval van schokken etc, je hebt het dan echt zelf gedaan
 • [quote:840de66cbb="egslim"]Het is heel simpel: Waterkoeling brengt grotere risico's met zich mee dan luchtkoeling.
  Dat verschil kun je verkleinen met betere kwaliteit materiaal en door zorgvuldiger te werken. Maar het is onmogelijk weg te werken.[/quote:840de66cbb]

  Precies. Daarom heb ik ook een set van Thermaltake genomen en niet van alles zelf aan elkaar lopen knopen.
  Ik begrijp dat er altijd een risico aan is verbonden.

  Het heeft overigens een hele lange tijd probleemloos gewerkt, en dit had ik dus echt niet verwacht.
  Ik heb zojuist al nieuwe onderdelen gehaalt, maar die waterkoeling komt er niet meer in. Dit systeem draait 24/7 en ik kan me dit niet nog eens veroorloven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.