Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

pentium M - INTEL XEON??

r.marijnissen
6 antwoorden
 • amd athlon 64 heeft snelle cpu's zoals de 3800+ 4000+.
  en de echt snelle jongens als de FX53 en de FX55.


  maar intel?

  intel heeft de pentium 4 met nu dacht ik 3.8ghz als snelste.

  nu heeft intel ook INTEL PENTIUM M cpu's.
  zijn die sneller? hoe zit dit met die M gevallen?
  de duurste is de M 770 deze loopt op 2.13 ghz.
  loopt deze op lage kloksnelheden volgens +- het zelfde princiepe als bij athlon?
  want die M 770 is net zo duur als de p4 3.8.

  en wat is intel xeon waar zijn die goed voor?
  een intel xeon 3.2 is weer duurder dan de duurste M of pentium 4?  kan iemand mij hier een mooi verhaaltje over vertellen zonder al te ingewikkelde uitleg
 • blij
 • Maak onderscheid tussen P-M en P4M: De eerste is de echte Pentium M CPU, de tweede een Pentium 4 CPU bedoeld voor laptops.
  Overigens is AMD64 helemaal geen CPU, maar een instructieset. Je bedoelt Athlon64, of de afkorting A64.

  Xeons hebben evenveel L1 cache als P4 CPU's, maar soms - niet altijd - meer L2 of een L3 cache. Het verschil tussen Xeon en P4 is dat die eerste getest is voor dual of (XeonMP) multiprocessor systemen.
  Het prijsverschil is geen indicatie van betere prestaties (P4 met hogere FSB en kloksnelheid is vaak beter dan Xeon) of hogere test/ontwikkelingskosten, maar vooral een kwestie van wat de leverancier (Intel, sinds kort AMD met Opteron) ervoor kan vragen.
 • ja ok maar de pentium M 770 die draait op 2.13 is die dan b.v sneller dan een pentium 4 3.8?

  hoe is het vergelijk
 • Ten eerste gaat het om volledig verschillende architecturen: De prestatieverhouding tussen beide CPU's verschilt per software.

  Voor P-M betaal je meer omdat-ie als mobiele CPU minder energie verbruikt.

  Qua prestaties schat ik een 2,1GHz P-M op gemiddeld gelijk aan een 3,0GHz P4, maar het blijft natte vinger werk.
 • [quote:024f3710b7="r.marijnissen"]amd athlon 64 heeft snelle cpu's zoals de 3800+ 4000+.
  en de echt snelle jongens als de FX53 en de FX55.


  maar intel?

  intel heeft de pentium 4 met nu dacht ik 3.8ghz als snelste.

  nu heeft intel ook INTEL PENTIUM M cpu's.
  zijn die sneller? hoe zit dit met die M gevallen?
  de duurste is de M 770 deze loopt op 2.13 ghz.
  loopt deze op lage kloksnelheden volgens +- het zelfde princiepe als bij athlon?
  want die M 770 is net zo duur als de p4 3.8.

  en wat is intel xeon waar zijn die goed voor?
  een intel xeon 3.2 is weer duurder dan de duurste M of pentium 4?  kan iemand mij hier een mooi verhaaltje over vertellen zonder al te ingewikkelde uitleg[/quote:024f3710b7]Beide fabrikanten hebben processoren in hun lijn voor alle toepassingen.

  Budget is bij Intel de Celeron en bij AMD de Sempron. Deze hebben minder L2 cache en hebben een tragere fsb. Daarom zijn ze trager maar goedkoper.
  Voor mainstream heeft intel de Petium 4 en AMD de Athlon 64. Deze processoren zijn gemaakt voor de "normale" consument en presteren soms stukken beter dan de budget versies. Nieuwe modellen in deze serie zijn vaak wel behoorlijk prijzig, denk aan de P4 3,8 ghz of de A64 4000+.
  Om te laten zien wat beide bedrijven kunnen hebben ze ook nog een topmodel. Bij Intel is dat de Pentium 4 Extreme Edition, bij AMD de Athlon FX. Dit zijn modellen die nog sneller zijn dan de mainstream processoren, maar ook stukken duurder. Deze zijn vaak sneller door meer cache geheugen of een hogere kloksnelheid.

  Voor Laptops heeft intel de Pentium-M en de Pentium 4 mobile, zoals egslim al heeft uigelegd is de P-M vooral energie zuinig en de P4-M is voor "desktop replacement" notebooks. AMD heeft geen speciale laptop processor atm. De A64 is gelukkig dankzij cool and quiet wel geschikt voor laptops.

  Voor de servermarkt heeft Intel de Xeon en AMD de Opteron. Deze kunnen idd in multie CPU opstellingen draaien en hebben bijvoorbeeld extra cache.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.