Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

pentium 4 processor 800 mhz met verschillend cache geheugen

8 antwoorden
  • in mijn computer zit een p4 2,8 ghz 800 mhz l2 cache 512 kb processor ik heb nog een p4 3,2 ghz 800 mhz l2 cache 1mb processor liggen, het verschil is het cache geheugen kan ik de 3,2 ghz in mijn pc plaatsen met dat verschil. of is het moederbord (ms 6763) een probleem volgens de gegevens van het moederbord kan die de 3,2 ghz makkelijk aan
  • Welke moederbord heb je precies? Waarschijnlijk kan de processor er wel in maar staat er niet in de handleiding iets over een zogenaamde Prescott processor? dat die ondersteund worden?
  • Gewoon proberen, als hij niet wil starten of niet lekker loopt is het incompatible. Gaat niet zomaar kapot. Verschil is dat je 2,8 een northwood cpu is en je 3,2 een presscot. Waarschijnlijk werkt dit gewoon (kans is klein dat het niet werkt) en als het niet werkt dan werkt het niet en dan stop je die andere weer gewoon terug. Eventueel updaten naar de laatste bios als het niet werkt.
  • Wel even waarschuwen voor het bios-updaten!!! Als je het verkeerd doet, kun je het bios ontzettend beschadigen, en dan moet je een nieuwe bios bestellen ( zo'n 20 euro). lees dus eerst even na hoe het precies moet, voordat je daaraan begint. In de FAQ hierboven staat er ook het een en ander over.
  • Het moederbord is een ms 6763, ik heb echter dit moederbord niet kunnen vinden op de msi site (waarvan deze is denk ik). Misschien dat iemand anders de specificaties kan vinden?
  • [quote:07dba8fc16="R-bin"]Het moederbord is een ms 6763, ik heb echter dit moederbord niet kunnen vinden op de msi site (waarvan deze is denk ik). Misschien dat iemand anders de specificaties kan vinden?[/quote:07dba8fc16] het moederbord zit een packard bell i xtreme duo 5801
  • [quote:bbfc859909="harmtido"]Wel even waarschuwen voor het bios-updaten!!! Als je het verkeerd doet, kun je het bios ontzettend beschadigen, en dan moet je een nieuwe bios bestellen ( zo'n 20 euro). lees dus eerst even na hoe het precies moet, voordat je daaraan begint. In de FAQ hierboven staat er ook het een en ander over.[/quote:bbfc859909] chippie opsturen naar www.flashbios.org en ze zetten er voor 10 euro een nieuwe bios op. Als ie beschadigt is kost het iets meer maar volgens mij is zo'n chippie maar 5 euro.
  • Let ook even op de temperaturen, die Presscot's worden nogal warm vergeleken met Northwoord's.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.