Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

MObo dood???

21 antwoorden
 • ik zit met een zwaar probleem mn pc is gestopt.. hij wil niet meer opstarten gister gooit ie m zomaar uit gaf daarvoor allerlei usb fouten en na 3x opstarten kan die dus niet meer opstarten.. ik heb alles nou al 6x weer aangesloten en vervangen.. maar niks doet het.. de voeding geeft wel stroom maar daarna gooit ie m uit.. en de northbridge die was best wel warm toen ik mn pc kast open maakte.. :o na dat ik m al 3x had opgestart.. :-? normaal kan ik gewoon 6 uur achter elkaar gamen en dan is ie een beetje warm.. dus is ie dood :cry: gaat om de gigabyte k8ns.. http://specs.tweak.to/10626 de garantie id van eind november ik heb ook niet zo lang.. :roll:
 • Heb je je BIOS al eens gereset?
 • neej.. en ik kan nix zodra ik de knop aan doe dan gooit ie m gelijk uit.. :evil:
 • Bios resetten doe je dan ook voordat je 'm aanzet. Verder kun je proberen je pc te starten met zo min mogelijk spullen aangesloten: dus eerst met alleen 1 HDD en 1 geheugenschijf, geen cd-roms oid, geen pci-kaarten. Zo kun je steeds een stapje verder gaan en testen wat er werkelijk kapot is.
 • ik zou persoonlijk zelfs nog kaler beginnen. Alleen dit mobo met geheugen en processor + videokaart, ook alle aansluiting loskoppelen, vooral dan die usb poorten. Dan start je machine namelijk als het goed is wel op, alleen niet door, maar dan kom je tenminste in de bios. veel suc6 ermee
 • [quote:5fa9fbadfb="ThaOdie"]neej.. en ik kan nix zodra ik de knop aan doe dan gooit ie m gelijk uit.. [/quote:5fa9fbadfb] Je moet even in het boekje kijken van je moederbord welke jumper(s) je moet veranderen. Deze moet je veranderen, ik geloof even de computer aanzetten, dan weer de computer uit en de jumpers weer terugzetten. Dat zou ik als eerste proberen. Als je er niet uitkomt, kun je ook de BIOS-batterij er even 5 minuten uithalen, maar dit is geloof ik een beetje riskant... Suc6
 • [quote:b9ce4e85e3="Aljosja"][quote:b9ce4e85e3="ThaOdie"]neej.. en ik kan nix zodra ik de knop aan doe dan gooit ie m gelijk uit.. [/quote:b9ce4e85e3] Je moet even in het boekje kijken van je moederbord welke jumper(s) je moet veranderen. Deze moet je veranderen, ik geloof even de computer aanzetten, dan weer de computer uit en de jumpers weer terugzetten.[/quote:b9ce4e85e3]en volgens mij moest dat juist niet @pcguy, jij typt een bericht van een hoop regels en ik maar een paar lettertjes
 • [quote:5d627e44ad="Aljosja"][quote:5d627e44ad="ThaOdie"]neej.. en ik kan nix zodra ik de knop aan doe dan gooit ie m gelijk uit.. [/quote:5d627e44ad] Je moet even in het boekje kijken van je moederbord welke jumper(s) je moet veranderen. Deze moet je veranderen, ik geloof even de computer aanzetten, dan weer de computer uit en de jumpers weer terugzetten. Dat zou ik als eerste proberen. Als je er niet uitkomt, kun je ook de BIOS-batterij er even 5 minuten uithalen, maar dit is geloof ik een beetje riskant... Suc6[/quote:5d627e44ad] NEE NIET AANZETTEN!!!!!!!!!!! Even in je boekje kijken, dan atx power cable los (liefst ook atx + 4 pins van je mobo af) en dan die jumper omzetten. Daarna even wachten en dan jumpertje terug zetten. Daarna alles weer aansluiten en dan pas opstarten. Batterij eruit is niet riskant, alleen omgekeerd erin raad ik af. Is niet voor alle chippies even goed namelijk. Als je het batterijtje eruit haalt: Kabels van mobo af, batterij eruit, even pilsje/kop koffie/glas cola of weet ik veel wat gaan drinken, en 10 minuutjes later terug komen en die batterij er weer in doen. :wink: @TDW je was me voor :P Typ zeker traag tegenwoordig....
 • oke, sorry, ik wist het al niet zeker :oops: . Heb ik ook weer wat geleerd, zo reset ik namelijk altijd mn BIOS :o , gelukkig dat ie nog niet dood is!
 • hoevaak heb j m gereset dan?!?! en het zou best is kunnen dat de procedure van jouw mobo resetten zo is
 • [quote:80a227b68d="Aljosja"]oke, sorry, ik wist het al niet zeker :oops: . Heb ik ook weer wat geleerd, zo reset ik namelijk altijd mn BIOS :o , gelukkig dat ie nog niet dood is![/quote:80a227b68d] Komt omdat ie dan gaat loeien of er gaan ledjes branden als je de Dbracket hebt aangesloten. Tenminste zo ging dat toen ik dat bordje had. Was een keer vergeten om de jumper terug te zetten. :oops: De methode die ik uitlegde werkt echter ook voor dat bord.
 • oke, dus ik heb gelukkig niets beschadigd...ik zal voortaan zo resetten
 • [quote:7ef0ca31a2="Jage"]Bios resetten doe je dan ook voordat je 'm aanzet. Verder kun je proberen je pc te starten met zo min mogelijk spullen aangesloten: dus eerst met alleen 1 HDD en 1 geheugenschijf, geen cd-roms oid, geen pci-kaarten. Zo kun je steeds een stapje verder gaan en testen wat er werkelijk kapot is.[/quote:7ef0ca31a2] heb ik gedaan en ook geen resultaat.. :-?
 • welke jumpers??? :o
 • [quote:d8a8f79131]welke jumpers??? [/quote:d8a8f79131] staat in de handleiding van je moederbord, indien je deze iet meer vind, ga dan even naar de site van de fabrikant en daar kun je de handleiding wel downloaden.
 • er staat nix over jumpers.. en ook niet aangegeven waar die moeten zitten op t moederbord.. heb de batterij eruit gedondert zo maar even er weer indoen.. :P
 • http://europe.giga-byte.com/MotherBoard/FileList/Manual/manual_k8ns-939(k8ns%20pro-939)_e.pdf is de link naar de handleiding, nu , op pagina 7 zie je een afbeelding van je bios (tekening) rechtsonder de batterij zie je clear cmos, probeer dit even.
 • neej hij start niet op na weghalen van de batterij en dan na een poos erin doen.. en het zijn 2 ijzeren pennetjes maar wat moet ik daar mee doen.. is geen stekkertje voor gemaakt om t te wissen.. :o en de northbridge is warm.. druk ik op de knop gelijk.. warm.. :roll:
 • [quote:a0b95a4e56]en het zijn 2 ijzeren pennetjes maar wat moet ik daar mee doen.. is geen stekkertje voor gemaakt om t te wissen.. [/quote:a0b95a4e56] volgens mij moet je die verbinden met een jumper, als er een jumper zou oppasen, neem dan gewoon effe een jumper uit ergens (hd, dvd station, ...) en schuif er hem over voor een second of zo, dan terug afhalen en pc opstarten. [quote:a0b95a4e56]en de northbridge is warm.. druk ik op de knop gelijk.. warm.. [/quote:a0b95a4e56] knop drukken ennorthbridge warm? infeite zou het wel kunne dat gewoon het mobo kapot is
 • Kan je het koelelement ervan loshalen? Bijna zeker dat je dan een duidelijke verkleuring of een ruw plekje ziet en eigenlijk wel zeker weet dat het met dit mobo afgelopen is. Zit er garantie op kan je misschien beter direct teruggaan naar de leverancier en garantie claimen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.