Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

No sound on board!

6 antwoorden
  • Hallo Jongens, Ik heb onlangs een upgrade set gekocht met "sound onboard". Het gaat om een MSI KT3 Ultra 2 serie met een AMD 2000 XP processor. Ik heb de drivers van de bijbehorende CD-rom geinstaleerd en krijg ook het bekende "gele luidsprekertje" rechts in de taakbalk, maar geen geluid. Als ik Mediaplayer start dan slaat de computer vast, dus heb ik de "sound on board" functie in de Bios uitgeschakeld. Windows werkt nu wel naar behoren maar zonder geluid. Wie weet raad? :(
  • Oude driver de-installeren. Op zich nagaan welke driver je hebt geinstalleerd (van de CD-Rom of via automatische update Windows of nog anders). Die moet je dan niet nog eens installeren maar daarvoor in de plaats een andere.
  • [url=http://www.realtek.com.tw/downloads/downloads1-3.aspx?series=8&Software=True]Hier[/url] zijn de nieuwste drivers voor de audio chip die op jouw mobo zit: Realtek ALC650.
  • Hallo jongens, de driver werkt! Nu zit ik me alleen af te vragen waarom de orginele CD-rom van MSI niet heeft gewerkt. Prettig Pasen, en bedankt! ED :lol:
  • Ach, die arme chinese kindertjes die het spul voor een halve euro per dag in dozen doen weten van niets. Die donderen gewoon erin wat toevallig het dichtste bij ligt. Who cares!!!! (Hoe zeg je dat eigenlijk op z'n Chinees? :) ) Jim
  • ookal had het nou niet gewerkt.... is een goedkoop simpel geluidskaartje voor PCI ook gewoon een oplossing...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.