Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

pentium 3 hoeveel geheugen kan erin?

Jaap H
23 antwoorden
 • betreft een 600mhz intelpentium 3.

  ik wil er 256 bij zetten kan dat?

  of moet ik er een programmatje op draaien? of weet iemand of ie 256 zoiezo pakt.

  er zit nu 128mb in.
  en hij is te traag voor vlot gebruik van internet.
 • Het hangt van je mobo af hè.
 • 512MB moet iig wel lukken. Veel meer heeft ook niet veel zin denk ik.
 • [quote:9c84090ab1="sdh"]512MB moet iig wel lukken. Veel meer heeft ook niet veel zin denk ik.[/quote:9c84090ab1]dat is iets te… dan heb je 640MB, iets te veel (naar mijn mening) voor een p3/inet sys.
 • nee wil er gewoon 256 bij zetten pc 100.

  dus 384 totaal.
 • kan
 • Dat ondersteunt je mobo wel denk ik.
 • Hangt van je chipset af. Kan goed zijn dat hij het niet pakt, of niet allemaal ziet. (dus denkt dat het bijv een 128mb bankje is)

  Zie er het nut trouwens ook niet zo van in. Processorsnelheid laat ook te wensen over….
 • voor inetten issie nog zeer geschikt
 • Je moet het boekje van je mobo [b:41037757e1]lezen,[/b:41037757e1] wat wel of niet kan.

  Als daarin staat de maximum grote van een reepje 128 Mb is dan kan je wel een 256 mb gaan kopen, maar dat gaat niet werken. RTFM geeft ook uitsluitesel over single en double sided geheugen
 • Handleiding mobo lezen / op internet kijken..
 • wat voor mobo is het?
 • [quote:22690df29e="tdw"][quote:22690df29e="sdh"]512MB moet iig wel lukken. Veel meer heeft ook niet veel zin denk ik.[/quote:22690df29e]dat is iets te… dan heb je 640MB, iets te veel (naar mijn mening) voor een p3/inet sys.[/quote:22690df29e]Ik bedoelde eigenlijk 384mb erbij dat ie in totaal op 512MB kwam. :wink:

  Maar dat boeit verder ook niet. 384MB is voor zo'n pc ruim voldoende. :)
 • Wat verder ook belangrijk is, is het feit of jouw bord wel of niet double sided geheugen ondersteunt (staat ook meestal in het boekje). Double sided geheugen is een reep met aan beide zijden geheugenchips, en sommige borden hebben daar moeite mee.

  Het gaat erom hoeveel banken ieder slot heeft, als een slot maar één bank kan ondersteunen en je monteert double sided DIMM's, dan ziet je computer maar de helft van het aanwezige geheugen (dat heb ik hier door eigen stommiteit wel eens meegemaakt), en schiet je niet veel op!

  Groetjes van Jan Willem.
 • [quote:ca69fa83f9="jwspruyt"] Het gaat erom hoeveel banken ieder slot heeft, als een slot maar één bank kan ondersteunen en je monteert double sided DIMM's, dan ziet je computer maar de helft van het aanwezige geheugen (dat heb ik hier door eigen stommiteit wel eens meegemaakt), en schiet je niet veel op! [/quote:ca69fa83f9] Ik hier ook. Maar dan in een Abit BX6 Pentium II moederbord. Deze ondersteund volgens de BX6 User's Manual double sided Dimm modules. Maar toen ik er meerdere jaren geleden een 64 MB 66Mhz double sided Dimm module in plaatste, zag deze maar de helft. Eerst liet ik het geheugen (A-merk) testen bij de winkel waar ik het gekocht had. Het geheugen was in orde. Dus nam ik de systeem kast naar de winkel. De volgende dag kon ik 'm weer ophalen. Ze hadden de double sided Dimm module vervangen door een single sided Dimm module. Toen werd weer wel de volle 64 MB herkent. Later voegde ik daar nogmaals 64 MB 100Mhz single sided Dimm module aan toe. Ook dit werkte.


  Onlangs wilde deze Pentium II 266 Mhz weer op nieuw geheugen toevoegen. Een computer winkel in mijn buurt (een andere winkel dan waar ik die A-merk geheugen kocht) had geen single sided Dimm modules meer. Dus kocht ik ondanks de problemen in het verleden met die double sided Dimm modules, toch maar een 256 MB 100Mhz double sided Dimm module van het merk Corsair. Deze double sided Dimm module bleek echter wel volledig te worden herkent door die Pentium II moederbord. Dus nu zit er totaal 384 MB geheugen in. Waarom die 64 MB 66Mhz double sided Dimm module, het A merk van MyCom in het verleden slechts voor de helft werd herkent ben ik dus nooit achter gekomen.
 • Mijn COMPAQ P3 500MHz pakt iig. wel 2x 256mb..
  Een andere oude Celeron 600MHz ging ook voor 512mb en als klap op de vuurpijl pakte een P3 900MHz 1x 512mb en 1x 256mb.
 • Mijn PC (zie sig.) is er een met de eerste P3, samen met een nogal brak moederbord. Vorig jaar 256 MB bij gezet (Single Sided).
  In de gebruiksaanwijzing staat tot hoeveel MB je mobo kan hebben en ook of het DS (Double Sided) ondersteund.
 • ik denk dat het wel moet lukken. Op een heel brak bordje en een p3 550, had niet eens AGP, kon ie zelfs 512 aansturen. twee van 128 en 1 256, allemaal doublesided. Er zat eerst 64 mb singlesided in.
 • In mn eerste pc met socket 7 moederbord en Cyrix MII, heb ik dit ook es gedaan. Daar had ik gewoon om ff te proberen 2x256mb sd-ram ingedaan, en dat werkte ook gewoon goed. moet dus geen probleem zijn met die P3 :)
 • ik gok erop dat de topic starter zijn probleem al heeft opgelost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.