Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

asus PC probe met alarmmeldingen

Jage
5 antwoorden
  • Ik heb een Asus A7V133 moederbord met een Athlon 1333 , al wat gedateerd dus. Er draait onder XP het programma Asus PC Probe om moederbord informatie uit te lezen (temperatuur, ventilator toerental, spanning enz.). Nu pleegt sinds kort dit programma onregelmatig alarm te slaan (letterlijk) omdat om beurten of tegelijk, meerdere spanningen te laag, de temperatuur ineens heel hoog of het toerental van de ventilatoren ineens te laag (=0) zou zijn. Dat laatste is zeker niet want ik hoor en zie ze draaien. Even later is het ineens weer ok. Er is dus iets mis met die uitlezing van deze gegevens.
    Op het moment van deze meldingen is er "niets bijzonders" op de pc aan het werk.
    Wat te doen : PC-probe vervangen door iets anders, voeding, iets schoonmaken of een bepaalde stekker op het mobo aandrukken…?
  • Ik denk dat je beter Asus probe kan vervangen, ik heb dit ook wel eens gehad namelijk dat het programma kwam met een alarm terwijl er nix aan de hand was.
  • PC van binnen voorzichtig afstoffen is altijd wel aan te raden. Let vooral op de CPU-cooler.

    Via de site van Asus kun je misschien wel een nieuwere versie van Asus Probe vinden.
    http://usa.asus.com/mb/socketa/a7v133/overview.htm
  • Dat schoonmaken heb ik een week of wat terug nog gedaan, evenals het smeren van de lagers van de ventilatoren (daarna weer met duck-tape netjes afgeplakt - scheelt weer wat dB). Er bestaat inderdaad een nieuwere versie van Probe (had 22.304 en nu 22.306). Ziet er niet veel anders uit maar wie weet. Even afwachten dus.
  • ik denk dat de sensors het niet meer goed doen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.