Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

21 antwoorden
 • :-? ik ben al een paar uur aan't zoeken geweest. Ik denk dat ik iets aan m'n ogen mankeer :o . Waar vindt je in de bios de multipliër en de temperaturen etc?
 • meestal bij de "advanced options" o.i.d als ik me niet vergis.

  kijk anders ff in de handleiding van je mobo, moet het wel instaan lijkt me. :wink:
 • :-? De handleiding van me mobo, ik heb zo'n aldi bak ik heb na lang zoeken de handleiding ervan gevonden. Maar in die handleiding staat niets over de bios.
 • Dat is een merkpc. In een merkpc zijn die opties meestal verborgen. Kijk even naar het typenummer van je mobo wat aangegeven word (ms-xxxx) en google daar eens op of je een andere bios voor je bord kan vinden om die er vervolgens op te flashen waarmee je het wel kan zien.

  Een andere optie kan zijn is je bios backuppen en modden.

  Edit: ff vergeten te zeggen :oops: Als je je bios gaat modden moet je wel weten waar je mee bezig bent!!!!
 • [quote:3332819293="lycan"]:-? De handleiding van me mobo, ik heb zo'n aldi bak ik heb na lang zoeken de handleiding ervan gevonden. Maar in die handleiding staat niets over de bios.[/quote:3332819293]Volgens je specs heb je een msi moederbord wat je kan doen is live update downloaden van de msi site dat programma scant je moederbord en zoekt op de msi site naar mogelijke drivers, utilities en bios voor je moederbord.
  Dan kan je als je het wilt je bios flashen, en als het bios geflasht is kan je door tijdens het opstarten door op del te drukken in het bios komen.
  Let op bios flashen kan meer problemen geven dan dat het oplost.
  http://www.msi.com.tw/program/support/software/swr/spt_swr_list.php?kind=1
 • ALs je flasht, vooral met een BIOS van een ander (medion modificeert die dingen) loop je kans dat je pc niet meer (goed) gaat werken.
  En weet je dan zeker dat die opties vrijkomen ????
  Pcguy heeft in zijn advies als edit opgenomen dat je moet weten waar je mee bezig bent en ook dus de risico's.

  Ik weet niet welke BIOS er in zit (award, phoenix, ami etc..), de een heeft meer instellingsmogelijkheden dan de ander.
 • [quote:697494f1ee="Bosje"]ALs je flasht, vooral met een BIOS van een ander (medion modificeert die dingen) loop je kans dat je pc niet meer (goed) gaat werken.
  En weet je dan zeker dat die opties vrijkomen ????
  Pcguy heeft in zijn advies als edit opgenomen dat je moet weten waar je mee bezig bent en ook dus de risico's.

  Ik weet niet welke BIOS er in zit (award, phoenix, ami etc..), de een heeft meer instellingsmogelijkheden dan de ander.[/quote:697494f1ee] Daarom heb ik er ook bij gezet, dat flashen meer problemen kan geven dan dat het oplost.
 • Aldi/MS/???? , vergeet het maar om die te vervangen anders dan door een door Medion geleverde bios en verwacht dan niet wat aan te treffen wat in de oudere verborgen was.
  De Medion biossen zijn allemaal simpele biossen zonder enige mogelijkheid om de boel een beetje op te fokken en op het internet ben ik ook nog steeds geen alternatieven hiervoor tegengekomen, al jaren is er niets te vinden voor de diverse mobo`s !

  Maar als iemand wat weet laat het horen, ik weet zeker dat er veel belangstelling voor zal zijn.
 • [quote:afb62ce25d="Alipapa"]Aldi/MS/???? , vergeet het maar om die te vervangen anders dan door een door Medion geleverde bios en verwacht dan niet wat aan te treffen wat in de oudere verborgen was.
  De Medion biossen zijn allemaal simpele biossen zonder enige mogelijkheid om de boel een beetje op te fokken en op het internet ben ik ook nog steeds geen alternatieven hiervoor tegengekomen, al jaren is er niets te vinden voor de diverse mobo`s !

  Maar als iemand wat weet laat het horen, ik weet zeker dat er veel belangstelling voor zal zijn.[/quote:afb62ce25d]
  http://www.elhvb.com/mboards/OEM/medion/
 • [quote:6bc2deff50="antrix"][quote:6bc2deff50="lycan"]:-? De handleiding van me mobo, ik heb zo'n aldi bak ik heb na lang zoeken de handleiding ervan gevonden. Maar in die handleiding staat niets over de bios.[/quote:6bc2deff50]Volgens je specs heb je een msi moederbord , wat je kan doen is live update downloaden van de msi site dat programma scant je moederbord en zoekt op de msi site naar mogelijke drivers, utilities en bios voor je moederbord.
  Dan kan je als je het wilt je bios flashen, en als het bios geflasht is kan je door tijdens het opstarten door op del te drukken in het bios komen.
  Let op bios flashen kan meer problemen geven dan dat het oplost.
  http://www.msi.com.tw/program/support/software/swr/spt_swr_list.php?kind=1[/quote:6bc2deff50]

  Dit werkt goed voor alle driver updates met[b:6bc2deff50] een[/b:6bc2deff50] uitzondering, voor de bios geeft MSI altijd weer na de test dat de laatste bios aanwezig is voor dit mobo dus geen update nodig is, de biosupdates voor door Medion geleverde boarden wordt niet ondersteund maar dat wordt niet weergegeven!
 • [quote:60a15cb288="Alipapa"][quote:60a15cb288="antrix"][quote:60a15cb288="lycan"]:-? De handleiding van me mobo, ik heb zo'n aldi bak ik heb na lang zoeken de handleiding ervan gevonden. Maar in die handleiding staat niets over de bios.[/quote:60a15cb288]Volgens je specs heb je een msi moederbord , wat je kan doen is live update downloaden van de msi site dat programma scant je moederbord en zoekt op de msi site naar mogelijke drivers, utilities en bios voor je moederbord.
  Dan kan je als je het wilt je bios flashen, en als het bios geflasht is kan je door tijdens het opstarten door op del te drukken in het bios komen.
  Let op bios flashen kan meer problemen geven dan dat het oplost.
  http://www.msi.com.tw/program/support/software/swr/spt_swr_list.php?kind=1[/quote:60a15cb288]

  Dit werkt goed voor alle driver updates met[b:60a15cb288] een[/b:60a15cb288] uitzondering, voor de bios geeft MSI altijd weer na de test dat de laatste bios aanwezig is voor dit mobo dus geen update nodig is, de biosupdates voor door Medion geleverde boarden wordt niet ondersteund maar dat wordt niet weergegeven![/quote:60a15cb288]Ik heb geen aldi pc om het uit te testen maar het lijkt mij stug dat een aldi pc met een moederbord van msi het bios niet te flashen is.
 • inderdaad daar heb je gelijk in. Ik heb een paar dagen geleden m'n bios nog geflashed met een biosupdate. Deze update had ik gevonden op de site van medion.
 • [quote:f8cc887e80="antrix"]Ik heb geen aldi pc om het uit te testen maar het lijkt mij stug dat een aldi pc met een moederbord van msi het bios niet te flashen is.[/quote:f8cc887e80]Dit komt omdat Medion gebruik maakt van kreupel gemaakte MSI-moederborden (ook wel Medion-OEM genoemd). Een BIOS van een volwaardig MSI bordje erin flashen gaat dus niet.

  Op zich niet zo gek dat Medion niet wil dat mensen de BIOS-instellingen kunnen wijzigen: Da's alleen maar moeilijker voor de Medion-helpdesk wanneer er problemen optreden. Verder zijn de Medion systemen iha. helemaal niet berekend op overclocken: Kast te krap, voeding en koeling te zwak. Ze houden het daarom ook liever geheim hoe warm zo'n systeem wordt bij normale belasting… :roll:

  [quote:f8cc887e80="lycan"]inderdaad daar heb je gelijk in. Ik heb een paar dagen geleden m'n bios nog geflashed met een biosupdate. Deze update had ik gevonden op de site van medion.[/quote:f8cc887e80]Je zou met bepaalde windows software wel kunnen kijken of je temperaturen uit kunt lezen. Met Motherboard Monitor bijvoorbeeld:
  http://mbm.livewiredev.com/
 • Motherboard monitor is al eeuwen niet meer geupdate, gebruik speedfan.

  Waarschijnlijk zijn er gewoon hidden options in de bios. Als je de bios kan modden kan je die weer zichtbaar maken.
 • Ik weet niet waar ik hem meer heb liggen maar er is een pgm die namelijk de cmos grondig cleared en eventuele hidden options vrijgeeft. Zoek met google naar iets als crack cmos of zo.
  ON YOUR OWN RISK. (je kan hem ook voor andere dingen gebruiken)
 • Misschien heeft biosmods.com wat nieuws?

  Laat het even horen als er wat interressants is, ben in die stuf niet zo thuis!
 • :-? Ik wil wel best vanalles proberen maar ik ben niet zo thuis in die dingen.
  Heb nog een andere oplossing gevonden, heb gewoon nieuw moederbord gekocht. Een asus P4P800 SE.
 • @Alipappa,
  Zoek even op de forums van www.xtremesystems.org als je nog een modded bios wilt?
 • Ook mis, niks te vinden als een vraag om een ms-6701 bios!
 • backup hem met winflash, dan kan je in tictac's thread vragen of hij hem wilt modden voor je…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.