Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

+12V lijn = maar 2.13V

taco78
8 antwoorden
  • Hallo,

    Ik lees daarnet (op de PC van mijn moeder) via het programma Everest onder sensors/spanningswaarde het volgende uit:

    +12V lijn = + 2.13V

    Dit is een PC met problemen en ben nog op zoek naar de oorzaak.
    De PC kan ondanks goede specs (voor XP Home) het systeem niet vlot draaien, Windows 98 wel.

    Groeten, Gunther.
  • Op mijn PC lees ik met Aida 32 het volgende uit:

    CPU CORE = 1.78V
    CPU AUX = 1.79V
    +3.3V = 3.38V
    +5V = 5.11V
    +12V = 11.98V
    -12V = -12.20V
    -5V = -5.20V
    +5V Standby = 5.09V

    Op de PC van mijn moeder ziet het er als volgt uit:

    CPU CORE = 1.51V
    CPU AUX = 3.17V
    +3.3V = 3.30V
    +5V = 5.11V
    +12V = 2.13V
    -12V = -14.91V
    -5V = -7.71V
    +5V Standby = 4.56V

    Kan de te lage waarde van 2.13V bij de +12V een probleem veroorzaken?
  • Ook al heeft de pc problemen, dit kan niet liggen aan de 12V lijn, want deze kan geen 2.13V zijn. Dan zou je ook problemen moeten hebben onder Windows 98, en zou de PC niet eens opstarten. Everest leest dit voltage dus verkeerd uit.

    Wat voor problemen heb je met de pc?
  • dit kan niet anders dan een kapotte sensor zijn. Een computer start niet eens op / door als de 12 volt 2 volt is.

    Wat voor computer gaat het om ( mobo/cpu/ RAM/ videokaart)?
    houdt er ook rekening mee dat XP nogal wat zwaarder is dan 98. 98se draait bij mij probleemloos op een 486 DX2 met 20 MB ram, voordat xp soepel draait heb je toch wel zo'n 500 MHz nodig, en 256 MB ram.

    je kunt in XP proberen om de grafische effecten uit te zetten ( Start > configuratiescherm > systeem > geavanceerd > prestaties, en daar een vinkje voor " aanpassen voor beste prestaties" . Controleer ook of je genoeg virtueel geheugen toegewezen hebt ( liefst 2 x het RAM, en maximaal en minimaal gelijke grootte geven)).
  • Ik zou toch voor de zekerheid eens kijken wat de echte waarden zijn doro een multimeter met de rode pool tegen de gele draad van een molex aan de houden en de zwarte tegen een zwarte. En daarna hetzelfde met rood in rood, zwart in zwart.
  • In het Bios van de PC lees ik een waarde van tegen de 12V aan uit.

    De PC kan XP Home niet trekken (alles traag en met vertaging), Windows 98 wel.

    Ik had hier al eens een topic over geopend, maar ik vind de oorzaak niet.

    specs:

    Albatron PX845G
    Intel celeron 2.4 GHZ
    768MB DDR RAM
    40 GB Maxtor

    Dual boot met windows 98.

    Ik heb alle visuele efecten al eens uitgeschakeld in XP Home, dan is de PC sneller, maar het is niet helemaal weg. Overigens zou met deze specs XP wel goed moeten werken.

    Virtueel geheugen ook OK.
  • Rotte sensor, rotte bios, foute uitlezing. Maar als het werkelijk 2.13v is, doet je pc gewoon helemaal niks. Daar draait de motor van een harddisk echt niet op. Als je pc goed werkt, niet te druk over maken.
  • Voeding is inderdaad niet de oorzaak.
    Is DMA geactiveerd voor Windows XP ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.