Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Packard Bell blijft opnieuw opstarten

Anoniem
None
9 antwoorden
  • Hallo Fred is de naam,

    Ik heb een groot probleem.
    Laatst heb ik een P.B Pentium 3, 2e hands gekocht voor m'n buurman.
    Ja, ik weet dat dat niet de beste zijn, maar daar gaat het niet om.

    Nu was dat ding met Xp voorgeinstalleerd en heeft een maand zonder problemen gedraaid.
    Nu, als ik hem aanzet komt die niet verder dan het eerte XP scherm, meestal zie ik die nog niet eens verschijnen.
    Ik hoor dan een klikje en start dan opnieuw op, zo gaat dat uren door.
    Ben zelf bezig geweest maar kan het probleem niet vinden.
    Zelf denk ik dat het mobo stuk is ????

    Ik heb:
    Opnieuw geformateerd + installatie geprobeerd, zelfde symtomen.
    Andere harde schijf + installatie, zelfde symtomen.
    Ander geheugen erin, idem.
    Alle hardware losgekoppeld, idem.
    Bios gereset via batterij en jumper, idem.
    Batterij vervangen, idem.
    Net een Bios flash opgehaald bij Packard B. zelfde resultaat.
    enz. enz.

    De bios gaf of geeft 3 Cmos fouten in een log filetje;
    - Cmos configuratie niet goed.
    - Cmos read blabla niet gelukt.
    - De laatste weet ik niet meer.

    Na het flashen zag ik die fouten niet meer, XP weer opnieuw geprobeerd te installeren, maar zonder resultaat.
    Ben er mee gekapt, ben al 2 weken bezig.

    Mijn lokale computershop geeft het geheugen of de voeding de schuld ??
    Een andere voeding heb ik nog niet geprobeerd, die moet ik uit mijn comp. slopen.

    Wie het weet mag het zeggen.
    Alvast bedankt voor de reacties.

    Groetjes Fred
  • het kan de psu zijn.
    zet de kast eens open.
    maak de ventilator van de psu>cpu eens schoon .
    controleer of de cpu ventilator wel goed contact maakt met de cpu.
    zitten de geheugen bankjes wel boed in het geheugen slot.
  • De ven van de cpu ga ik morgen nakijken de geheugenbankjes ook,
    maar zitten mijns inziens goed op hun plek.

    Dank voor de reactie
  • Anders post je een log in Beveiliging en Privacy, misschien is er softwarematig wat aan de hand!
  • Zo'n 'klik' doet me anders inderdaad denken aan óf een warmteprobleem, óf een te zwakke voeding…
  • Hoi Brandsrus,

    Wat bedoel je precies, een log.
    Die van de Bios of van de computer zelf ??
    Met een opstartdisk kom ik wel bij de A:\ promt, maar ik kan daar niets mee.
  • Een HJT Log (Zie Beveilliging en Privacy sub-forum) maken is onmogelijk omdat hij niet in windows komt. Beetje nutteloos.. :roll:
  • Dat is een goeie, zoiets dacht ik zelf ook, ik kan niets met dat ding.
    Ik heb inmiddels de Bios gecheckt op het DMI event log en de Hardware
    Monitor setup;

    [b:a531084bc2]DMI event log[/b:a531084bc2]: No unread events.
    ([i:a531084bc2]voor de biosflash stonden daar de al vermelde fouten in, dus ik denk dat de flash gelukt is !!!![/i:a531084bc2])

    [b:a531084bc2]Hardware Monitor Setup:[/b:a531084bc2]

    [b:a531084bc2]ClkGen Spread Spectrum:[/b:a531084bc2] Enabled
    [b:a531084bc2]Current Cpu temperature:[/b:a531084bc2] 29 gr. cel. / 84 F.
    [b:a531084bc2]Current system temp.:[/b:a531084bc2] 26 gr. cel. / 78 F.
    [b:a531084bc2]Current Cpu fan speed:[/b:a531084bc2] 4560 Rpm
    [b:a531084bc2]Current Chassis fan speed:[/b:a531084bc2] 0 Rpm
    [b:a531084bc2]Vcore:[/b:a531084bc2] 1.775 V
    [b:a531084bc2]+ 2.500 V[/b:a531084bc2] 2.650 V
    [b:a531084bc2]+ 3.300 V[/b:a531084bc2] 3.557 V
    [b:a531084bc2]+ 5.000 V[/b:a531084bc2] 5.268 V
    [b:a531084bc2]+ 12.000 V[/b:a531084bc2] 12.285 V
  • Dat is een goeie, zoiets dacht ik zelf ook, ik kan niets met dat ding.
    Ik heb inmiddels de Bios gecheckt op het DMI event log en de Hardware
    Monitor setup;

    [b:8472f330ea]DMI event log[/b:8472f330ea]: No unread events.
    ([i:8472f330ea]voor de biosflash stonden daar de al vermelde fouten in, dus ik denk dat de flash gelukt is !!!![/i:8472f330ea])

    [b:8472f330ea]Hardware Monitor Setup:[/b:8472f330ea]

    [b:8472f330ea]ClkGen Spread Spectrum:[/b:8472f330ea] Enabled
    [b:8472f330ea]Current Cpu temperature:[/b:8472f330ea] 29 gr. cel. / 84 F.
    [b:8472f330ea]Current system temp.:[/b:8472f330ea] 26 gr. cel. / 78 F.
    [b:8472f330ea]Current Cpu fan speed:[/b:8472f330ea] 4560 Rpm
    [b:8472f330ea]Current Chassis fan speed:[/b:8472f330ea] 0 Rpm
    [b:8472f330ea]Vcore:[/b:8472f330ea] 1.775 V
    [b:8472f330ea]+ 2.500 V[/b:8472f330ea] 2.650 V
    [b:8472f330ea]+ 3.300 V[/b:8472f330ea] 3.557 V
    [b:8472f330ea]+ 5.000 V[/b:8472f330ea] 5.268 V
    [b:8472f330ea]+ 12.000 V[/b:8472f330ea] 12.285 V

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.