Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Red Dragon
23 antwoorden
 • ik mag voor iemand een dikke pc gaan samenstellen en bouwen.
  omdat:
  zo kan ik er precies inzetten wat ik/hij wil.
  kosten zijn veel goedkoper want het wordt toch al een duur ding.


  het is voor iemand die veel videobewerking doet, fotografie ook zijn hobbie dus flinke schijf, nog meer gamed. en ook gaat gebruiken als multimedia pc gaat 24-7 draaien.
  en hoewel ie er alles meekan kwa programmas. kan ie niks mee techniek.
  omdat ik het leuk vindt om een systeem samen te stellen en zeker een havie pc doe ik dit graag voor hem.  nu is het zo dat het geen mega haast heeft.

  zeg binnen een maand of 5-6.
  dat ie klaar moet zijn.

  via google fx57 en dat geeft vele linken.

  weet iemand hoe wat waar over deze cpu.
  uiteraad blijven er constant nieuwe dingen komen.

  maar aangezien hij nog niet nu gebouwd hoeft te worden wacht ik zolang mogelijk voor de nieuwste/snelste hardware.

  maar komt de fx57 echt of is het nog vage boel.
  en over hoelang komt ie?
 • De Athlon 64 FX-57 komt als het goed is deze maand nog uit.
 • Als je pas over 5 a 6 maanden een multimedia pc moet bouwen zou wachten tot die tijd met je vragen, dan is er weer een hoop nieuwe hardware op de markt.
  voor videobewerking zou ik overigens eerder een Pentium D 840 nemen dan een FX-57.
 • Ik sluit me aan bij Red Dragon, het is nog te vroeg om nu al iets samen te stellen.

  Als het gaat om videobewerken én gamen wordt een dual core Athlon64 FX misschien interessant, omdat die als het goed is bijna net zo hoog geklokt zullen worden als single core CPU's.
 • nee hij wil zelf een atlon 64 want gamen is de 1e prioriteit.
  videobewerkig 2e nu gaat video bewerking ook snel zat op een 64.

  alleen is een pentium hier wat beter in maar dat boeit niet.

  zal tegen die tijd nog wel wat vragen neer zetten.
 • LEES eens GOED de post van Egslim

  [quote:91a1b10fbc="Egslim"][b:91a1b10fbc]Als het gaat om videobewerken én gamen wordt een dual core Athlon64 FX misschien interessant[/b:91a1b10fbc], omdat die als het goed is bijna net zo hoog geklokt zullen worden als single core CPU's.[/quote:91a1b10fbc]
 • nee wil 1 cpu

  en dan wel de snelste op game gebied.

  videobewerking is zon fx57 ook wel sterk in
 • Het is geen PC met 2 CPU's

  het is een CPU met 2 cores, straks als er multi threaded software komt heb je er baat bij, ook het feit dat ze bijna even snel worden geklokt, je hebt dus in feite 2x een FX processor in 1 CPU. Daarnaast zal je dan zelfs 2 zware dingen naast elkaar kunnen doen (mits niet te grote hardeschijf load en genoeg intern geheugen)
 • Twee opmerkingen - wat je ermee doet moet je zelf weten.
  1) In spellen heeft een dual core 2,4GHz meer dan 90% van de prestaties van een FX57. Voor videobwerking levert die dual core meer dan 150% van de prestaties van een FX57.
  2) Een FX57 heeft alleen praktisch nut als je van plan bent minimaal elk jaar een nieuwe CPU + moederbord aan te schaffen. Als het systeem drie jaar moet meegaan heb je met een FX57 ongeveer een half jaar opscheprechten, maar over ongeveer anderhalf jaar lopen zelfs budgetsysteempjes je al voorbij… In dat laatste geval ben je net zo duur maar beter uit met een aantal tussentijdse upgrades.

  (Ik heb overigens nooit begrepen waarom sommige mensen denken dat ze de meest extreme high-end CPU nodig hebben, terwijl ze twee jaar later nog steeds vooruit kunnen met een systeem dat alleen nog als "extreme low-budget" gekwalificeerd kan worden… :roll: )
 • Kijk, die laatste opmerking van egslim is me nou recht uit het hart gegrepen.

  Hier draait bijvoorbeeld (o.a.) nog een Celly 366 en voor een beetje internetten/Emailen voldoet zo'n "historisch" machientje nog best. Zo'n ding werkt van binnen geloof ik nog met telefoontandwielen of zo……

  Maar, eerlijk is eerlijk, als iemand mij financieel carte blanche gaf om een echt monster in elkaar te bouwen dan zou ik me denkelijk ook niet kunnen beheersen :lol:

  Jim
 • tja daar heb ie denk ik wel een beetje gelijk in.

  maar hij heeft de poen.
  en wil een game pc die ook gebruikt wordt voor video bewerking.
  dus videobewerking is erbij niet zo veel dat een dubbelcore of zo gekocht gaat worden. vergeet videobewerking maar even.

  het wordt meer een game, multimrdia pc (videobewerking komt niet op een heel boeiende plaats


  hij zal er ongetwijfeld vele jaren mee gaan doen.

  nu kan ik er een zware pc neer zetten met b.v een 64 3400+.
  is ie veel cheaper uit. maar die is uiteraad nog sneller zeer oud.
  maar daar gaat het niet om.

  wat ik ook kan doen is:
  ik koop een moederboord dat goed upgradebol is.
  zet er een: tegen die tijd goedkope 3800+ in en na 2 jaar een snellere cpu.
  ——————————————————————————–
  je koopt een pc,cpu,vga etc en na een korte tijd is het al weer voorbij gestreven. dat hou je altijd

  koop je b.v dus een 3800+ dan is die nog sneller uit de rolatie.

  ik heb een pentium 4 1.7

  toen ik die kocht was ie de snelste die er was.
  ik had ook een pentium 1.2 kunnen kopen of zo.
  maar dan had ik nu een andere pc moeten kopen. en nu niet.
  overgens kan ik ook op mijn pc de zwaarste spellen draaien.
  1280mb geheugen en dikke vga en waarom lullen over een athlon 64?

  tja dat blijf je houden he maar de cpu's lopen veeeer vooruit voor wat spellen en software behoeven.
  vga etc zijn veel sneller te langzaam.

  hij wil een mega brute pc nou van mij kan ie hem krijgen.
  hij heeft poen zat.

  sowhat dan.

  ik zou dat geld dat die cpu liever na 2 jaar in een dikke vga stoppen.
  maar ja met die cpu kan je jaren vooruit.
 • [quote:f5d797da8a]nu kan ik er een zware pc neer zetten met b.v een 64 3400+.
  is ie veel cheaper uit. maar die is uiteraad nog sneller zeer oud. [/quote:f5d797da8a]
  Een FX57 is ongeveer een 4500+.
  Dat betekent dat een FX57 zich tot een 3500+ verhoudt als een PII 450 tot een PII 350. Tegen de tijd dat de 5500+ verouderd is geldt dat eigenlijk ook al voor de FX57.

  [quote:f5d797da8a]ik koop een moederboord dat goed upgradebol is.
  zet er een: tegen die tijd goedkope 3800+ in en na 2 jaar een snellere cpu.[/quote:f5d797da8a]
  Helaas gaat dat niet lukken, aangezien AMD al begin volgend jaar met een nieuwe socket komt. In plaats daarvan kun je het beste nu een CPU kopen met een goede prijs/prestatieverhouding, en dan als het nodig is over bijvoorbeeld anderhalf of twee jaar een nieuwe CPU + moederbord + geheugen aanschaffen.

  [quote:f5d797da8a]ik had ook een pentium 1.2 kunnen kopen of zo.
  maar dan had ik nu een andere pc moeten kopen. en nu niet. [/quote:f5d797da8a]
  Je hebt een P4 1,7 met SDRAM, toch? Die kun je ongeveer vergelijken met een 1,3GHz PIII. Met andere woorden, als je aan deze pc nog genoeg hebt had je met die PIII 1,2 ook nog vooruit gekund.

  Je overschat het prestatieverschil tussen de high-end en mainstream CPU's.
 • Als je voor iemand een pc aan het samenstellen bent, betekend dat indirect dat hij ( of zij) er de spreekwoordelijke ballen verstand van heeft. Zoiemand kan vaak ook niet inschatten wat hij nodig heeft, met als gevolg dat hij zijn budget ook niet zelf kan bepalen.
  Zo heb ik een aantal keren een budget flink moeten rekken, omdat voor 250 euro geen pc valt te bouwen incl. monitor en alles ( Via C3 is [u:8d6fad64af]geen[/u:8d6fad64af] pc in mijn ogen)
  omgekeerd kan iemand die wel geld heeft zijn budget veel te hoog stellen. veel hoger dan nodig. Dan is het aan de bouwer ( die hopelijk wel verstand en inzicht heeft in wat de gebruiker nodig heeft) om met een realistisch oog te kijken wat het budget ongeveer moet zijn.

  een voorbeeldje bijvoorbeeld: Mijn vader wil een nieuwe PC. heeft geen idee wat hij wil hebben, maar zijn vorige pc's waren altijd zo'n 3000 gulden, dus voor zo'n 1500 euro wil hij nu weer een pc hebben. Voor dat geld zit je in de buurt van A64 3500+ / GF 6800 (GT?) klasse. Echter, alleen met Norton Antivirus komt die CPU ooit boven de 10% processorbelasting uit, en die 6800 verveelt zich dood in XP. Terwijl mijn Pa aan een simpel celeron of sempron syteem ruim genoeg zou hebben. Ik beroof in dat geval mijn vader voor zo'n 800 a 1000 euro, omdat ik niet kijk naar wat hij nodig heeft.

  Kijk dus even goed naar wat er echt nodig is.

  Over het verouderen: een FX 55 kost nu volgens pricewatch zo'n 800 euro, een 3500+ zo'n 250 euro. Als je goede prestaties wilt houden voor gamen, denk ik dat een FX zo'n 2 jaar mee kan komen, en die 3500 misschien 1,5 jaar. dat betekend dat ( als je per jaar bekijkt ) de 3500+ voor een jaar gamen 166 euro kost, en die FX 400 euro voor een jaar gamen kost. Vind ik veel geld voor dat kleine verschil.
  High-End proc's zijn nu eenmaal onevenredig duur, net zoals Rolls Royce en Bentley dat zijn. Het gaat meer om de status dan om de prestaties.

  Overigens denk ik dat AMD FX-xx alleen voor mensen is die zelf hun PC bouwen, en dus ook 'regelmatig' een nieuwe CPU kopen, overklokken etc.
 • misschien als je dan toch een high end PC wil kan je ook voor een dual of quadruppel (of meer) CPU gaan. De opteron's zijn ook wel lekkere bakjes (er zijn ook Mobo's beschikbaar voor dual CPU en sli.
 • [quote:5ae7933790="tafelpoot"]misschien als je dan toch een high end PC wil kan je ook voor een dual of quadruppel (of meer) CPU gaan. De opteron's zijn ook wel lekkere bakjes (er zijn ook Mobo's beschikbaar voor dual CPU en sli.[/quote:5ae7933790]
  Het lijkt me duidelijk dat dit _totaal_ niet van toepassing is. En overweeg jij serieus een quad CPU systeem voor een particulier? :o
 • Je hebt een P4 1,7 met SDRAM, toch? Die kun je ongeveer vergelijken met een 1,3GHz PIII. Met andere woorden, als je aan deze pc nog genoeg hebt had je met die PIII 1,2 ook nog vooruit gekund.

  Je overschat het prestatieverschil tussen de high-end en mainstream CPU's


  wat je hiermee bedoekt snap ik niet helemaal.

  een p4 1.7 is net zo snel als een p3 1.3??????? dus ik had ook nog wel vooruit gekund met een p3 1.2????

  mijn p4 heb ik trouwens geklokt naar 2.0.

  ik game vooral veel en ik draai de zwaarste spellen dus als een p3 1.3 net zo snel is als een p3 1.2 a 1.3.

  nou dan hoeft hier geen 1 gamer een snellere cpu te kopen dan een p3 1.3
 • Op welke manier draai je die "zware" spellen? Een A64 3000+ is b.v. al een bottleneck voor een x850xt PE, laat staan een P3 :P
  MEt een ti4200 en een P4 draaien de meeste games wel, maar ws niet optimaal en al zeker niet op de hoogste kwaliteit e.d.

  Een pIII kan per klokcycle meer doen dan een P4. Daarom zullen die 2 cpu's zo dicht bij elkaar zitten qua prestaties.
 • [quote:9b79d8f6b3]wat je hiermee bedoekt snap ik niet helemaal.

  een p4 1.7 is net zo snel als een p3 1.3??????? dus ik had ook nog wel vooruit gekund met een p3 1.2????[/quote:9b79d8f6b3]
  Wat Kaz'Duzar zegt klopt. Een P4 1.2GHz met RDRAM geheugen presteerde ongeveer even goed als een 1,0GHz PIII (optimistisch). Dat maakt een 1,7GHz P4 vergelijkbaar met een (1,7/1,2) * 1,0GHz = 1,4GHz PIII. Maar je hebt SDRAM in plaats van RDRAM, dat gaat behoorlijk ten koste van de prestaties.
  Dus die schatting van een 1,3GHz PIII is eerder te hoog dan te laag.
  1,7GHz -> 2,0GHz = 18%. Dan praat je over een 1,5GHz PIII.

  Overigens heeft mijn laptop een 1,6GHz P4 (Northwood met DDR, minstens zo snel als een 1,7GHz Willamette met SDRAM.) en ik merk regelmatig dat die de nieuwste spellen of extreme levels niet meer goed trekt. Maar misschien ben ik wat veeleisender dan jij, omdat ik gewend ben aan een krachtiger desktop.
 • [quote:3c8871c981="egslim"][quote:3c8871c981="tafelpoot"]misschien als je dan toch een high end PC wil kan je ook voor een dual of quadruppel (of meer) CPU gaan. De opteron's zijn ook wel lekkere bakjes (er zijn ook Mobo's beschikbaar voor dual CPU en sli.[/quote:3c8871c981]
  Het lijkt me duidelijk dat dit _totaal_ niet van toepassing is. En overweeg jij serieus een quad CPU systeem voor een particulier? :o[/quote:3c8871c981]

  misschein geen quad maar dual heb ik toch al gezien… (het feit dat ze een mobo met voorzieneing van 2cpu en sli-ready maken wil zeggen dat er een (heel kleine) markt voor is…)
 • Er is inderdaad een markt voor: Professionele grafische workstations. Denk aan CAD/CAM toepassingen, maar waarschijnlijk (?) ook computeranimaties zoals bijvoorbeeld Shrek.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.