Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

MB + CPU afraden of ...

3 antwoorden
  • Wil nieuw MB + CPU plaatsen . Denk aan ABIT AV8 en AMD64 3500+ Eerste keus was Intel CPU (laatste) maar werd afgeraden ivm met zeer warm en niet meer te O.C .Hierdoor krijg ik niet een stil systeem. Dit moet ik dus wel met die AMD krijgen volgens de experts. Oja , met dit MB kan ik mijn Matrox PH. kaart houden (agp)
  • Intel kan ook wel redelijk stil worden gemaakt, dan zit je echter wel meteen met een lompe koeling. Het klopt wel dat de prescotts warmer worden als de AMD.... Verder hangt het ervanaf wat je met de pc wil doen welke processor je moet kiezen. Over het algemeen: videobewerking als hoofdtaak --> intel, anders AMD.
  • ikzelf heb een P4 3.2 prescott en idd heel warm lopende cpu, maar dit kan opgelost worden met niet originele koelers, bv bij mij zit er een zalman 7700 CU op, deze is echt stil en de cpu blijft netjes koel. maar eerlijk gezegd, achteraf bekeken zou ik misschien toch voor een athlon gegaan hebben wegens betere prestaties in games, maar als games toch niet echt je ding zijn zou ik die temperatuur zeker niet als belangerijke reden laten doorwegen welke cpu je neemt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.