Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Vbat 0,26V

8 antwoorden
  • Ik heb altijd aangenomen dat bv in Everest of welke hardware monitor dan ook Vbat de spanning aangeeft die de batterij Cr 2032 levert. Nu heb ik hier twee maal achterelkaar een mobo gehad waar de spanningen resp 0,26V en 1,06V waren. Met een multimeter gemeten waren de batterijen echter wel ruim 3V. Verwisselen met een nieuwe batterij gaf het zelfde lage resultaat, de andere batterijen waren trouwens ook nieuw. Wat is hier aan de hand?
  • lees je neit gewoon verkeerd uit? nee? brakke sensors, bij mij geeftie wel netjes 3.26 volt aan enne, er zijn hier al 5000 topics langsgekomen over brakke sensors, je hebt er zelf in geantwoord, had je dat zelf nie kunne verzinnen?
  • Begrijp het even niet, sensors zijn toch om temperaturen te meten en evt toerentallen maar voltages ? Kan me voorstellen dat een progamma als Everest een foutje maakt maar dat een spanning die direct op het mobo aanligt en via de bios ook laag wordt aangegeven, dat kan er bij mij niet in!
  • Toch wel. Ik zie 2,0V terwijl de batterij toch wel 3V is. In dit soort gevallen vertrouw ik het meest op de voltmeter (zolang daarvan de batterij ook goed is :roll: ).
  • Oh ja, even gechecked: mijn Bios meldt 3,44V en Everest en Sisoft melden 1,15V ... Alle waardes kloppen volgens mij niet ...
  • Dus die programma`s mbt monitoring kan je wel vergeten,houden we het maar bij de bios als die het tenminste kan/mag weergeven of de multimeter als je er bij kan. Ik leef nog een beetje in de tijd van termokoppels, ntc`s enz.
  • Sensoren op moederborden zitten er vrijwel altijd naast, de ene keer meer dan de andere keer. In jou geval zijn dus gewoon je sensors brak, niks aan te doen. [Edit] En naast dat sensoren brak zijn, komt er ook nog vaak bij dat de programma's waarmee je ze uitleest ook hun werk niet goed doen.
  • Een beetje fout, OK, maar zulke grote afwijkingen!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.