Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Computer herstart op verkeerde momenten

Interficior
10 antwoorden
 • Veel zullen denken dat ik de FAQ niet heb gelezen, wat wel het geval is.
  Mijn wat oudere computer, een 1800+ met 256mb ram, is nu nodig voor pa's werk, alleen hier kan hij waarschijnlijk niet op werken omdat de comuter op de meest willekeurige momenten reboot. Soms 2x in een uur, en andere keren weer 1x in de 3 dagen ofzo gebasseers op een gebruik van 2uu per dag.
  Ik heb al geprobeerd was het kan zijn, de HDD doet het gewoon in een andere pc, en de pc gaat dan niet rebooten oid. Het geheugen zelfde verhaal. We hebben er al een gloednieuwe 300watt voeding in gegooid wat het ook niet is. De S.M.A.R.T. statusvan de HDD is ook nog goed. Wat kan hetprobleem zijn?

  P.s: Bij het rebooten stopt de HDD wel met spinnen, dit hoor je doordat het wel wat harde kabaal dat uit die HDD komt, stopt. Dit is een 7200RPM waar wel een cooler bij zat. Deze was veel te luidruchtig dus afgehaald (ong 3/4~1 jaar geleden. De temperatuur was stressed dan 42 granden celcius ipv 39 graden celcius.
 • Zet automatisch opnieuw opstarten eens uit en kijk eens wat voor een foutmelding er op de bosd staat?

  Zijn de temperaturen in orde?

  Is het geheugen goed? (Draai even memtest, zie www.memtest.org)

  Edit:
  Linkje van memtest even aangepast zodat hij wel klikbaar is en werkt. :wink:
 • www.memtest.org zonder het haakje dus..:P
 • aanvulling bij het zoeken : haal de zijpanelen van de pc eraf. Geeft een indicatie over temp en belangrijker de airflow
 • heb em nog niet echt een tijdje aan kunnen houden om een goede temperatuur te krjigen, maar weet zeker dat deze niet hoog was (CPu ong. 55 hooguit)..

  ik heb wel ff een foto kunnen maken van de voltages:
  Vcore: 1.77
  Vnogwat: 3.38
  Vbat: 3.23
  12V: 12.70
  5v: 5.05
  5VSB: 5.09

  Denk inet dat daar ie sfouts inzit… net nieuwe voeding ja.
  Verder ook nog geen memtest gerund (heb weinig tijd) maar de memory werkt probleemloos in een andere pc..
 • Is 55c de stressed of de idle temperatuur?
 • [quote:e979106e21="pcguy"]Zet automatisch opnieuw opstarten eens uit en kijk eens wat voor een foutmelding er op de bosd staat?[/quote:e979106e21]Config. Scherm > Systeem > Geavanceerd > Automatisch herstarten uitvinken.
 • Wat voor moederbord heb je? Het kan een probleem met lekkende elco's zijn.
 • Wat egslim zegt, zou best eens kunnen. Een huisgenoot van mij had precies hetzelfde: onvoorspelbare reboots. Dit bleek aan een brak moederbord te liggen.

  Wat is ook een keer gehoord heb: de grafische kaart. Probeer dus eens een kaart te lenen en stop die erin. Dit zou ook het probleem kunnen zijn.
  Succes!
 • geen fouten gevonden met diagnose tools van de hardeschijf en memtest86 was ooka negatief.
  Het is een Jetway V266b oid..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.