Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

supje
11 antwoorden
 • Ik kom dikwijls tegen dat er over koelpasta wordt gepraat en dat die of die beter is.
  Mijn vraag is nu wat het verschil is in warmteoverdracht tussen bv de standaard pasta en de arctic3/5/ceramic, is dit wel eens uitgestest op telkens hetzelfde systeem?
  Ik begrijp wel dat er velen zijn die zweren bij een bepaalde pasta en vinden dat die heel goed is maar dat wil ik dus niet weten, ik wil weten of er echt serieus al eens getest is en wat de uitkomst daarvan was !
 • Met google zijn er genoeg vergelijkingen te vinden, bv.
  - http://www.thetechzone.com
  eviews
  oundup/thermal_compound/
  - http://www.dansdata.com/goop.htm
  - http://www.extremeoverclocking.com
  eviews/cooling/Thermal_Compound_Comparison_1.html
  verd nog veel meer results here

  Volgens Arctic zelfs presteren hun producten zo:
  http://www.arctic-cooling.com/pics
  esult1.gif
 • ik denk dat niet alleen de warmteoverdracht beter is bij goede koelpasta maar ook de levensduur.

  heb er geen bewijs van maar bv als je een systeem van een jaar of drie de koeler afhaald kan de koelpasta precies brokkelig worden
 • Kort samengevat moet ik dus na bestudering van de diverse tests concluderen dat in wezen voor gewone en [b:4fa7c79ea3]niet extreme oc [/b:4fa7c79ea3]toepassingen elke pasta even goed is.
  Dat Tell Sell achtige argumenten alleen de prijs opdrijven zonder echt iets toe te voegen aan de koelingeigenschappen.
  Dat als je gelukkig bent met een bepaald product, laat het dan zo en kijk door alle hoogdravende Tell Sell praatjes heen met een wijze glimlach.
 • Inderdaad. Ik heb hier gedraaid met zowel goedkope rommel als met AS5, en dat AS5 scheelt niet zo heel veel in temperatuur (paar graden).

  Ga je niet (veel) oc'en dan is het temperatuur verschil het niet waard om 3x zoveel te betalen voor je koelpasta.
 • Kwaliteit verschilt ook erg hoor. AS5 wordt dacht ik ook erg hard. De meeste witte koelpasta die ik onder ogen krijg is na een paar jaar nog gewoon vloeibaar tussen het blok. Die witte koelpasta is goed genoeg voor een normale gebruiker. Zelf heb ik ook nog nooit speciale koelpasta gebruikt, meestal gebruik ik gewoon de pasta die je overal bij krijgt van swiftec, zalman en Arctic.
 • `t is me een keer gebeurd dat de CPU met de koeler mee los kwam in een vreemd systeem , dan staat je hart even stil, maar er was gelukkig geen schade.
  Het was een grijze substantie die echt moeilijk dus gevaarlijk was om te verwijderen maar ook dat is me gelukt, en dat wil ik als het even kan niet nog een keer daarom standaard pasta in de wetenschap dat het niets uitmaakt !
 • dat is denk ik gewoon de standaart koel prut die intel of amd erop smeren.. dies nogal hardnekkig… ben zelf ook tijden bezig geweest om het eraf te krijgen… dat is ook gewoon een sticker volgens mij

  //offtopic
  ik heb mij computer een tijd geleden in een andere kast laten plaatsen (me vader wilde per se dat het door de systeembeheerder op z'n werk gedaan zou worden…), en enkele updates laten uitvoeren, waaronder een andere cpu cooler… heb ik nog AS5 meegegeven… smeren ze er dat standaart zalman spul op… :evil: en toen ik de kast terug kreeg was m'n 9800PRO naar de klote… voortaan doe ik het dus mooi zelf…
  \\offtopic

  mijn twinmos speed premium is reeds besteld… dus AS5 erop… en dan kijken of ie een beetje overclocked :lol:
  AS5 heeft volgens mij alleen een voordeel als je gaat overclocken… anders niet
 • [quote:9bf4a27948="Dot-cpu"]mijn twinmos speed premium is reeds besteld… dus AS5 erop… en dan kijken of ie een beetje overclocked :lol:
  AS5 heeft volgens mij alleen een voordeel als je gaat overclocken… anders niet[/quote:9bf4a27948]

  Waar AS5 op? Op het geheugen kan je beter gewoon niks doen en er een fannetje boven hangen.
 • lol…
 • [quote:9ca3036f12="supje"]lol…[/quote:9ca3036f12]

  En wat bedoel je nou? Altijd fijn als je dat er even bij zet. :evil:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.